Merhabar,
bende bu sorundan müzdaripim.
yayları değiştirerek sorun çözülür diye düşünmüştüm, ama yayların aslında yumuşak olduğunu, sorunun amortisorden kaynaklandığını soylediler.
amortisörlerimi boge marka orjinal amortisörler ile değiştirebileceğimi soylediler. Boge'ler mercedes ve bmw'de kullanılıyormuş.
Ayrıca bir yerlerde amortisörcülerin amortisörleri %10-15 seviyesinde yumaşatabildiğini duymuştum, ama bunun üzerine gidip detaylı araştırmadım. Ne kadar güvenli, sağlam bir işlemdir hiç bir bilgim yok.
Belki bunu araştırabilirsiniz.
Neyse, ben sorunu lastiklerimi değiştirerek kısmen hallettim. orjinal lastiklerim olan Pirelli p6000'dan michelin energy'e geçince biraz rahatladım.
Lastik değişimi düşünebilecekler için Nokian NRHi öneririm, hem az ses yapıyor, hemde yumuşak bir lastik. Onceki aracımda tecrübe etmiştim.
Ama hala sert amortisorler.
konuyu biraz saptırıyor gibi oluyorum am,
Benim şu anki sorunum direksiyon kutusu sesi problemi.
Amortisörün sert olmasına alıştım, ama direksiyon kutusundan gelen sese alışamıyorum bir türlü. bu sorunu yaşayan ve onu çözebilen varmı?
2005 sonrası modellerde bu sorunun olmadığını duydum, direksiyon kutusunu değiştirsem bu sorundan tamamen kurtulabilirmiyim?