Corsa 1.2 2014

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caledion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dediklerine katılıyorum tüplü sahinlerde boyle yapiyorlar gaz yemedigi için :)

arkadas daha iyi bilir bence opele tupmu takilir takarsan tupu gazda keser motorun omrunude yer , sahine dogana takilir tupler .. O yuzden fanteziye gerek yok sahin yada dogan alin.. Ferraiye tup takma fantezisinden vazgecilmeli , yanlis anlasilmasin kitapciktada yaziyordu galiba butcenize gore tup uygulamasida yapilabilir diye..

merhabalar ben kimseyi yanlis yonlendirmiyorum, ben servise gittim ayni sorundan , bi sorun olmadigini soylediler.. arac ilk calistiginda takir tikir sesler geliyordu ilk kalkista gaz kesiyordu ..bundan 5-6 ay oncede bu konuyu ben acmistim.. ben careyi bu sekilde buldum, yasadigimi bu sekilde anlattim.. ben aracimi calistiriyorum gaz veriyorum kalkiyorum ve bu sorunu yasamiyorum.. bunun sahinle doganla yada fanteziyle bi alaksi yok..
94 model sahinimde isiklarda beklerken gaz ayari kisik oldugundan bazen stop ederdi yakiti iyi oldugundan gaz vanasina dokunmazdim . Bende careyi tofas yetkili servisine giderek cozdum , dediler ki "-Gardas buna dokunmayak , debriyaj firen yapakene sag ayak parmaklarinlada gaza basiver" bende cozumu boyle buldum :) . Yahu abim allahin askina bir cozum bulmussunda dogrumu yapiyon yanlismi yapiyon onu bi arastir kitap torpido gozunde tozlanmistir bi zahmet acip bakiver. Bu arada bunlar bi yana kalkiska isteksizlik ve silkeleme mevcut ise bi egr nin fisini cekin bakalim duzelcekmi ;)...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

94 model sahinimde isiklarda beklerken gaz ayari kisik oldugundan bazen stop ederdi yakiti iyi oldugundan gaz vanasina dokunmazdim . Bende careyi tofas yetkili servisine giderek cozdum , dediler ki "-gardas buna dokunmayak , debriyaj firen yapakene sag ayak parmaklarinlada gaza basiver" bende cozumu boyle buldum :) . Yahu abim allahin askina bir cozum bulmussunda dogrumu yapiyon yanlismi yapiyon onu bi arastir kitap torpido gozunde tozlanmistir bi zahmet acip bakiver. Bu arada bunlar bi yana kalkiska isteksizlik ve silkeleme mevcut ise bi egr nin fisini cekin bakalim duzelcekmi ;)...

Gt-i9500 cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi

2013 -2014 maklajli kasalarda dahil olmak uzere klima acikken fren tutmuyor bunun icin ne diyeceksiniz merak ediyorum kitapcikta bole bisi yazmiyor :D

arkadas daha iyi bilir bence opele tupmu takilir takarsan tupu gazda keser motorun omrunude yer , sahine dogana takilir tupler .. O yuzden fanteziye gerek yok sahin yada dogan alin.. Ferraiye tup takma fantezisinden vazgecilmeli , yanlis anlasilmasin kitapciktada yaziyordu galiba butcenize gore tup uygulamasida yapilabilir diye..
Ben lpg montajimi gene kitapciga bakarak yaptim gidip arabadan alip geleyim , A12XER LPG secenegi mevcut yani lpg ye uyumlu bir motor anlamina geliyor , ayrica Tech 2 yi araca bagladiginizda eslesme sirasinda 1.2 LPG secenegi cikiyor ekranda ;)

2013 -2014 maklajli kasalarda dahil olmak uzere klima acikken fren tutmuyor bunun icin ne diyeceksiniz merak ediyorum kitapcikta bole bisi yazmiyor :D
Kitapcikta yazmiyor fakat benim actigim konulardan bunu ogrenebilirsiniz hatta size cozumunu bile soyleyebilirim . Yada siz kendinizce buldugunuz cozumlerle frene basmadan once klimayi kapatin ;)

kitapcikta yazmiyor fakat benim actigim konulardan bunu ogrenebilirsiniz hatta size cozumunu bile soyleyebilirim . Yada siz kendinizce buldugunuz cozumlerle frene basmadan once klimayi kapatin ;)

gt-i9500 cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi

ben bu sefer cozumunu sizden ogrenmek istiyorum merak ediyorum :D

ben bu sefer cozumunu sizden ogrenmek istiyorum merak ediyorum :D

En yakın Opel servisine gidiniz , westinghouse sistemine takılan vakum pompasından aracınıza uygun olanı (çağırmaya maruz kalan corsa D araçlara taktıklarından) taktırınız , sorununuz ortadan kalkacaktır. Şasi numaranızdan çağırmaya dahil olup olmadığınıza bakmasınlar , çünkü dahil degilsiniz. Kazasız belasız sürüşler dileriz.
Wir Leben Autos
(bkz.sayfa PH095)

En yakın Opel servisine gidiniz , westinghouse sistemine takılan vakum pompasından aracınıza uygun olanı (çağırmaya maruz kalan corsa D araçlara taktıklarından) taktırınız , sorununuz ortadan kalkacaktır. Şasi numaranızdan çağırmaya dahil olup olmadığınıza bakmasınlar , çünkü dahil degilsiniz. Kazasız belasız sürüşler dileriz.
Wir Leben Autos
(bkz.sayfa PH095)

Peki bu cagirma olayi ne zaman gerceklestirilmis bunuda bi ogrenebilirmiyim. BU araci alan sahislara bizzat ulasilmismidir.. cunku arac fabrikasyon olarak sorunlu uretilmis ..

Ayrica size soyle bi sorum olacak ben aricima LPG taktirmis olsaydim aracim garanti disina cikmis olacakti .. Freniniz tutmicak diye klimayi acmazmiydiniz yoksa parasini odeyim (FREN KITI dedikleri ) Vakum pompasini taktiracakmiydiniz :D Garanti kapsaminda fabrikasyon hatalar ucretsiz olarak gideriliyor.;)

Peki bu cagirma olayi ne zaman gerceklestirilmis bunuda bi ogrenebilirmiyim. BU araci alan sahislara bizzat ulasilmismidir.. cunku arac fabrikasyon olarak sorunlu uretilmis ..

Ayrica size soyle bi sorum olacak ben aricima LPG taktirmis olsaydim aracim garanti disina cikmis olacakti .. Freniniz tutmicak diye klimayi acmazmiydiniz yoksa parasini odeyim (FREN KITI dedikleri ) Vakum pompasini taktiracakmiydiniz :D Garanti kapsaminda fabrikasyon hatalar ucretsiz olarak gideriliyor.;)

Çağırma olayı makyajsız kasalarda sadece easytronic modellerde gerçekleştirilmiştir , bazılarına bu vakum pompaları bazılarına ise sadece programlama ile frene basıldıgında klimanın devreden çıkması sağlanmıştır , fakat sıkışık trafıkte bazen ılk frene kadar bile pedal sertleştiğinden ikinci seçenek çok saçmadır, en güzeli vakum pompası taktırmaktır.
Ben LPG yi aracım 1. yaşındayken taktırdım , 1. yaşına kadar taktırmamamın sebebi; ilk yılında yaşayacağım her problemi garanti bahanesi ile çözüme ulaştırmaktır , öylede oldu yaklaşık olarak 2.000-3.000 TL lık garantı kullandım fakat frenleri servislere bir turlu kabul ettiremedim , opel Turkıye ıle gorustum onu yaptım bunu yaptım , yanımdayken sorun var bu frenlerde diyen usta , mudurun yanına gıdınce arabada sorun yok dıyordu hep , anlamadım sebebını , bende her opel servisinden boylelıkle cıktım . Bilirsiniz ki guzel ulkemızde genelde adalet sıstemı bırı öldükten sonra veya ölümden dönünce işlemeye başlar bende öyle yaptım frenın sertlestıgı ıle ılgılı forumda konularım mevcut , video cekip babama verdim , ölürsem eğer adalet işlemeye başlıyacak.
Ha bu arada bu işlemi babanızın hayrına degil, bir ucret karşılığı yapacaklar garanti umurlarında değil çünkü onlar frenlere normal diyecekler...

LPG işine çok takılmayınız , ben aylar suren araştırmalar sonucunda LPG taktırmaya karar verdım kaldı ki , taktırmak için Ispartadan-İzmire en iyi ustaya gittim. LPG ye motorum uyumlu olmasa zaten LPG montajı yaptırmazdım.

Çağırma olayı makyajsız kasalarda sadece easytronic modellerde gerçekleştirilmiştir , bazılarına bu vakum pompaları bazılarına ise sadece programlama ile frene basıldıgında klimanın devreden çıkması sağlanmıştır , fakat sıkışık trafıkte bazen ılk frene kadar bile pedal sertleştiğinden ikinci seçenek çok saçmadır, en güzeli vakum pompası taktırmaktır.
Ben LPG yi aracım 1. yaşındayken taktırdım , 1. yaşına kadar taktırmamamın sebebi; ilk yılında yaşayacağım her problemi garanti bahanesi ile çözüme ulaştırmaktır , öylede oldu yaklaşık olarak 2.000-3.000 TL lık garantı kullandım fakat frenleri servislere bir turlu kabul ettiremedim , opel Turkıye ıle gorustum onu yaptım bunu yaptım , yanımdayken sorun var bu frenlerde diyen usta , mudurun yanına gıdınce arabada sorun yok dıyordu hep , anlamadım sebebını , bende her opel servisinden boylelıkle cıktım . Bilirsiniz ki guzel ulkemızde genelde adalet sıstemı bırı öldükten sonra veya ölümden dönünce işlemeye başlar bende öyle yaptım frenın sertlestıgı ıle ılgılı forumda konularım mevcut , video cekip babama verdim , ölürsem eğer adalet işlemeye başlıyacak.
Ha bu arada bu işlemi babanızın hayrına degil, bir ucret karşılığı yapacaklar garanti umurlarında değil çünkü onlar frenlere normal diyecekler...

LPG işine çok takılmayınız , ben aylar suren araştırmalar sonucunda LPG taktırmaya karar verdım kaldı ki , taktırmak için Ispartadan-İzmire en iyi ustaya gittim. LPG ye motorum uyumlu olmasa zaten LPG montajı yaptırmazdım.

Tesekkur ederim :D Ben LPG olayinda degilim kusura bakma yanlista anlama :bir: Bu fren olayinda bende ayni sorunu yasadim Tirin altina giriyordum ve solugu serviste aldim.. Gecen sene 7veya 8. ayda siteye yazmistim bu konu hakkinda takilan parcanin resmini vs hepsini atmistim.. Uzun arastirmalar sonuncunda bununla ilgili yurtdisinda opel bu konuyla ilgili mahkemelik olmus. Klima acik yuksek hizda giderken frenin tutmamasi hayati sonuclar dogurur.. Peugeot jenerasyon 307lerde hidrolik direksiyon problemi yasamis ve araclari toplamislardi.. Ben bu sorunu bu olayi yasamasaydim ogrenemiyiecektim yada bilmeyecektim.cunku ne servisten nede opelden bu konu hakkinda bi bilgilendirme geldi.. Servise gittim ve mudure bagirdim cagirdim.. sorunun fabrikasyon oldugunu ve FREN KITI adi verdikleri 1 vakum pompasi ve Mini ayakli 7,5 amper bi sigorta taktilar bunada VAKUM POMPASI unitesi adi vermisler.. bu vakum pompasi ek olarak aracin hava filtresinin arkasindaki bosluga monte ediliyor ve sistem cekiliyor komple .. Bunun fabrikasyon oldugu icin ucretsiz oldugunu soylediler aracim garanti kapsamindaydi cunku..

Dedim ne demek garanti kapsami ? Burada hayat soz konusuyken siz garantiden bahsediyorsunuz.. GARANTi kapsami disinda olsam ne olucak bunu yapacaksiniz .. 1 kurusta para alamazsiniz.. Ben hayatimi kaybetsem , kimsenin aklina aracin fabrikasyon sorunlu oldugu gelmez , suratli ve kontrolsuz arac surusu derler 3 saniye haberlere cikarim sonra allah rahmet eylesin.. Bunun hesabina nasil vereceksiniz dedim ? Cit sesleri cikmiyor . Mahkemeye versem dediginiz gibi bu ulkede adalet sistemi farkli islediginden yurtdisindaki mahkeme emsal dahi teskil etmez. size bilgilendirme gonderildi sitede yayinlandi derler dava kapanir.. AYRICA bu fren kiti dedikleri olayida garanti kapsami disinda 1000 tl taktilarini ve sadece parcaya garanti verdiklerini ogrenmis oldum.. arabamin bakimlarini servis disinda kendim yapiyorum , yagini suyunu bujileri herseyini kendim degistiriyorum cok buyuk sorun olmadigi surece servisin onunden dahi gecmem.. yag filtre degisimine 300-400 para aliyorlar ben bugun 100 tl hepsini kendim hallettim.. AMa sabah ki calismadaki sorunu halen cozmus degilim ECUda problem yok rolantiden kaynaklaniyor olay :D:D

Geri