çok mu yakıyor?

reinamartini

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar selam,
2002 1.4 comfort otomatik corsa sahibiyim,ortalama olarak 100 lira ile 140 km yol yapıyorum,sizce normal mi? yoksa anormal mi?
bana ve sordugum herkese göre oldukça fazla yaktığı söyleniyor,düşünceleriniz ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

şaka olmalı, anormal fazla bu yakıt..

deponda delik mi var ne yakmış öyle

malesef gerçek :(

şaka olmalı, anormal fazla bu yakıt..

dostum zaten bende kafayı yemek üzereyim, 2 kere tam ısık yandığında 100 liralık (ortalama 25 lt) yakıt aldım ve ikisindede aynı sonuç,140-142 km arası yine ışık yandı, hesaplıyorum hesaplıyorum işin içinden çıkamıyorum, ortalama muadili araçlar 100 km de 10-12 litre yani ( 40 maximum 50 lira) yakarken,benimki 70-80 km arası bunu yakıyor :s

siz hemen bi servise görünün, böyle kullanmak zarar verir araca..

peki muhtemel sebepler sizce ne olabilir?
bir arkadaşım benzin filtresini değişrimem gerekebileceğini,ayrıca bir temizleme sistemi ile tüm sistemin temizlenebileceğini o zaman yakıt oranının düşebileceğini söyledi, sizin fikriniz nedir?

genel bir bakım mutlaka yakıtı düşürür ancak aracınızda başka bir problem var gibi.. kullanımınız nasıl sürekli dur kalk trafik mi?

genel bir bakım mutlaka yakıtı düşürür ancak aracınızda başka bir problem var gibi.. kullanımınız nasıl sürekli dur kalk trafik mi?
Dostum öncelikle yardımların ve ilgin için teşekkür ederim.
aslında dur-kalkımda çok az,yani zaten günde en fazla 5 km yol yapıyorum,ve nerdeyse hiç durmuyorum,agresif kullanmam,ayrıca S vites,yani spor mu deniyor tam bilmiyorum ama onuda kullanmıyorum,o zaman biraz daha fazla yakıyor çünkü o zaman araç şaha kalkıyor :) parketme sorunum yok,yani o arada da ne vakit ne yakıt harcıyorum,neyse haftada 1-2 gün aracı hanıma veriyorum,o da fena sayılmaz, işyeri gidiş geliş ortalama 16 km, o biraz trafige takılıyor ama yinede öyle köprü trafigi gibi kötü bir dur-kalk trafiği değil.
yani kısaca istanbul için yakıtı en uygun şekilde kullanacak şekilde kullandığımı sanıyorum,ama durum böyle işte :/

mutlaka baktır bir ustaya.......
kaç km de araba

92.500

Geri