çin mali telefonlar hakkinda??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nightboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla ben bu i-phone'nun çakmasını almıştım ama msj yazmak tam bir işkence oldu ve 2 hafta dayanabildim sattım.şimdi samsung g800 ve nokia 6300 kullanıyorum.

bende de credo tm-83 die bir telefon var
dokunmatık ekran tv radio 2 hoparlör (çoğu laptop'u geçiyor) vs. hiç bir sorun yok tek sorun sms yazarken zor oluyor
2 yıl garanti ile aldım tavsiye edebilirim

www.dealextreme.com sitesinde war ve çokta uygun fiyatlı iphone replica ları :)

SAR nedir?

Cep telefonu üreticileri radyasyon konusunda ortak bir birim üzerinde anlaştı ve kural olarak her modelde maksimum ölçülen değeri belirtiyorlar.

Ölçülen değerin ismi Spesifik Soğurma Oranı (SAR: Specific Absorption Rate). Bu ölçü birimi cep telefonunun maksimum gönderim gücü altında insan kafasına yaydığı radyasyonu gösteriyor. Sınır değeri olan kilogram 2,0 watt (watt/kg) 10 gram vücut ağırlığını baz alıyor.

Bir diğer önemli kriter ise cep telefonunun sinyal yayma eğilimidir: Bu değer ne kadar iyiyse cep telefonu o kadar iyi çeker. İyi sinyal yayma özelliğine sahip cep telefonları çok nadiren maksimum performans ile (alım gücü) çalışmak zorunda kalır. Dolayısıyla SAR bir çıkış noktası olma niteliği taşıyor ama gerçek ışıma yükü hakkında fazla bir şey söylemiyor. En iyi kombinasyon düşük SAR değerine ve iyi bir yayma eğilimine sahip cep telefonudur.

Ne yazık ki, tüketiciler istedikleri cep telefonunun SAR değerini tüketici haklarının gerektirdiği gibi kutusunun üzerinde net bir şekilde göremez. Genellikle kullanıcı, pek de sade olmayan kullanım kılavuzuna başvurmak zorunda kalır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1996 yılından beri yürütülen Elektromanyetik Alan Projesinde (WHO-EMF Project) cep telefonu SAR değerleri için üst sınıra (0.08 W/kg) yakın olan 0.1 W/kg SAR değeri öneriliyor. Bu değerin üzerindeki cep telefonlarını kullanmak sağlığınıza zarar verebilir.

MotorolaMPx200: 0.12

Sony EricssonZ600: 0.16

Sony EricssonT2265: 0.26

SamsungSGH E800: 0.32

LG7100:0.32

Nokia9210/9210i: 0.34

SiemensU15: 0.35

Alcatel715: 0.35

MitsubishiM341i: 0.36

SamsungSGH D410: 0.37

Sony EricssonT68i: 0.38

NokiaTHR850: 0.38

MotorolaAccompli 009: 0.38

LGG5300i0.427 MotorolaP8088: 0.43

Alcatel332: 0.43

PanasonicP341i: 0.459

PanasonicZ70: 0.459

PanasonicX70: 0.459

KISA VADELI ZARARLARI (24 saat) - Görüş alanında daralma.
- Kalp rahatsızlıkları.
- Kalp pilinin bozulma riski.
- Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski
- Yoğun stres ve yorgunluk hissi. (uzun bir konuşmadan sonra oldugunu hissedersiniz)
- Kalıcı işitme bozuklukları.
- Konsantrasyon ve dikkat bozulması.
- Embriyo gelişiminin zarar görmesi.
- Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma (normal bir konuşmadan sonra ısınmayı hissedebilirsiniz)
- Kadınlarda düşük riskinin artması.
- Işitmede geçici aksaklıklar oluşması.
- Kan hücrelerinin bozulması.
- Bas ağrıları ve sersemleme (uzun bir konuşmadan sonra hissedebilirsiniz)
- Bağışıklık sisteminin bozulması.

UZUN VADELI ZARARLARI (10 yıl)
- Yüksek tansiyon.
- Genetik yapının bozulması.
- Sperm sayısının azalması.

- Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri.
- Cilt kanseri.
- Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.

Günümüzde satılan çakma diye tabir ettiğimiz bu garip, tv’li, dokunmatik ekranlı, ya da bangır bangır ses veren bu çin malı cihazların hiç birinin SAR değeri resmi olarak bilinmemektedir. Üreticileri bu değerleri açıklamamıştır. Üstelik çift simli olan cihazlarda ise SAR oranı tavan yapmaktadır diyebilirim.
İşte bu yüzden Çin malı bu cihazların hiç birini tavsiye etmiyorum. En azından SAR değerleri açıklanmadıkça. Hem kesenize hem sağlığınıza bile bile zarar vermeyin.

sar değerleri önemli bir konu. dikkat etmemiz gerekir. ayrıca çinli üretim anycool un resmi sonuçları var web sitesinde. en ince ayrıntısına kadar.
http://www.anycooltr.com/
siteye girdiğinizde hemen sağ köşede sar değerleri yazar. anycool düşünüyorsanız bu konuda sizlere bilgi verir

Geri