Çıkma Mazot pompası yada iyi bir tamirci gerekiyor!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yukselkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçmiş olsun..Kazasız Belasız..
 
Merhabalar Tekrar,
En son turbo arızalı olabilir demiştim.Yanılmışım.Egzost un dolu olması aracın gidişini etkiliyormuş(adını hatırlamadığım egzost tan önceki alet)bir torba kömür çıkarttık içinden.Şu an gerçek 1.7 DTI oldu..
Aracın tamir aşamalarında elimden geldiğince ustayla beraber olmaya çalıştım.Aynı zamanda bilgi edinmeye de çalıştım arızanın ne olabileceği hususunda.Ancak elbette ben bu konuda uzman değilim.Teorik bilgi pratikle buluşamadığı noktada tıkanıyor.
Sonrasında iş karşılıklı güvene,söylenenlerin ne derece mantıklı geldiğine ve hislere kalıyor.Kısaca Mehmet'in dediği de doğru seninki de Sevgili Zafer.
Neyse Ben bilgileri paylaşıma açıyorum
Yakıt pompasında:3-4 ustanın teşhisi ardından karar verildi.
Yapan usta :Güngören oto san."Gemici diesel" Halil usta.
Motor beyni:Aynı usta..
Egzost,EGR,Arıza tespit,parçaların temizliği;Ahmet Usta" yeri Piyalepaşa Bulvarı,Okmeydanı inişinden sonra hemen sağda köprü altında.Opel özel Servis"
Umarım bu bilgilere hiç ihtiyaç duymazsınız.
Yuksel


İşte o güven olayı çok önemli Yüksel...
benim çalınan araçta hacıosmandan 140 ile çıkarken şimdi 4.vites 3000 devir 110 geçmiyor gaz almıyor. egzos kurum bağlamış resmen. ama usta geçinenler yok beyin vermiyo yok turbo pervane kırıktır yok mazot pompası deyip bi fiyat çıkarıyorlar bilirsin. adamlara iş bitince eski parçayı aynen takıp arıza yoksa yeni parçayıda alır para mara vermem deyince yan çiziyolar işte:)
benim prob büyük ihtimalle tıkalı kat. kat. iptal zaten. egzosu tamamen söküp boş bi yerde denemek lazım. sorun anlaşılacak o zaman. bu işler deneme yanılmaylada oluyor:) sallama tahminle olmuyor. Mehmet in mesajları takip ediyorsan genelde yanılmaz:)
hadi tekrar geçmiş olsun sıkıntıların geçmiş daha ne olsun bol gazlamalar...
tekerin düz bassın:)
 
Tesekkurler beyler..
Ustayla katalizörün hemen önünden kesmiştik .denedik sorun devam ediyordu.Sonrasından pompa ve ardından beyin kararı verildi.
Neyse geçti şimdilik.tıkır tıkır gidiyor artık :)
Bu arada satmak zorundayım aracımı.nedir piyasası sizce?
 
o kadar masraf yaptın şimdi temiz temiz satıyorsun. şimdi 1.7 leri 9000 e satanda var 16000 e de tabi bu istenen fiyatlar. aracının durumuna göre hemen satılsın diyorsan koy kafana göre bir fiyat alıcının teklifini değerlendir uygunsa hemen sat 3 e 5 e bakma... 12000 civarı satarsın...
 
Satmam gerek,planlar degişti ,Uzun süreli yurt dışında kalacagım.Kardeşime bırakırım demiştim ama onda araba var zaten.yatıcak zavallı. Kısmet artık..Tesekkurler bilgi için
 
Geri
Üst