chekyazısı

arslanamca

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bu chek yazısı hala ekranını üstünde duruyo frene basınca gidiyodu şimdi olmadı. geçen günde sormuştum motor veya cam suyu bitince veriyomuş bu ikazı dediniz doldurdum silindi ama yine geldi ne var anlamadımki

Evet ustalar bu soruna bi çözüm bulurlarsa seviniriz...

lambalarıda kontrol ettinmi fen lambası park lambası falan

KA®ANLIK;42494' Alıntı:
Bunları Biliyor musunuz?

- Çogu opel serılerınde kontak anahtarını surucu kapı kılıtleme yuvasına sokup kontagı kılıtlı konumda 2 sn tuttugunuzda acık olan tum camların kalktıgını bılıyormuydunuz?

- bu servıs sıfırlamasınıda [ınsp] (göstergenizde INSP uyarısı çıktığında)... km sıfırlama dugmesıne kontak kapalıyken basılı tutarak kontagı acıp 4-5 sn bekledıgınzde ekranda degısıklık olacak sonra dugmeyı serbest bırakın. ekrandan Servis uyarısı silinecektir... 30.000 km ve 1 sene surenız var. bu süre zarfında bir daha yanmayacaktır.

- otomatık kalkar cama elınız sıkıstıgında kendılıgınden ındıgını bılıyormuydunuz?

- merkezı kılıdın ıkı kere kılıtenebıldıgını bılıyormuydunuz arka arkaya kılıtleme dugmesıne basın veya kontak anahtırını yuvada 2 kere kılıtleyın + guvenlık koruması + ıcerıden dısarıya kımse cıkmaz bunu ıcerıde bırı varken yapmayın.

- teyp kodu gırilmesi: teyp kapalıyken as dugemsıne basılı tutarak acın 1.2.3.4 tuslarıyla sıfrenızı gırın as tusuna basılı tutun tamam. yanlız 3 den fazla yanlıs gırınce 10 dk teyp acık beklemelısın 4.cüde 30 dk 5.cide 60 artarak gıdıyor..

Teşekkürler: astrammm

denedin mi?

opel astra 2007 model arabamı her çalıştırdığımda yol bilgisayarında "kontrol fren lamba" diye bir uyarı çıkıyor ve frene bastığımda kayboluyor. servise gittiğimde bunun normal olduğunu söylediler.
sayın ustalarım sizcede bu normal mi?

KONTROL FREN LAMBA

Benim bu yazıdan anladığım!
"Fren Lamba Kontrolü"

E frene bastıktan sonra da siliniyorsa benim anladığım kontrolü gerçekleştiriyor ve sönüyor...

Neyse...

Sonuç olarak bu Vectra -B lerde bile var bu özellik. problem yok...

normal brake light check yazar ilk frenlemede söner.

kardeş benim arabamdada bu check yazısı okunuyordu hatta bende konu açmıştım acaba arızamı var diye bu check yazısı ekranın sağ alt köşesinde ve o yandığı zaman ekranın üstünde arızanın ne olduğu yazıyor. Benimkinde hiçbirşey yazmıyordu birgün baktım lamba gerçekten yandı far ampulu patlamış yani ben ekranın ışığının yansımasından dolayı yanıyor zannetmişim. sendede benzer bir durum varsa far ampullerinden birinin fişini çek yada ne biliyim cam suyunu bitir bi bak bakalım lamba yanıyormu yoksa yanıyormuş gibi yansıyormu.

fren lambasının soketini çıkarıp çalıştırdım.
1.uyarı "kontrol fren lamba"
frene bastığımda
2.uyarı"fren lambası" diye bir uyarı veriyor.ama hiçbir arıza ışığı yanmıyor.

editörümüzün de söylediği gibi kontrolü gerçekleştirip sönüyor.
teşekürler...

Geri