check level oil uyarısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jhmman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jhmman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim de sorunlar bitmez oldu araç ara sıra bu uyarıyı veriyor bakıyorum yağda eksiltme yok akıntı sızıntı yok bu uyarıyı neden yapar ve sorun nasıl giderilir,kartelin yanında bir müşür var bu uyarıyı veren müşür bu mudur bilmiyorum ama etrafı sızıntı olmamasına rağmen yağlı yani yağ tozu biriktirmiş bilgi olsun diye söyledim ben görev icabı şuan kırıkkaledeyim burada yetkili servis yok ve başka sorunlarla ilgili gittiğim ustaların inan burada yazan arkadaşlar kadar bilgisi bile yok yani gittiğimde sorunu kendim söylersen çare olabilirler

Son düzenleme:
arkadaşlar cevabı forumlarda buldum tşk

aynı uyarı ben arabayı yeni aldığımda vardı... nasıl giderilir diye araştırırken baktım yağı çok eskimiş, simsiyah olmuş resmen, gittim değiştirdim yağını ve uyarı çıkmaz oldu ekranda. demekki yağ değişiminin geldiğini bile anlayabiliyor artık hangi sensörle anlıyorsa...
sizinkinin nedeni de aynımıymış? yoksa farklı mı?

Kardeslerim opelde yagin eskidiginden dolayi bunu gösteren sensor yoktur...
ya yag incedir,veya bypass ventili kaciriyordur, ya yag azdir..ki bu yok diyorsun, veya yag pompasi bozuktur(arasi acilmistir dislilerin kapak degismesi lazim) veya yag basinc musuru bozuktur....
gecmis olsun bunlara baktir
selim

Kardeslerim opelde yagin eskidiginden dolayi bunu gösteren sensor yoktur...
ya aslında bunu ben daha önce okumuştum, biliyordum ama senin de dediğin gibi yağın eskimesinden kaynaklı incelmesi, o yazıya neden oluyor olabilir diye düşündüm. yağ eskiyince su gibi oluyor, eski yağ simsiyah ve su gibi aktı resmen yağlıktan çıkmış yani :) o hale gelince de doğal olarak sizin saydığınız bir sürü seçenekten birinde algılanıyor işte durum herhalde.. tabi sadece tahmin, neticede yağını değiştirmekten ve bor power koydurmaktan başka birşey yapmadım ben... gerçi önce eski yağın içine bosch car service te bir katkı koyup bir 15 dk çalıştırdılar motor içini temizliyormuş, adını bilmiyorum ama o da bahsettiğiniz yerlerde bir tıkanıklık varsa temizlemiş olabilir...

Geri