çekiş problemi

katalizör tıkalı olabilirmi,cünkü tıkalı olnca aracı sıkıstırıyomus die duydum ama tam bilmiyorum

araç lpg li değilse olabilecek tekşey , ateşle sisteminden kaynabilir

benimki lpg li

bende önceden 97 gl vardır 1.6 ondada aynı dert vardı bazen ok gibi fırlardı bazen inip kakalayasım geliyordu galiba kronik şimdi 2000 model 1.6 gl nb var şu andan öyle bir problem göremedim bayağı iyi 2. viteste 90 ı görüyorum

evet bende artık öyle düsünmeye basladım cünkü bi sorun bulamadım

arkadaşlar el freninin ayarını içerden 3 tur gevşettim araba şimdi daha iyi .

Arkadaşlar ben Yakıt olayına deyinmek istiyorum. Bazı İstasyonlar var gerçekten çok kaliteli Benzin Satıyorlar. Bazıları var aldıktan sonra çekiş falan hiçbirşey bırakmıyor arabada. Ben Denemelerim sonucu, Bir yerde karar kıldım ve çok memnun'um. Başka bir yerden Yakıt aldığımda arabam resmen şaşkınlaşıyor. Bu konuya da dikkat etmenizi öneriyorum. Bazen arkadan biri tutuyor gibi oluyor demişsin forum başında, Bu olay motordan ziyade aksamlardan da olabilir diye düşünüyorum. Çünkü Motora yapmış olduğun bakımlar öyle azımsanacak, küçümsenecek bakımlar değil. Bence iyi bir özel servise gidip göster aracı. Yetkili servisi önermiyorum. Çünkü özel servisler ile yaptıkları bakımlar hemen hemen aynı... Biz burada ne sölesek boş anlayacağın...

kardeş bir de fren lere baktır
tutukluk falan yapmasın

Arkadaşım bende 1.6 astra var,,x16xel,,alalı iki sene oldu gitmediğim usta kalmadı,,Hiçbir zaman istediğim performansı yakalıyamadım,,Aracımda hiçbir arızada yok,,ancak aynen anlattığın gibi bazen aracı sanki arkadan bir çekiyormuş gibi oluyor,,Ben bunu özellikle motor ısındığında hissediyorum,,hele bide klima açıksa gittin :) Ben bu aralar kendimce bir çözüm buldum,,EGR valfi iptali,,İnan araç çok rahatladı,,Sadece fişini çektim,,arıza lambası yanıyor ama araç eskisinden çok daha iyi gidiyor özelliklede alt devirlerde,,kalkışı bile değişti,,Şimdi kör conta takacak bir usta bulursam conta taktırıp arıza lambasınıda söndürecemm,,Mağlesef Ankarada bu işlerden anlayan bir yer bulamadım,,Ama arıyorum,,Egr ile ilgili yazılarımı forumda bulabilirsin,,Bence opellerdeki çekiş sorununun en büyük nedeni bu parça,,,,

hocam bu fiş nerde resimli gösterbilirmisin ya da anlatasanda olur bende çekcem:rock:good:

Çekiş Sorunu yaşıyanlar dikkatli okusun !

Arkadaşlar bu yazdıklarınızın aynısını hala yaşıyorum,,EGR iptalini kafama koydum ancak yapacak ustayı hala bulmuş değilim,,Daha doğrusu elinde hazır conta olan bir yer bulmak istiyorum gerisi zaten kolay,,Vaktim olsa ostimde contayı kendim yaptıracağım ve eminim çekişe katkısı olacak,,Bununla birlikte aracıma bu hafta uyguladığım küçük bir işlemle oldukça ilerleme kaydettiğimide ifade etmek isterim,,Şöyleki yaptığım denemelerde şunu fark ettim benim aracım soğukken gayet iyi,,iyi derken uçmuyor ama normal sayılabilecek şekilde gidiyor,,ancak ne zaman ki hararet 95-100 arasına geliyor işte o zaman araç iptal,,İnip araçtan yürüyesin geliyor,,Aynı sizlerin hissettiği şeyleri bende hissediyorum,,sanki arkadan birisi tutuyor,,Bu özellikle sıkışık trafikten sonra araca yüklendiğinde fark ediyorsun,,gitmiyorda gitmiyor,,Bunu engellemek için Fan müşirini daha düşük bir derecedeki müşirle değiştirdim,,Şu ana kadarki denemelerim gayet olumlu,,eskiden 100 dereceye yakın açan fan şimdi 96 derecede açıyor,,Bu bile fark etti,,Ustanın dediğine göre araç daha çok devirlenip harareti artırmasın diye gaz kesiyormuş,,Eve bu gayet mantıklı,,Çünkü ne zaman araç bu ısılara yaklaşsa gaz pedalını sanki boşa basıyormuşum gibi oluyordu,,Müşiri değiştirdikten sonra bu olmadı,,Şimdi 96 da açıyor 93 derecede sabitliyor,,Ama yazın ne yapar bilmiyorum,,Bu rahatlamayı görünce keşke daha düşük bir müşirmi taksaydık diyede düşünmedim değil,,Bide EGR yi iptal ettirebilirsem olay bitmiştir,,(aracımda LPG yok)Bir arkadaşımız İsrafil Usta diye birinden bahsetmiş,,Opanı aradım arkadaş ordan ayrılmış,,Yeni adresini bilen varsa sevinirim,,Birde şunu netleştiremedim,,EGR iptalinden sonra arıza lambası yanıyormu,,yanmıyormu ? İkisinide söyliyen var,,Aracım X16XEL,,Contayla iptal edilecek,,,

Geri