Çekiş gücü hk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Stskeep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Stskeep

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar, kafama takılan ve bu aralar rahatsız eden bir konuyu sizlere sormak ve paylaşmak istedim, aracım 1.4T şuan daha 160 km'de fakat bazen hafif eğimli yollarda örneğin trafik sıkışıkken 1. viteste kalkış yapıyorum ama sanki araç üst viteslerde kalkıyormuş gibi zorlanıyor titreme meydana geliyor. Her zaman olan birşey değil, ama sıklıkla gerçekleşiyor sizinde başınıza böyle bir problem geldimi acaba?

Ynt: Çekiş gücü hk

Aracınıza alışamadığınızdan olabilirmi aceba?

O da etkili olabilir belkide ama, bazen istop ediyorum aracı :) yokuşlarda kalkışta hiç problem yaşamadım ama hafif eğimli yollarda dur kalk yaparken böyle bir sıkıntı yaşadım dediğiniz gibi problem bendede olabilir. Zamanla alışırım o halde teşekkürler :)

sanırım alışmayla ilgili debriyaj ve gaz dengesi.

İlk kullanmaya başladığım zamanlarda bendede oluyordu.Debriyaja alıştıktan ve aracın kalkışlarda ne kadar gaz istediğini çözdükten sonra geçiyor.

hafif eğimli yolda hill holder devrede ise arac zorlanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. once kavrama noktasına sonrada hill holder bırakma süresine ayarlarsanız kendinizi sorun yaşamazsınız.

Yeterli mikatrda gaz + debriyajı doğru noktada kullanmak, yokuş kalkış sistemi devredeyken daha hassas ayarlama yapmak ve en önemlisi araca alışmak.

Güçlü bir motoru olsa da ağır bir karoseri var ve sesi de çok belli olmadığından bazen kalkışlarda ne kadar gaz verdiğinizi anlayamıyorsunuz, alışınca bunlar refleks haline gelecektir sorun kalmayacaktır.  greatt

Geri