• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Cam tavan arızası

Muratcansız

Kayıtlı Kullanıcı
68-Aksaray
Arkadaşlar merhaba,

Opel Insignia B 2017 aracımda cam tavan arızası var. İçeri su almış ve özellikle sürücü tarafında su birikmiş. Cam tavan düğmesi de çalışmıyor. Resetlemeyi denedim ama sonuç alamadım.
Daha önce başına böyle bir sorun gelen oldu mu? Nasıl çözdünüz? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.

Bazen toz kir vs den dolayı kızaklarda pislik oluyor ve bu nedenle mekanizma çalışmıyor...Sigorta vs atmadıysa sebebi bu olabilir...

Aracınızı park ettiğiniz alanda inşaat vs. yada toprak yol gibi vs vs sıralayabileceğiniz şekilde toz oluştuysa bu aracınıza yapışmış ve yağmur yağdıysa üzerine giderlerini tıkamış olabilir. Özellikle üst sol taraftaki gider yeri tıkalıdır. Benim çözümüm şöyle oldu aracının tavanına su dökün gider yerlerine sırayla kapının yanından falan suyun akması lazım hangi tarafta akmıyorsa muhtemelen orası tıkalı. Çalışmama nedeni de muhtemelen sıvı teması olmuş olabilir.
Sakın döşemesi sökülecek yok arıza bakılacak falan gibi hiç dinlemeyin bile.

Sunroof giderleri nerede olur?
  • Ön sağ → A sütunu içinden aşağı iner
  • Ön sol → A sütunu içinden iner
  • Arka sağ/sol → C sütunundan bagaja iner
Aynı mantıkla giderleri kontrol ettirin, zaten ufak bir hava aparatı genelde oluyor. Aynısı 2-3 ay önce başıma geldi temizlettim düzeldi. Yolcu tarafı sol kolon dahil ıslaksa muhtemelen sol öndeki tıkalı. Çamur gibi akıyor gider yeri de ufak olduğu için zamanla hafif yağmurda giderde tıkanıp kalıyor.

Geri