Cam suyum donmuş..

sytanger2205

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabamı bir haftadır kullanmadım..Kayseri gibi memlekette de ikamet edince sonuç olarak cam suyum donmuş.Konuştuğum arkadaşlar beklememi soyluyor ancak el alışkanlığı elim ara sıra sileceklere gidiyor araba kullanırken..Bu gidişle motoru bozacağım sanırım.. Lütfen bir yardım eli:D

don çözdüğü zaman suyu boşalt.Sonra antirifizli cam suları satılıyor onlardan doldur sıkıntı yaşamazsın.Su don iken basmaman gerekiyor.

tamam da su an hala su donmuş durumda. bu gidişle de bekleyerek açılmayacak gibi. havalar oldukça soğuk. acaba cam suyu kabının içine sıcak su koysam mı .. veya etrafına sıcak su döksem nasıl olur?

cam suyunun dolacagını tahmın edıp bosaltman gerkırdı

Su deposunun etrafına sıcak su dök.Buz çözülünce içindeki suyu boşalt antfirizli su koy.

bildiğin gibi donan su genleşir ve hortumlara, motora zarar verebilir, üstüne azar azar sıcak su ekleyerek buzu çözebilirsin ama su kaynar olasın catlamalara sebep olabilir.

kısın arabada antifriz li cam suyu kullanalım su donmaz, yazın buna gerek yok zaten...

Dostum suyu boşaltmana veya çözülmesini beklemeye gerek yok, al birtane konsantre antrifizli silecek suyu üzerinde ne kadar boşluk varsa onunla doldur. O zamanla azda olsa eriyen buz ile karışarak yeniden donmasını engeller. Böylece en fazla 24 saat içinde hepsi erimiş halde kullanabilirsin.

su kanallarında su kalır antıfırz ekleyınce sıleceklerden gelene kadar bas kı borularada antıfırzlı su dolsun

Dostum suyu boşaltmana veya çözülmesini beklemeye gerek yok, al birtane konsantre antrifizli silecek suyu üzerinde ne kadar boşluk varsa onunla doldur. O zamanla azda olsa eriyen buz ile karışarak yeniden donmasını engeller. Böylece en fazla 24 saat içinde hepsi erimiş halde kullanabilirsin.

:good: :good:

Geri