Bu Vites Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sürekli otomatik kullandım kullanmaya devam ediyorum. Benim aracım da işte her zaman ki harfler var. D-R-N 3-2-1 vitesler ama resimde olan vites yarı otomatik onu biliyorum. Örnek kendi aracım da ışıklarda filan durduğum da N konumuna alıyorum bu viteste bunu yapmak mümkün mü? Birde dedim gibi mantığını çözemedim.

attachment.php

Ekli dosyalar

• otovites.webp
    otovites.webp
    21.7 KB · Görüntüleme: 118
Easytronic Nadir abi. En gıcık olduğum şanzıman türü. Bunda da boşa alabilirsin. Senin otomatikten oldukça farklı. Baskı balata mevcut ve hiç keyifli değil. Vites geçişleri oldukça sarsıntılı. (alıştıkça vites geçişlerinde ayağını gazdan hafifçe çektiğinde sarsıntı azalır) Eğimlerde kaydırır. Vites geçişleri ve debriyaj hareketleri elektrik motorları ile yapılmaktadır.

Sorma Alican durmadan bakıyorum bir halta benzetemedim gitti. Birde S konu filan da var sanırım bu sistem üzerinde ama neye yarar ki bunda? Anlamsız geldi bana. Birde benim sistem de vites kolu filan sert malum telli filan işte ama bu sanki tel filan yok sadece bir elektrik devresi gibi duruyor.

Joystick gibi bu abi, sürekli otomatik var A, + -, N ve R. S yine daha yüksek devirde vites değişimi sağlıyor. Senin otomatik sistemden sonra bununla çıldırabilirsin :)

Ekli dosyalar

• s5003056.webp
    s5003056.webp
    14.6 KB · Görüntüleme: 110
Bu vites benim eklediğimden farklı mı?

16114d1388183415-bu-vites-hakkinda-bilgiye-ihtiyacim-var-s5003056.jpg

Aynı abi daha yakın diye koydum.

Peki buda diğer otomatik gibi gaza bastıkça kendi vites değiştiriyor değil mi?

Tabi tabi, sadece elektrik motorları yardımıyla değiştiriyor. Debriyaja o basıyor diyelim. Beynindeki programa göre elektrik motorunu ne kadar çevireceğini bilip o vitese geçiriyor.

Tabi tabi, sadece elektrik motorları yardımıyla değiştiriyor. Debriyaja o basıyor diyelim. Beynindeki programa göre elektrik motorunu ne kadar çevireceğini bilip o vitese geçiriyor.

Hım peki diyelim genelde benim araçta bazen olur salaklığı tutar vites değiştirmeyi unutur D konumunda mesela baktım 80 KM kadar geldi ama 3 e almadı ben elimle alıyorum bunda da öyle bir şey söz konusu mu?

İleri itiyorsun abi kolu + yaparak vites yükseltiyorsun. Ya da tam tersi. Bu durumda kadran da olduğu vites yazıyor, A harfine çektiğinde yine otomatik moda geçer A yazar.

Geri