bu tavan ve arka bagaj düzelir mi

Çok geçmiş olsun...Öncelikle ALLAH korumuş.Aracın tavanının sağlıklı bir şekilde düzeltilmesi imkansız.Tavan mutlaka değişmeli.Bagaj kapağı düzelir.En kötüsü alttan hasarlı bir bagaj kapağı alınıp üst tarafa kesme-kaynak işlemi yapılır.Aracın arkası hafif sola kayık görünüyor.Çekilir düzelir o da sıkıntı olmaz.Kaputa fln ufak işlemler yapılır ve komple boya atılır.Ama maliyet fazla çıkacak.Tavan ve ön cam ne kadar acaba araştırdınız mı? Komple boya ve kaporta işlemi 3000 TL(min olarak) civarı tutar.Buna artı olarak parça maliyeti var.Başka parçalar olsa çıkma bakın dicem ama malesef çıkma düzgün bir tavan bulmak çok zor :( Bugün bir araç için çıkma parça almaya gittim parçalanan araçların yüzde 90ında tavan sağlam değil malesef.

o zaman ben yapıcam diyen yalan mı söylüyor. komple işçilik ve fırın boya 1800 tl ye anlaştık. kazık yememek ,çin paranın bir kısmını teslim alırken bir kısmınıda 1 ay sonra mı versem şaşırdım kaldım. bu aracı 7-8000 satmam kararımı verdim yaptırıp binecem. yürüyen aksamı ve motorda hiç bişey yok.

benim fikrimde aracın tavanda arka bagajda düzeltilir sıfır gibi yapılır onda sorun olmaz çekiçlemelik işi var o kadar sadece aracın komple boya ymesi gerekicek sıkıntı o olur.. işin iyi yanı airbagler patlamamış buda tamir edip satarsanız büyük bir kaza geçirmediğini kanıtlar.. airbagler patlasaydı o tavan ve boyadan daha pahalıya patlardı sırf kaporta hasarı çok komik mevlalaarda olup airbagleri patladığı için perte ayrılan araçlar gördüm..

El elden üstündür yapıcam diyen yalan söylüyor diyemem ama o tavan sacının düzelmesi çok zor.Öncelikle çok geniş ve büyük parça.Nerden çekse nerden vursa diğer taraftan atacak.Tam olarak düzeltemezse (ki bence büyük ihtimal) mecburen basıcak macunu.Macun kalın kalıcak ve malesef bir süre sonra çatlamalar boyada dalgalanmalar olacak.Ustanıza gerçekten güveniyorsanız deneyin.Ama tanımadığınız ve işçiliğini bilmediğiniz bir ustaysa riske değer mi bilemicem.

Aracınızın şu anki piyasa değeri 18.000 tl civarında. Yaptırıp satsan kazalı olduğu için maximum 15-16 ya gider.

8000 e satmayın zaten yaptırma maliyetini hesaplayın daha karlı ise yaptırıp satın. Yada dediğiniz gibi binmeye devam edin.

Gelmiş geçmiş olsun..

hocam bence ucuz pahalı demeden elden çıkarın gitsin, yaşayacağınız sıkıntı ve stres yanınıza kar kalacaktır,,, ön çamurlukllar, tavan , arka bagaj kapağı, ön kaput, sağarka çamurlukta da var sanırım hasar, tüm bunları çok iyi yapacak usta tanımıyorum bu coğrafyada, yada uygun fiyata,,, en iyi ihtimalle macunu basacaktır düzeltemediği yerlere ve sizide bazdirecek kadar yoğun strese neden olacaktır, döşemeci eksik yada kaybettiği vidanın yerine basacak akıllı vidayı gözünüzün içine baka baka kaportacı beceremedi diyecek, boyacı kaportacı diyecek, kaportacı ben düzelttim boyacı yapamamış diyecek v.s. v.s.

zaten geçen gün dediğiniz gibi 2-3 sene biner satarım dediğinizi hatırlıyorum, bence 3-3.500 masraf rahat çıkar, bide satacağınız zaman tavan boyasından dolayı karşılaşacağınız değer kaybını düşünürsek bu zarar oldukça yüksek olacaktır... selamlar.

bence biraz abartılıyor gibime geldi 7-8 yıl önce yiğenim palio ile kumburgazda takla attı araç bundan beterdi arabayı sıfır gibi yapdılar..

Yapılmaz diye bir şey yok ama maliyet önemli kasko olmadığı için.Yoksa araçta çokta fazla bir hasar yok.Sürekli sanayide olduğum ve kaporta boya işi yapan yakınımla sürekli beraber iş yaptığımız için ne arabaların nasıl toplandığını görüyoruz.Bu arabada gayet sıfır gibi çıkar işten anlamayan ustayın diye geçinen çoğu kişide kazalı olduğunu bile anlamaz.

Yapılmaz diye bir şey yok ama maliyet önemli kasko olmadığı için.Yoksa araçta çokta fazla bir hasar yok.Sürekli sanayide olduğum ve kaporta boya işi yapan yakınımla sürekli beraber iş yaptığımız için ne arabaların nasıl toplandığını görüyoruz.Bu arabada gayet sıfır gibi çıkar işten anlamayan ustayın diye geçinen çoğu kişide kazalı olduğunu bile anlamaz.

tabiki sadece bu işi meslek haline getirmiş pertciler var isimleride zaten pertçi sigortadan bu tip araçları alıp sıfır gibi yapıp yeniden satıyorlar.. ne araçları topluyorlar akordiyona dönmüş cayenne i sıfır gibi yapdılar sattılar..

yani benimde gördüğüm bu araçda pek bir şey yok heleki benim yiğenin o palionun yanında buna hasar bile demem..

Geri