bu çip işe yarar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yokki bi cevizimiz:)

Samet, Leon 1.8T 20V almayı düşünürken baya bir parça araştırmıştım, gerçekten çok güzel parçalar var 1.8T'ler için.Supersprint'te Leon 1.8T için parçalara bak en basitinden...çoğu senin araca da uyar.

abi supersprint amca biraz fiyat olarak yukarılarda geziyor.
chipten sonra headers tan itibaren bi egsoz istiyorum yoksa.
orjinal chiplenmiş haliyle +10 hp;)

süper rakam sadece egsozla:)

ama bakalım sırayla yavaş yavaş kendim söke taka yapıyorum bişeyler:)

yaaa anlatamadım sanırım.
tamam ben senin dedigin yanlış demiyorumki...
stock bi motora chip yazılabilir.
ama ne şartlarla yazılır.
yapılabilecek işlem fazla benzin göndermekle ancak güc alınabilir.
ee sonuç???

alabilecegin dynoda(dyno farklı yol durumu farklı)%10-15 arası bir güç arttırımı.
düzgün bi şekilde chip tuningle.

ankarada isim vermek istemiyorum seni bi ustaya gönderiyim.
stock motordan %40 güc alıyor...(bu verdigim degerler atmosferik içindir bu arada)
ama şunuda bil o chip tuning ile aracın 4-5 ay sonra 1000 km 1 litre yag yakmaya başlayacak ve 1 yıl sonra sibopları eritir bi rektefiyeye girersin...

her neyse.
senin bu alacagın chip elbette işe yarar, yaramaz diye bişey yok.
ama önce bu yazılımı destekleyip aracına bişeyler yapman daha mantıklı diye söylüyoruz bunu.
acık ve net söylüyorum aracına hiç bir şey yapmayacaksan eger sipariş et canım kardeşim.
ostim erciyes sitesinde bosch servis var orda dyno ya cıkar aracını sonra chipten sonra bir daha cıkar;)....
dene bakalım bizde ögrenmiş olalım senin sayende...

biz senle aynı şeyleri sölüyoruz ama anlaşamadık bir türlü :D
başka bir yerde yaptırcam madem bu kadar bepenmeyen var riske grmeyelim ama merak ettim chip tuning ile nasıl yağ yakabilir motor veya sibop eritebilir? egzantirik değiştirmeden pistonların subaplara vurması chip tuning ile yapılamaz sanırım di mi?

bak o yag yakma olayını başka cip hakkında yazdım ben.
atmosferik motora sadece chiple %40 artış saglatabilirsin ama motorun canına eder;).

anladım başka chip ile ilgili olduğunu da chip nasıl birşey yapıyorda motoru yıpratıyor onu merak edip sordum?

bir motora ihtiyacından fazla benzin gönderirsen ne olur;)
fazla yakar fazla gider.
e tabii fazla sıcaklık olur ee bunun sonucuda belli.

aynı bir insan gibi bakmak lazım bence bu işlere.
insanın koşma hızı 100 ise dopingle bu 120 ye cıkar ama sen 150 olsun diye fazla doping verirsen ne olur ölür:)...

sıcaklıktan dolayı dedin tamam anladım bende sonradan başıma gelmesin diye sorayım dedim nasıl yiyebilir subapları diye demek ısıdanmış :)

yaniii sonuç olarak.
aracına fazla yüklenmeden belirli sınırlar dahilinde chip tuning uygulayabilirsin.
amma velakin bu chipi alsanda nasıl takacaksın.
eprodur büyük ihtimalle.
saglambi elektronikci bulman lazım yoksa beyin ucar..

ama şunuda söylüyüm aracına hiç bir şekilde modifiye yaptırmıcam filan diyorsan getirttir bunuda;)...

gelincede içindeki bilgileri bi cd ye at bulunsun.
belki bana hediye edersin yazılımını:D.
şaka bi yana satarsın bile yazılımını;)

yaw bir arkadaş tel vermişti 200-250 arasına chip yaparlar diye tel ettim 650 dediler oha dedim. bende komple egzoz egr iptal birde kutu içi filtre var birde kutunun girişleri ve içi biraz değişik gtlerin egzantirik ve headerslarından almayı düşünüyorum ama bulamadım. ebaydan mesaj attım adama eğer cevap atarsa alacam bunu olmazsa atarım bir kenarda durur ne yapayım. adamlar sadece eprom yolluyor haklısın ben kendim takmayı düşünüorum aslında bu epromu :D geçen sene az telsiz yapmadık :D inşaatçıyım aslında ama elektronikten de anlıyorum artık bütün lablarına girdim arkadşların :)

Geri