bu çip işe yarar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mekaniği iyileştirmedikten sonra elektronik kontrol kazançlarını ayarlayan çipi taktırsan ne olur ki. Yani LND'nin dediği konulara el attıktan sonra çip taktırmalısın bence. Ben kendi arabama çip taktıracak olsam performans hava filtresi, egzoz, headers, kule gergisi, son olarak da dereceli egzantrik taktırdıktan sonra chip takardım. yani çipin iyi bir şekilde yönetebileceği güçlü bir sistem kurardım önce.

mekaniği iyileştirmedikten sonra elektronik kontrol kazançlarını ayarlayan çipi taktırsan ne olur ki. Yani LND'nin dediği konulara el attıktan sonra çip taktırmalısın bence. Ben kendi arabama çip taktıracak olsam performans hava filtresi, egzoz, headers, kule gergisi, son olarak da dereceli egzantrik taktırdıktan sonra chip takardım. yani çipin iyi bir şekilde yönetebileceği güçlü bir sistem kurardım önce.

tamam arkadaşım doğru sölüyorsun ama ben derdimi anlatamadım size. bu chipler kişiye göre ayarlanan chiplerden değil direk yolluyor adamlar hazır bu chipler katalitik sökülmüş hiç oynanmamış x20xev motorlar için. bu işlemleri yaptırdıktan sonrada burdan alsam aynı chipi yollayacaklar. açıkcası bir chipe 500-600€ para vermem ben sadece elektronik bir program için çok fazla bir para bence.

kişiye göre ayarlanan çip değilse neye göre ayarlıyor onu anlayamadım ben. yani bir araç 1.4 motordur, diğeri 3.0 dır. ikisine de aynı çip programlanmadan nasıl olur ki ? o kısmına bişey diyemem.

kişiye göre ayarlanan çip değilse neye göre ayarlıyor onu anlayamadım ben. yani bir araç 1.4 motordur, diğeri 3.0 dır. ikisine de aynı çip programlanmadan nasıl olur ki ? o kısmına bişey diyemem.

adamlar stock motorlara göre ayarlamışlar mesela bu linkteki chip x20xev kodlu ve katalitiği sökülmüş motorlar için. her motor için ayrı chip var ama her modifiye için ayrı bir chipleri yok.

anladım. ama işe yarasa bile %10'u geçmez bence artış. %10luk artış için de ben olsam aracı çip kontrolü ile zorlamam.

anladım. ama işe yarasa bile %10'u geçmez bence artış. %10luk artış için de ben olsam aracı çip kontrolü ile zorlamam.

chipin araca birşey yapacağını sanmıyorum daha chipden dolayı motor yakan duymadım ben.gerçi bende bu şans varken ilk ben olabilirim:D

chipin araca birşey yapacağını sanmıyorum daha chipden dolayı motor yakan duymadım ben.gerçi bende bu şans varken ilk ben olabilirim:D

yok canım yakma gibi birşey değil behsettiğim ama motoru herbişeyi modifiye edip frenleri olduğu gibi bırakmak gibi birşey benim dediğim. şanssızım diyorsan hiç bulaşma birşey olursa yine mi dersin kendine küsersin :D

Tehlikeli bi iş bence yurtdışından çip almak, mesela 8000 kesici ecotec motor için standartlar dahilinde intihar, ayrıca ya bi problem çıkarsa napıcaksın? Bence de pahalı trde okadar paralar vermek ama yapcak bişey yok, tek şansın bu işi öğrenip kendi yazılımını yazmak olur:D

Tehlikeli bi iş bence yurtdışından çip almak, mesela 8000 kesici ecotec motor için standartlar dahilinde intihar, ayrıca ya bi problem çıkarsa napıcaksın? Bence de pahalı trde okadar paralar vermek ama yapcak bişey yok, tek şansın bu işi öğrenip kendi yazılımını yazmak olur:D
8binde redline yanlış yazılmış daha doğrusu yanlış linki vermişim ben :D yurtdışından chip tehlikeli de burda bin lira istiyorlar ortalama. ben 150 liraya kapatıcam olayı aradaki farka baya birşey yapılır beyin yansa 3 tane yeni beyin alırsın o paraya

Geri