Bu aracı nasıl bilirsiniz?

Hiç parça bulunmasa idi ülkemizdeki Mazda'lar yollarda olurmuydu? :)

Alırsam ilk işim direksiyonu sedef kaplama yaptırmak olacak. :D

Beyaz yaptır, çok şık duruyor :)

Hiç parça bulunmasa idi ülkemizdeki Mazda'lar yollarda olurmuydu? :)

Parça blursunuz.Ama bulana kadar canınız çıkar.Araba 4-5 gün 1 hafta hatta 1 ay olduğu yerde yatar, ama bir şekilde bulursunuz.Bu artık eski model olan pek çok araç için geçerli.Ha nedir, bir tofaşın 75 modelinin parçasını bakkalda bile bulursunuz tabiri caizse, yada bir opel A kasanın parçasını bulursunuz.Çünkü bunlar halen daha piyasada sirkülasyonu olan araçlar.Hiç bir parçacı bölgesinde 1-2 tane olan araçların parçasını mağazasına sokmaz, hatta o tip parçaları satan toptancılarla bile çalışmaz.Sonuçta ticarette sıcak para önemlidir.Özellikle de yedek parça sektöründe sıcak paraya dönmeyecek parçanın dükkana girmesi imkansız gibi birşeydir.Parçası bulunamaması durumu budur.

Bunun yanında o araçtan anlayan usta bulmak sorundur.MAlum, bugün bekarken tofaş kullanan orta ekonomik seviyedeki vatandaşların bile aldığı bir opel markası var ve markanın en kolay tamir edilen aracı olan vectra a ların 1.8 lerini bile tamir edemeyen ustaların sayısı ülke geneline bakıldığında %70 lerde.Bir de buna mazda 323 ü eklerseniz herhalde %95 leri bulur.

Hiç bir araba kötü değildir.Modelinden dolayı yıpranmışlığın getireceği sorunlar, yaygın olmadığı için parça ve usta sıkıntıları olan araba vardır.

Ha ama illaki bir tadına bakalım diyorsa arkadaş, canımızın yanacağını bile bile acı biberin bile ne olduğunu merak edip tadan bir varlığız :)

Piyasada yaygın olmayan bu veya benzeri araçların Tofaş veya Opel marka araçlar gibi kolayca elden çıkarılamayacağını, parça bulmakta zaman zaman sorun yaşanacağını konusunda hemfikiriz. Benim karşı olduğum nokta bazı markaların acımasızca yerden yere vurulması durumudur.

Zaten yerden yere vurulmasının sebebi de budur.Adam alır, bahsettiğimiz hususlarda canı yanar, sonra yerden yere vurur.Ha diğer sebeplerde var, örnein opele binen birinden arkadaşımızın bahsettiği 323 ü bindiği arabayla eş tutmasını beklememek gerekli.Bu bile o aracı yerden yere vurması için bir sebeptir.Aslında opelciye mazda sormak tamamiyle bir hata olmuş bu konuda :)

ilk defa bir arabayı uzun süre bincem diyerek aldım...ama bunu almadan önce dedimki biraz kupon birşey olsun volvo 850 t5 alcaktım...araba çok çok güzel bir araba idi ezilmişte bir araba değildi...
lafım meclisten dışarı korkuyom da sizden beni taşlarsınız diye...opel için dediğim tek şey kapıma sokmamdı...
(şimdi opelciyim :) )

bazen diyorum ist.abim ustam beni ite kaka soğuttu ki kimsenin lafına uymuşluğum yoktur...şimdi corsam var...1125 kodum var...uzun yol benim için korkulu rüya...bence çok çok basit bir problem var ama yabancı bir memleketteyim...arabayo kimseye elletmek istemiyorum...volvo yu almadığıma pişman mıyım...yüzlerce diyebilirim...
ama hayra vesile oldu...merthan ı tanıdım buralarda istanbul komşum çıktı...

neler dedim ben gene yaa ?!?Xvb?242
idare edin yaa..bu aralar böyleyim...1125 geçince düzelecem... ;)

abi sende al ya al gitsin arabayı...herşey olacağına varır..

Öğeleden sonra gidip sanayideki Mazda yedek parçacılarına ve ustama soracağım nasıldır diye... Bir de onlar fikir versinler bakalım. Ama kurt girdi bir kere! :)

Yukarıda yorumumda da dedim ya, hayatında hiç acı biber yememiş bir insan, onun acı olduğunu bile bile sırf merak edip canını yakmayı göze alarak yer :D Herşeyin tadına bakmak güzeldir :D

Sanayide Mazda yedek parçacısını bile bulamadıysam olmayacak galiba bu iş... :)

lantis düsün bencede

Geri