Branda hakkında bilgisi olan varmı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERKEZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERKEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabayı uzun süre kullanmıyacam. güzelcene cilasını atıp branda ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. brandanın içi pamuk gibi kafama yattı ama uzun dönem kullanımda bilgim yok havalandırmak gerekirmi koruyalım derken boyaya zarar vermiyelim.

bez türü ve hava alabilir brandaların dışında her türlü branda araca zarar verir.
sıcak soğuk olayından dolayı terleme yapar, hava sirkilasyonu yoksa ve nemi atamazsa boyaya zarar verir. ayrıca çadır bezi türü brandalar, hava almadığı için arabanın boyasının ya da özellikle metalik boyalarda verniğin yanmasına neden olur.
ayrıca bez brandaların içerisine toz geçer ve brandanın rüzgarla sürekli dalgalanması veya sürekli takıp çıkarma esnasında branda ile araç arasında kalan toz da bir miktar çizik yapar.

İç taraftaki Pamuk ıslanırsa korozyon riski olurmu, araç ne kadar uzun süre kalacak bilmiyorum ama ?

her durumda terleme yapar ve aracın sürekli nemli ıslak kalır kanka onun yerine çadır al arabayı çadıra sok cadırın da üst köşelerinde delikler olsun.:D:D:D

İç taraftaki Pamuk ıslanırsa korozyon riski olurmu, araç ne kadar uzun süre kalacak bilmiyorum ama ?

önemli olan kulandığın brandanın havayı geçirmesi. içi pamuklu olması bir şey değiştirmez. hava almadığı müddetçe branda içerisinde hava gece ve gündüz oluşan sıcaklık farklarından dolayı nem üretir ve nem içeride kalır.
ayrıca araç branda örtülü şekilde güneş altında kalacaksa brandanın içerisindeki sıcaklık bazen 40-50 derece olur. hatta bazen bu sıcaklığı bile geçer.
araçların tavan ile motor ve bağaj kapaklarında yanıklar görürürz. işte en büyük sebebi brandadır.
aracın hangi şartlarda brandalı bırakılacağı çok önemli, gölge bir yer varsa hazır brandalardan değilde büyükçe bir veya birkaç parça kaput bezi ile racı ört.
bütün kapıları ve bağaj kapağını açarak örttüğün bezin küçük bir kısmını her kapının bir kenarına ve bağaj kapağına; gerekiyorsa motor kaputuna sıkıştırarak kapıları kilitle ve o şekilde bırak. arada bir kontrol edersin.
bende balkonun altında aynı şekilde örtülü olarak bırakıyorum.
bazen hafta sonları ihtiyaç olursa çıkartıp biniyorum ve yine aynı şekilde yerine koyuyorum.
senin tarif ettiğin içi miflonlu branda bende de var ama hiç kullanmadım. zaten burada bu nem ve sıcakta kullanma imkanım hiç yok.

Can abi sıkıntı yapmasaydın bizim garajda bakarım ona :D:D

Yaz aylarında ısı sorunundan bassettik peki kış ayları için neler sçyliyebiliriz.

Hayrola, buralara uğramazdın..

Geri