Brake Pad

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eros61ts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eros61ts

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yol bilgisayarında her gün bu yazı çıkıyor ,türkçesi freni doldur anlamında bişe,kimileride balataların değişmesi gerekiyor dıyor.Servise gittim servisde aracı çalıştırırken frene basılı olarak çalıştır dedi.Öyle yapmama rağmen yine çıkıyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarınız beklıyorum.

Aracın otomatikmi ? yada triptronik ? genelde öle oluyo yaaa frene basıp çalıştırma olayı gibi...

Brake pad'in anlamı aracınızın fren balataları aşınmış en yakın zamanda değiştirmeniz önerilir

aracın fren balatası bıtık yada balata fişlerınde temazsızlık var

brake pad demek fren kaliperinin içindeki sürtünme malzemesi demek. bu uyarı da bu malzemeler artık fazlasıyla incelmiş demek yada elektrik bağlantı soketi yerinden çıkmış demek.

Arkadaşlar ön balatalar için usta iyi dedi ,frene bas öyle çalıştır dedi,cumarteside uzunyola gideceğim başka bir ustayamı gitsem ,serviste gösterdiğim ustada bu işin uzmanı diyebilirim .sizce?

Brake pad benim de başıma gelmişti balatalar bitik anlamına geliyor.Tabi eğer diğer elektronik aksamda bir problem yoksa.Balatalrını değiştirdikten sonra düzelmesi gerekir..

Bence ihmal edilmemesi gereken bir konu. Hele de uzun yola gidecekseniz....
Balatalarınızı değiştirip yola çıkmanızı tavsiye ederim.

bu arada eğer balatan gerçekten bittiyse fren diskine de zarar verirsin bi de o iş çıkar.

aynen, değiştirmeni tavsiye ederim kısa zamanda
fren disklerinde fatura yaparsa disk-balata set olarak değiştirmen gerekir,

Geri