Boşta mı vitesdemi tasarruflu.

önemli

arkadaşlar araç beyinli ve enjeksiyonlu ise viteste hiç yakmaz.karbüratörlü ise viteste yakar.beyinli araçlarda ayağınızı gazdan çekince rölanti devrine düşmediği sürece motora yakıt vermez motor döner ama hava ile döner.karbüratörlü araçlarda ise pistonun aşağı inerkenki emme kuvvetiyle az da olsa karbüratörden yakıt çeker .normalin 3 te 1 i kadar felen.
 
Boşa atınca frenlerde belirgin bir sertleşme oluyor ve fren mesafesi uzuyor. Birkaç sene önce Safranbolu-Çerkeş yolunda karşıdan gelen araba bizim taraftaki şarampolde takla attı. Durduk, kazazedeleri çıkardık. Soför şoku atlatınca nasıl oldugunu sorduk: Cevabı "vitesi boşa almıştım, fren tutmadı" olmuştu.
 
arkadaşlarla hep bu konuyu tartışırım. akıl var mantık var araba vitesteyken benzin bittiğinde araba yokuş aşağı çalışmaya devam eder. ama boşa aldığınız anda stop eder. nedeni vitesdeyken aracın hızı motoru çalıştırmaya yeteceğinden yakıta gerek duymamasıdır.
 
iyi degil
 
arkadaşlar araç beyinli ve enjeksiyonlu ise viteste hiç yakmaz.karbüratörlü ise viteste yakar.beyinli araçlarda ayağınızı gazdan çekince rölanti devrine düşmediği sürece motora yakıt vermez motor döner ama hava ile döner.karbüratörlü araçlarda ise pistonun aşağı inerkenki emme kuvvetiyle az da olsa karbüratörden yakıt çeker .normalin 3 te 1 i kadar felen.
:good: :good: :good: :alkis:
 
demekki viteste gideceğiz anlaşıldı..
 
Hangisinde fazla yakar bunları ustalar bilir.
Ama o kadar çok boşa atıp kullanan kullanıcı var ki... Hepside az yaksın diye yapıyor sanırım. Yoksa neden yaparlar ki.

Yol bilgisayarı olan araçlarda tüketim gözükmüyor mu arkadaşlar..

Ayrıca flybird neden bahsedildiğinin farkındayım.İyi okursan güvenlik odaklı mesaj yazdım.

tamam sen boşa at git. selametle :)

bir sürü insan yapıyor diye doğru olacak değil. bir sürü insan lastik değiştirirken de sadece çekiş olan tekeri değiştirir. bir sürü insan yapıyor diye dogru mu bu da ?
 
vitesde daha az yakar enjeksiyonlu arabalarda. ki daha fazla bile yaksa vitesde gitmek lazım vites boştayken birşeyler ters gitse araba stop etse ondan sonra 30 yıl yaptığınız tasarrufu tek seferde kaza yaptığınız için verirsiniz ki o bile kurtarmaz sizi daha fazla zarar ederseniz en kötüsü de canınızı riske atmanızdır.
 
boşa almak lüks değildir :):)

abi saldım çayıra mevlam kayıra :) :) :) hesabı 100-130 dedimi boşa atıyorum ama artık atmayacağim :good: çünkü bende az yakıyor biliyordum herkes bunu burada doğruladı :pon: :pon: :pon:
 
mantıklı olanı viteste gitmekte kafam şeye takıldı
yokuş aşağı vitesle inerken yol bilgisayarında sıfır gösteriyo
ama devir saati 3000 de bu biraz çelişki gibi geldi baaa
 
Geri
Üst