bence hiç uğraşmayın egr nizi direk iptal ettirin ve kurtulun!!
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Neden? EGR arızası Opel'lerin kronik sorunlarından mıdır?bence hiç uğraşmayın egr nizi direk iptal ettirin ve kurtulun!!
Neden? EGR arızası Opel'lerin kronik sorunlarından mıdır?
EGR nin asıl amacı çevre temizliği olduğuna göre bu parçanın iptal edilmesinin amacı başka birşey olabilir mi? Mesela EGR'nin görevini üslenen başka bir eklenti. Ben ayrıca 2.0 motorlarda EGR sorunu olduğunu duymadım, EGR sorununu yaşayan araçlar ağırlıklı olarak 1.6 motora sahip olan araçlardır. Bir araba firması için +10 beygir performans ile ekstra servis giderlerden kurtulmak az birşey değildir. Şimdiye kadar değişik marka ve modele ait bir çok açılmış motor gördüm, hepsinde de kurumlaşma vardı, kurumlaşmayan motor olmazhayir abi opelin degil EGR olan tum marka motorlarin kronik sorunudur. Ondandir ki yeni nesil motorlarda artik EGR yok.
Ornek Z16XEP model opel motorunda EGR varken bir sonraki versiyon olan Z16XER model opel motorunda EGR yoktur. Beygir gucu 10 beygir daha yuksek, bakim maliyetleri daha azdir. Sadece EGR den dolayi 120 binde bir EGR degisimi, kelenek temizligi ve manifold temizligi 600 - 700 tl arti maliyet cikartmakta. Ileri seviyelerde ust kapak acilip kurum temizligi yapmak gerekmekte.
Ayrica TIS 2000 de 1214 numarali hatirlatma notunda bunu opel bile kabul etmistir. Aracin yasina bakilmaksizin bu egr vs temizligini garanti kapsamina sokulmasini onermis servislere. Neyse yani..
Bu Volkswogen de de Audi de boyle bizde de boyle. Yukarida ekledigim resimler alinti olup, VW FSI motora aittir.
egr çok ciddi bir sorun değil arada temizlenmesi lazım o kadar.. işini bilen bir ustanın 30 dakkasını almaz benzinli bir araçda heleki euro benzin kullanılan bir araçda ve üstüne birinci kalite yağ kullanılan bir araçda kurumlanma zaten fazla olmaz..
kurumlanma olduğunu düşünüyorsanız enjektör temizleme valfler falan üstüne birde carbon clean yaptırırsınız olur biter.. buda bosch servislerinde yaptırırsanız 300 tl gibi bir fiyat.. ama bosch enjektörleri ultrasonic temizleme yapıyor