Boğaz kelebeği temizleme!?!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ogun06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O zaman yarın bir gün "iklimler de amma değişti" demeye hakkın olmaz :D.

katılıyorum,keşke çevreyi aşırı kirletenler( bazı ağır vasıtalar) trafikten men edilse, egzoz dumanından önümüzü göremiyoruz bazen

bunu bana mi yazdin abi anlamadim, eger bana yazdiysa benim korledigim EGR den dolayi 100 km de artan 2 gr carbon dioksit mi arttircak iklim degisikligini allah askina yapma :eek:

Mesela hani senin su euro1 den euro4 normlarina kadar uymayan klasik araclarin ile benim aracim arasinda cooookkkkk fark vardir derim bende. Yada kus serisinimi ornek vereyim yada toroslarimi, as 950 ler, yada piyasda yakilan 10 numara yaglardan mi. Cok acimasiz yorum yapiyorsun:eek:

Şehir içi için EGR oldukça gereksiz aslında. Çünkü rölantide ve hızlanmalarda zaten kapalı. Ancak uzun süre sabit hızda gidince çevreyi korumuş oluyoruz. Emisyon şeflerinin gözünü boyama adına araçlara ekleniyor bence. Aynen yeni araçlara ince yağ koymaları ve lastik basınçlarını yükseltmeleri gibi.

1.6 astra g 2001 elegancede boğaz kelebeği temzileme nasıl yapılıyor? bilen ve uygulayan varmı arkadaşlar?

bunu bana mi yazdin abi anlamadim, eger bana yazdiysa benim korledigim EGR den dolayi 100 km de artan 2 gr carbon dioksit mi arttircak iklim degisikligini allah askina yapma :eek:

Mesela hani senin su euro1 den euro4 normlarina kadar uymayan klasik araclarin ile benim aracim arasinda cooookkkkk fark vardir derim bende. Yada kus serisinimi ornek vereyim yada toroslarimi, as 950 ler, yada piyasda yakilan 10 numara yaglardan mi. Cok acimasiz yorum yapiyorsun:eek:
Bir iki aracın EGR sinin körlenmesi kayda değer bir şey değildir ama kötüyü örnek alan o kadar çok insan varki aklın şaşar. Sen EGR dersin, ben kötü kömür derim, bir başkası fabrika bacası der, bütün bunlar birleşince ortaya çıkan tablo hiç iç açıcı olmaz. Benim klasik aracım 5 senede ancak 4500 km yol yaptı, keşke imkan olsa da ben de ona EGR veya benzeri bir uygulama yapabilsem, şu an için elimden gelen emisyon ayarının sağlıklı olmasına sağlamak. Sen mevcut olan bir uygulamayı iptal ediyorsun, bunun da güzel bir şey olduğunu savunuyorsun işte asıl fark burada ;).

Bir iki aracın EGR sinin körlenmesi kayda değer bir şey değildir ama kötüyü örnek alan o kadar çok insan varki aklın şaşar. Sen EGR dersin, ben kötü kömür derim, bir başkası fabrika bacası der, bütün bunlar birleşince ortaya çıkan tablo hiç iç açıcı olmaz. Benim klasik aracım 5 senede ancak 4500 km yol yaptı, keşke imkan olsa da ben de ona EGR veya benzeri bir uygulama yapabilsem, şu an için elimden gelen emisyon ayarının sağlıklı olmasına sağlamak. Sen mevcut olan bir uygulamayı iptal ediyorsun, bunun da güzel bir şey olduğunu savunuyorsun işte asıl fark burada ;).

bence guzel demissin yani abi... Ama seninle frekanslar farkli ben ekonomiden yanayim sen cevrecisin :D

burda yapacak bir sey yok benim acimdan dedigim gibi brn ekonomimi dusunurum zenginler cebimizden alacaklari paralari dusunurken demi ama. daha ucuz ve basit yollari var onlar onu yapmiyorken, biz son kullanicilar cebimizden ne kadar az para cikara bakariz abi, ''istisnalar kaideyi bozmaz''.

Elin amerikalasi 5.0 lt motora binicek, kyoto anlasmasina imza basmiyacak, ben 2 gr CO2 icin yilda 600 TL fazladan para vericem bence fark burda :cool:;)

Son düzenleme:
..............ben 2 gr CO2 icin yilda 600 TL fazladan para vericem bence fark burda :cool:;)
Ben 8 yıldır kullandığım 1998 model arabamda ne EGR ne de katalitik konvektör değiştirdim, o nedenle şimdi 8x600 TL= 4.800 TL kardamıyım? :)

Ben 8 yıldır kullandığım 1998 model arabamda ne EGR ne de katalitik konvektör değiştirdim, o nedenle şimdi 8x600 TL= 4.800 TL kardamıyım? :)

yok benim aracim 2005 model ve 200 bin kmyi gecti, bakimlarda sana gore farkliyimdir... sen yilda bir yag degisirsin ben 6 ayda, benim katalizor doldu bosallatim suan 3 yildir katalizorum yok :D, yani senle ben farkliyiz evet...

ha bu arada 1998 den beri degismediysen senin EGR de calsimiyor ayniyiz yani :kop::kop::kop: sende iklimi degistiriyorsun, opel diyordki TIS da 70000 km de bir EGR degisikligi yapilmali :D

Son düzenleme:
abi yakında vergilendirme cc üstünden değil avrupadaki gibi emisyon değerleri üstünden olucak.. o zaman egr iptali olmuşların vay haline :)

Görüşünüze katılıyorum. Daha önce'de tartışılan bu konudan dolayı egr le iptalinden yana olan düşüncemden vaz geçtimiştim.;)

Geri