Body ile uğraşan varmı ? L-carnitin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Realist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yarışmalara katılmayı düşünmüyorsan ekstra bir şeyler almana gerek yok. Normal beslenmene devam et, düzgün ve düzenli çalış. Zaten zamanla iştahının açıldığını göreceksin. Vücut ihtiyacı olan besini almaya zorlayacak seni. Her şeyin doğalı iyidir.
Ayrıca programını kim yaptı bilmiyorum ama aşırı kilolu değilsen eğer vücut çalışmadan önce koşmak çok gerekli değil. Hem enerjini hem de çalışma isteğini azaltır..

1 Haftadır bende öyle yapıyordum yani o yoldaydım o yolda davam edeyim diyorsunuz peki.

Programı kimse yapmadı ben ordan burdan işte baktığımla yetiniyorum.

Peki önerebileceğniz 2 ayda kolları felan iyice çıkartmak istiyorum program felan varmı ?

ßide şu Var aslında Amacın kilo vermekse,ilac ne icin kullanıcaksın?

ama yok ben Vucud yapıcam dıorsan,ilk zamanlar buyuk hevesle calısıyorsundur.
Her seyi bi anda istiyor olabılırsın o yuzden fazla fazla yuklenme vucuduna ilerde c0k buyuk zararını cekersın ozellıkle kalca,bacak ve omuzlar.

İlaçlara hiç bulaşma bıraktığın zaman vucutta sarkma daha çok olucak.Bir hoca ile program yapmanı öneririm.Yada internet bir çok program var bunları kullan.Zaten sen bu işi yaptıkça kendi programını yapıcaksın.Vucudunu görmeden burdan program vermem yanlış olur.Ama illede istersen birkaç set yazabilirim.

sakın ama sakın iğne yaptırma primabolan,sustanon,deca sana derler belki salonda amman bir şey olmaz bir yılda yapamadığın kası kestirmeden yaparsın falan aman uzak dur..

1 Haftadır bende öyle yapıyordum yani o yoldaydım o yolda davam edeyim diyorsunuz peki.

Programı kimse yapmadı ben ordan burdan işte baktığımla yetiniyorum.

Peki önerebileceğniz 2 ayda kolları felan iyice çıkartmak istiyorum program felan varmı ?

İlk 3 ay zaten vücudunun adapte olma sürecidir. Özel bir programa gerek yok. Tüm kaslar çalıştırılarak temel atılır. Bu süreçte tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki hangi hareketleri yaptığın veya ne kadar ağır kilo kaldırdığından çok hareketleri çok düzgün yapıp temelini düzgün atmaya özen göstermelisin. Yeni başlayanlar genelde egolarına yenilerek ağır kaldırmaya çalışırlar, ya sakatlık olur ya da yanlış çalışmaktan kaynaklı şekilsiz vücutların temelleri atılır.

Sonuç olarak hareketleri düzgün yapmaya çalış. İnternette zaten fazlasıyla kaynak var, her hareketin amacı yapılış şekli, tekrar sayısı vs. tüm detaylar mevcut. Şu aşamada bahsettiğin gibi 2 ayda kolları çıkarmak mümkün değildir. Dengeli ve düzgün çalışırken sabırlı olmak lazım. Bu işin geri dönüşü yok, bunun bilincinde olarak hacimden ziyade mümkün olduğu kadar estetik ve bir vücut yapmaya çalışmak lazım. Tabi benim şahsi görüşlerim bunlar...

İki ay gibi bir sürede hayal olur. Vecctra arkadaşında bahsettiği gibi önce güzel bir sistemi oturtmak gerek. Sonra iki ayda güzel bişeyler olur.
Bahsettiğin madde yağ yakımı için kullanılır doğrudur ama piysada çok sahte ilaç dolaşıyor.
Bu işe başlayalı daha 1 ay olmuş düzgün bir çalışma ile zaten zamanla gelişme olacaktır. İlaca girmeye gerek yok şu aşamada yağ yakıcı bir madde kullanmaya da gerek yok.

16-17 yaşımdan beri vücutgeliştirme sporuna gönül vermiş biri olarak sana tavsiyem çalış ama sistemli çalış,ilk başta aklında beslenme,antreman dinlenme ve bilgi sıralamsını kur beslenmene dikkat etmeden kg başına 1.5, 2 grma yakın protein almadan kaslarının yeteri kadar gelişemyceğini bil ki yaşın tam başlama zamanı ve vucut ve kemik yapının şekil alması açısından önemli bi yaş,dışardan yok şöyle olur böyle olur sarkarsın cüce kalırsın boyun uzamaz vs lafların hiçbirinede aldırış etme bunlar boş laflar çünki. bele ve omur iliğine baskı kuran hareketler yapmadıktan sonra(squat,deadlift,ayakta omuz presler vs) vücütgeliştirme boy kısaltmaz tam tersine uzatır(temel esneklik ve barfiks hareketleriyle) bunun dışında gelelim supplement dediğimiz ek gıdalara ilk 6 ay için genelde vücüt zaten kas yapısı olarak alışkın olmadğından fazla ağırlık görünce şaşıracak ve bu süreç zarfında tatminkar derecede gelişcektir ve bundan dolayı 6 ay sonrası önerilir buda en başta kullanman gerekn l carnitine yerine protein tozları olmalıdır.l carnitine denilen ürün çok sağlam bir diet ve antreman programı ve belli bir altyapı olmadan hiç bir işe yaramaz mucizler bekleme bunuda söyliyim!haftada 3 gün ağırlık antremanı yapcaksan 2 yada 3 günde off günlerinde karın bel ve kardio yapabilirsin temiz olarak kas almak ve yağ oranınıda düşürmek isityosan bunun yolu sıkı bir diet ve düzenli antremandan geçer bunuda unutma,bazı arkadaşlr hemen steroid isimleri vermişler,bana göre bunların isimlerinin buraya yazılması bile yanlış,prof olarak düşünülmyecek ve musabık olma yolunda gidilmeyecekse kesinlikle gerekyok.2-3 sene tavuğunu sütünü yağsız pirncini yumurta beyaznı yiyerek ,yağdan tuzdan şekerden hamur işleri ve tatlıdan uzak durarak azim et soğumdan çalış,bak bakalım ne oluyo...

ßide şu Var aslında Amacın kilo vermekse,ilac ne icin kullanıcaksın?

ama yok ben Vucud yapıcam dıorsan,ilk zamanlar buyuk hevesle calısıyorsundur.
Her seyi bi anda istiyor olabılırsın o yuzden fazla fazla yuklenme vucuduna ilerde c0k buyuk zararını cekersın ozellıkle kalca,bacak ve omuzlar.

Yok öyle bilinçsiz hareket etmedim ağırlık kolay gelene kadar sıkılmadan yaptım sonra tekrar sayılarını arttırdım ve en son kiloları.

İlaçlara hiç bulaşma bıraktığın zaman vucutta sarkma daha çok olucak.Bir hoca ile program yapmanı öneririm.Yada internet bir çok program var bunları kullan.Zaten sen bu işi yaptıkça kendi programını yapıcaksın.Vucudunu görmeden burdan program vermem yanlış olur.Ama illede istersen birkaç set yazabilirim.

PM Attım.

Geri