bitirme tezi hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vectrali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vectrali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam değerli forum üyeleri. ben elektronik mh. öğrencisiyim ve bu sene bitirme tezi alacağım. konu olarak araç elektroniği üzerinde çalışmak istiyorum. ama konu bulamadım. bilgi sahibi abilerim,arkadaşlarım bu konuda bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. saygılar selamlar....

Ethem Bozkurt'tan bilgi alabilirsin.

Ben olsam CAN-BUS sistemleri uzerinde calisirdim, yeni teknoloji araclarda kullanilan bir sistem. Maliyet dusurmekle kalmayip, araclarin elektronik arayuzlerinin bir birleri haberlesmesini saglarken kablo sayisinin azalmasini saglayip, daha konforlu araclar kullanmamiza yardimci oluyor.

Ne bileyim aklima CAN-BUS geldi, bir ara epey bir arastirmistim bu sistemi. Vectrac ve astra h opel de bu sistemi kullanan ilk modeller.

Ben olsam 12V gücü 240V çevirecek dahili bir araç bobini yapardım , sonrada buzdolabı , plazma , çamaşır makinesi filan çalıştırırdım onunla :)

Ben olsam 12V gücü 240V çevirecek dahili bir araç bobini yapardım , sonrada buzdolabı , plazma , çamaşır makinesi filan çalıştırırdım onunla :)
Arabayı eve mi hapsetmeyi planlıyorsun :). (Bazı ev aletleri 220 volt ile çalışmıyor diye biliyorum)

yanlız kimse fikir vermiyo :)) jerkez ihtiyaçları sıralıyor ahahaha :)))

Tez uygulamalı mı olacak?

Mesleki tasarım dersi projem: Taksi gasp uyarı sistemi. Taksi gaspa uğradığında taksici gizli bir butona basar ve sistem çalışmaya başlar. Önce polisi arayıp daha önceden kaydedilen ses kaydını dinletir (Filanca plaka taksinin şoförüyüm, gaspa uğradım falan filan), aynı anda aracın iç kabinindeki gizli kamera araç içini kayıt altına alır. Polise dinletilen ses kaydı bittiğinde araç içindeki sesler polise aktarılır.

Bu tasarımı bir arkadaşım da elektronik öğretmenliğinde tez olarak yaptı bende sonra.

Bitirme tezim ise; Matlab Builder For JA ve Matlab GUI. Matlab Builder For JA ile etkileşimli web sayfası tasarımı.
Fikir vermesi açısından yazıyorum. Ben araç elektroniği ile hiç uğraşmazdım açıkçası.

Son düzenleme:

Zaten piyasada mevcut karavanlarda kullanılıyor.

Tam olarak yapmak istediğin yada yapmak zorunda olduğun nedir.Şimdiye kadar yapılmamış birşeyin prototipi mi yoksa var olan bir şeyin araştırma ve açıklaması mı?Bunu belirtirsen daha fazla fikir üretilebilir.

simdiye kadar yapilmis bisey de olabilir bende uydurabilirim. bana kalmis. ama tezin yaninda yapacagim konunun somut bi ornegini de yaparsam benim yararima olur okulu bitirebilmem icin.

Geri