-Biraz Japon ol, Japon!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bakın bir yardım kampanyası var yezocan arkadaşımız düzenliyor. küçük kardeşlerimiz yardıma muhtaç hep beraber bişeyler yapmaya çalışıyoruz. o gariban bir kaç çocuk büyüdüğü zaman vatana milete faydalı çocuk olmalı. hep beraber buna çalışmamız lazım.
Bu tür kampanyaları her zaman desteklemişimdir. Aralarından birkaç tane de olsa hayırlı bir vatandaş yaratırsak bu bile insanlık adına büyük bir kazançtır. Art niyetli siyasi oluşumlar propaganda yaparlarken hemen fakir fukara edebiyatı yaparlar, mazlum rolü oynarlar. Tamam AKP, CHP, MHP, DP eskilerden SP, AP, ANAP, DYP ...... gibi partilerin doğu illerinin milletvekilleri seçildikleri illere gereken yatırımı yapmadılar, peki DTP milletvekilleri seçildikleri iller için neler yaptılar? (terörden başka)

Laf lafı açmış konu pkk terör itlerine gelmiş. :)

onlara ALLAH önce şeref haysiyet,sonra mangal gibi bir yürek,sonra insanlık,sonra sabır,sonra metanet ve sonra da dirayet vermiş onlar herşeyi yapar biz sadece çalarız ...
kesinlikle +1

Bu tür kampanyaları her zaman desteklemişimdir. Aralarından birkaç tane de olsa hayırlı bir vatandaş yaratırsak bu bile insanlık adına büyük bir kazançtır. Art niyetli siyasi oluşumlar propaganda yaparlarken hemen fakir fukara edebiyatı yaparlar, mazlum rolü oynarlar. Tamam AKP, CHP, MHP, DP eskilerden SP, AP, ANAP, DYP ...... gibi partilerin doğu illerinin milletvekilleri seçildikleri illere gereken yatırımı yapmadılar, peki DTP milletvekilleri seçildikleri iller için neler yaptılar? (terörden başka)
Abi birde Bu fakir fukara edebiyatının altında hep şu var. Buraya hizmet gelmedi, yol gelmedi bilmem ne olmadı v.s. hemen bunu bahane gösterip ayaklanma fırsat yaratma bölme girişimlerine kalkışma falan hep bunlarda zaten. Yani sanki memleketin içanadolusu, karadenizi, egesi, doğu anadolusu bolluk bereket içindede bitek bunlar fakir fukara.
Siz hiç Ispartada böyle bir olay duydunuzmu? Samsunda polise tokat atılabbilirmi? Çorumda askere taş atılırmı? bu illerimizdeki vatandaşların durumu güneydoğudakilerden daha iyi olduğu içinmi bu realite var? Hayır.
Onlar bu ülkeye şevkle, aşkla, onurla, gururla bağlılar. aç susuzda kalsalar ellerine siah alıp dağa çıkmazlar. Sokaklarda dilenmezler, haraç kesmeye kalkmazlar, hırsızlık yapmazlar.
Ekmeklerini taştan çıkarırlar yinede dağa çıkıp terörist olmaya kalkışmazlar.
Ülkenin tamamı bu güneydoğunun mutluluğu ve refağı için çalışıyor. Onlara; Elektrik bedava, su bedava, aş bedava, çocuk yardımı bunlarda, arsa yardımı bunlarda v.s. v.s. halen özgürlük demokrasi. Adamların demokrasi anlayışında ilk sıradaki istekleri ise terörist başı şerefsizin serbest bırakılmasıymış. neymiş sivil itaatsizlik eylemi yapacaklarmış. Ulan sanki bugüne kadar itaatmı ettiniz???
Kimse kusura bakmasın ama size (edit) demokrasi (edit) özgürlük ozaman demek istiyorum. Çok istiyosanız gidip ABD nin Fransanın kucağına onlar ÖZGÜRLÜK ve DEMOKRASİ BOMBASI YAĞDIRIYOR heryere. birazda size yağdırsınlar.

Abi birde Bu fakir fukara edebiyatının altında hep şu var. Buraya hizmet gelmedi, yol gelmedi bilmem ne olmadı v.s. hemen bunu bahane gösterip ayaklanma fırsat yaratma bölme girişimlerine kalkışma falan hep bunlarda zaten. Yani sanki memleketin içanadolusu, karadenizi, egesi, doğu anadolusu bolluk bereket içindede bitek bunlar fakir fukara.
Siz hiç Ispartada böyle bir olay duydunuzmu? Samsunda polise tokat atılabbilirmi? Çorumda askere taş atılırmı? bu illerimizdeki vatandaşların durumu güneydoğudakilerden daha iyi olduğu içinmi bu realite var? Hayır.
Onlar bu ülkeye şevkle, aşkla, onurla, gururla bağlılar. aç susuzda kalsalar ellerine siah alıp dağa çıkmazlar. Sokaklarda dilenmezler, haraç kesmeye kalkmazlar, hırsızlık yapmazlar.
Ülkenin tamamı bu güneydoğunun mutluluğu ve refağı için çalışıyor. Onlara; Elektrik bedava, su bedava, aş bedava, çocuk yardımı bunlarda, arsa yardımı bunlarda v.s. v.s. halen özgürlük demokrasi. Adamların demokrasi anlayışında ilk sıradaki istekleri ise terörist başı şerefsizin serbest bırakılmasıymış. neymiş sivil itaatsizlik eylemi yapacaklarmış. Ulan sanki bugüne kadar itaatmı ettiniz???
Kimse kusura bakmasın ama size (edit) demokrasi (edit) özgürlük ozaman demek istiyorum. Çok istiyosanız gidip ABD nin Fransanın kucağına onlar ÖZGÜRLÜK ve DEMOKRASİ BOMBASI YAĞDIRIYOR heryere. birazda size yağdırsınlar.
bu konular daha önce de tartışılmıştı sizin bu söylediklerinizde haklılık ve gerçek payı çok fakat bu tüm güneydoğu yani bahse konu bölge halkı için geçerli değil oradaki vatandaş çaresiz kalmış örgüt illa bana destek vereceksin,ne dersem yapacaksın diyor ,halk iki arada bir derede onlara yardım yapmasa ölecek,yardım yapsa terörist ilan edilecek,tarlasını toprağını satıp,savıp büyük şehirlere yapılan göçlerin ana sebebi de bu zaten,uzun zamanlar oraya yatırım yapılamıyor ,yapılmıyor değil yapılamıyor örgüt buna müsade etmiyor mühendisleri ,öğretmenleri tehdit ediyor,katlediyor vs,ne zaman devlet otoritesi sağlanır bu mesele çözülür bu mesele aslında kürt meselesi falan değil ülkeyi zayıf düşürme,gelişmemesini sağlama,silah satma,kaos yaratma,halkı bezdirme ,bölme ,parçalama meselesi ve altında amerika ve avrupa ülkeleri yatıyor bir avuc kürt vatandasın haddine mi bu denli kafa tutmak konu derin ve asla çözülmez,çözülemez , ben olsam güneydoğuyu veririm alın size kürdistan ne haliniz varsa görün derim,askeri yok,techizatı yok,tankı tüfeği yok ,sözde bir kuru bayrak ve 3-5 milyon kişiyle devlet olunuyorsa olsunlar,kısaca orada çoğu korkutulup sindirilmiş,birkısmı kandırılıp dağa çıkartılmış,en çoğu da yabancı uyruklulardan olusma bir yapılanma var,zaten ismi anılan partinin destekçisi çok olsa bu hallerde olmaz hal böyleyken masum kürt vatandasını da fazla suclamamak lazım hayatın kanunu bu önce can sonra canan ya bu adamları koruyup kollayacaksın,ya da tehditle, sindirmeyle birilerinin safına giriyorsa da kızmayacaksın ,ve sıkıyorsa en başta imralıdaki köpeği yaşatmayacaksın...ınsan haklarıymıs ıvır zıvırmıs bunlar fasafiso amerikada kıcı kırık valıler catır catır adam asıp ,elektrikli sandalyeye oturtuyorlar bize izin verilmiyor diye bebek katiline bakıyoruz,el bebek gül bebek, paşalar gibi, konunun ne kadar vahim ve farklı boyutları oldugunu anlamak ıcın sırf bu ornek yeter, bırakın doğudakı kürt halkının yaptıklarını, siz yapamadıklarınıza bakın ...buradaki siz sizler ve ben değilim yanlış anlaşılmasın...

Kimse kusura bakmasın ama size NAHH demokrasi NAHH özgürlük ozaman demek istiyorum. Çok istiyosanız gidip ABD nin Fransanın kucağına onlar ÖZGÜRLÜK ve DEMOKRASİ BOMBASI YAĞDIRIYOR heryere. birazda size yağdırsınlar.

Benim memleket Çankırı / Ulumelan köyü.
Başkent Ankara'ya ortalama 180 km. uzaklıkta ve bu köyde sağlık ocağı yok, doğru dürüst yolu yok, evlere su geleli daha 3-5 yıl oldu, herhangi bir sosyal aktivite yapabileceğin (tiyatro, sinema, internet veya bilardo salonu) bir yer yok. Bütün bunlarla birlikte polisine tokat atanda yok, askerine kurşun sıkanda yok, köy meydanında apo itine özgürlük diye bağıranda yok...

Annen Çankırı'lı olduğu için oraları iyi bilirim, kardeşim Çankırı merkezine yakın bir beldedeki ilkokulda 3-4 sene kadar öğretmenlik yaptı, kışın okulda odun kömür olmadığı için tezek yaktılar, yaz tatilinde iki bayan öğretmen kimsenin bir baskısı ve talebi olmadan severek sınıflarını badana yaptılar, annem sınıfa perde dikti, babam sıraları, muslukları tamir etti, fena mı oldu yani? Bizim kültürümüzde eskiden imece vardı, şimdi ise hak etmeden talep etme moda oldu :(.

Tunceliliyim. kürt değilim. Ömrümde de tunceliye bir kere gidebildim. Yazıklarınızın çoğuna katılıyorum ama bazılarınız affedin o kadar boş konuşuyorsunuz ki ne diyim.

Tamam illaki doğuda güney doğuda pkk sempatizanları da var ama kürt halkının tamamına pkk diyemezsiniz.

Apo diyorsunuz bebek katili diyorsunuz. o öldürdüğü bebek kürt değil mi ?

Uzaktan yaşamadan konuşmak çok kolay. Sırf Teror muhabbetinden benim bütün sülalem Tunceliyi boşalttı. Köylerimiz yakıldı. Çokta insan arada kaynadı gitti. Kimlerin haberi oldu ?

Şimdi bütün akrabalarımız elazığa taşındı ve bizim gibi bir ton aile.. Neden Tunceli en az nüfüs Oranına sahip il düşündünüz mü ?

Ya kaçıcaksınız ya onların istediği gibi olacaksınız.

Hayır burası vietnam değil ırak değil burası Türkiye ama sen batıdaki insan böyle düşünürsen oralar komple onlara kalır. Bizde burda bunları tartışırız.

Saygılar..

sunu bilmenizi isterim,
avrupada zamaninda ülkemizi bölmek icin ermenileri kullandi asala örgütüne destek verdi fransa....zaman gecti simdi etnik azinlik kürt kardeslerim cikti..apoyu beslemekle aslinda unutlan su..bu adam kürt asigi olsa neden kürt köylerini basip kendi vatandaslarini bebekleri acimadan katleder?simdi isin sirin görünmek icin ben kürt haklari isterim yahu neyin hakki doguyu 30 yildir kalkindirmayi engelleyen bu hayvan degilmi?
dogunun kanini emen bu hayvan degilmi? gelelim sadete;
Almanya 80 li yillarda doguyu kürdistan diye haritasini cizmisti..siki durun aradan zaman gecti fokus dergisi 2000 yillarda doguyu büyük israil diye gösterdi hemde harita artvinden basliyor kayseri adana filistine uzuyor??? garib degilmi? yani bu gün kürdistan diyen apo aslinda yahudi piyonu önce biktir sonra kurtarici ol sonra türkiye ile ayril,kardesi küsür sana sahiplenmesin ardindan suriye iran irak karissin israile yol acilsin sonrasi ver topraklari gazla kürtleri temizle...
tarihi bilen bilir hitleri basa getiren baron sabetendorf aslen yahudi,baron rudhopf aslen yahudi...bunlar hitlerin gelmesinden önce osmanlida galatada thuleyi kurdular (osmanli istihbarati belgeleri) sonra hitleri ki bu adamin meslegi ulaktir dikkat(apo)....ve basa getirirler(osmani israil kurulmasina karsi cikinca) baba laizimdir cünkü israilin kurulmasi öyle basit is degildir arkasi gelmez islam ülkelerin icinde bogulur yok edilir...ne yatilar almanlari hitlerle ayaklandirip avrupayi savas sokup 50 yil geriye götürdüler,bu arada tepki uyandirmak icin 500bin yahudi bile öldürmediler sayisini abartarak 2 milyon yaptilar..osmanliyi yiktilar avrupayi 50 sene geri götürdüler amerikayi arkalarina alip israili kurdular...evet baba amerika oldu osmanli icine kapatildi,arabpar birbirlerine küstürüldü tabii türklere de aynen terside ki hic bir zaman bir araya gelemsinler...
simdi is büyük israile kaldi gerceklesmesi buda iraki hallediler 3 böldüler halen birbirlerini yiyorlar(bu arada orda olusturulan kürt bölgesi amerika cekilince bakin siz ne oluyor),iran sirada,geriye suriye ve türkiye kaldi. simdi türkiyede oynanan oyun israilin kurulmasi icin önce kürt devletinin kurulmasidir yoksa kimse kürt kardeslerimin kara gözüne asik degil....orasi israil topraklari olacak..apo bdp cirpinislari bunun icindir
islam kardesligi bagini kopardilar iste düstügümüz durum..
burda bir haitlatma yapayim kusura bakmayin kafanizi sisiriyorum
Allah resulü(sav) cahiliye kavmiyet irkicilik bayragi altinda ölen sehit degildir benden degildir der,
kavmiyetcilik güden benden degildir der...Allahin Kuranda artik sizler müslümansiniz kardessiniz diyor bize bunu unutturdular...birakin bizi araplari birbirine düsman ettiler...bu ülke hepimizin kardesler oyuna gelmeyelim..ibrahim aleyhiselamin torunlariyiz kürt ve türkler...

Son düzenleme:
forumu 2 gün boş bıraktık nereler gelmiş....Abilerim, kardeşlerim ben sadece Japonların kültürlerindeki sonsuz saygıya değinmek istedim.Konu islamiyete gitmiş,oradan başka yerlere oradan da terör örgütüne gelmiş.Özüne dönelim...

Japonları severim ben...:D

Geri