Bir Anda Devirden Düşüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Worth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eğer cihaza bağladıklarında ısıtma bujisi genel hata ikazı verirse ısıtma bujilerine ısıtma işlemini yaptırtan bi cihaz var adını bilmiyorum sigara paketi kadar bişey, üstü parlak bi cihaz o değiştirilecek bende de oldu yokuş çıkarken ani yüklendim araca ve arıza lambası yandı sonra araç 3000 devri geçmedi, kontağı kapatıp açınca geçti...

aynı yazdığın gibi bir sorun oldu arkadaşım, bizim mersin adana otobanı biraz eğimli araç kolay hızlanıyor, bir kaç defa aşırı sürat yaptım sorun olmamıştı ama son defasında arabayı zorladım bu sorunu ilk o zaman yaptı sonra rampalarda zorladıgımdada aynı sorun sıkça olmaya başladı. birde araçta chip uygulaması olmamasına ragmen araç çok seri ve kolay sürat alıyor, motoru iyi açıldıgı içinmi bilmem ama bazen çok ufak bir eğim bulsam 200ü rahat deviriyor ve bu arabayla 225 km hızı gördüm normal ama uzun bir eğimde. daha önce 407 aracım vardı 1.6 HDİ aynı yolda 220 anca görüyordu ve araçta chipte vardı. Onunda motoru açılmıştı, bazen arabalar şarşırtıyor insanları :)

.....

edit: yanlış teşhis, sildim.

Son düzenleme:
Aynı Sorun Abim Belcika'dan Turkıye'ye gelirken yasamıs 100km hız ıle gelmek zorunda kalmıstı vee turbosunu degistirmislerdi komple borularını filan

Çok mühim bir konu.Fazla bekletme derim.Çünkü şakaya gelmez bu tür şeyler :)

Peki sizce yetkili servistemi yaptırayım yoksa özel servistemi. Yetkili servis pahalı özel serviste fırsatçılık yaparmı diye tereddüt ediyorum. arızayla ilgili bi çok yorum yapıldı hangisi tam çözüm onu bilmediğim için servis gereksiz uygulama yapar diye çekiniyorum açıkcası. Yetkili servisinde fiyatları malum. Mersindede 2-3 tane özel opel servisi var hepsinede daha önce gittim ve hem fırsatçılar hemde beceriksizler. ne yapacağımı şaşırdım açıcası.

servise vs gitmeden önce kendin aracının yagını kontrol et.
Yag seviyen azalmış ise motorun vuruntu algılayıp motoru korumaya alıyordur.

yagı daha değiştireli 1 ay olmadı, ama yinede kontrol edeyim bir. çünkü yag sızıntısı falan vb. yok

kardeş aynı sorunu yaşadım ve şu anda da yaşamaktayım turboya hava veren hava sensörü neden oluyor aracın güçten kesilmesine serviste yaptırmıştım ben ama fiyatını bilmiyorum garantiden değişmişlerdi şimdi de garanti bitti ama bakacaz

sorun çözüldü mü?

Bende de focus ta oluyordu.Servis bilgisayara bağladı.Dedi ki maf sensörü ve turbo bozuk dedi.Adam kısa yoldan siz bu aracı satın dedi.Biz de sattık.Çok pahalı şeyler bunlar.

Geri