Bir Akıl!

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Durumu en kısa şekilde açıklayayım:

Aralık ayında 99 Vectra 2.0 CD aracımı sık sık masraf açması ve nispeten çok yakması nedeniyle sattım.

Her gün araç gerektiğinden ve en az 50 km yol yaptığımdan en kısa zamanda bir araç almalıydım. Bir türlü adam akıllı bir şey denk gelmedi. Dizel düşünüyordum ama kısmet bu ya, temiz bir Cruze buldum aldım. Memnun kalmazsam satarım olur biter dedim.

Ancak dizellerle karşılaştırınca çok yakıyor olması beni çok düşündürüyor şimdilerde. Dizele geçiş yapmak istiyorum. Az önce arkadaşın yeni almış olduğu Linea'yı denedim. Hoş araba! Depoyu 190 TL'ye doldurmuş. Şu anda 540 km'de ve deponun yarısından biraz fazla mazot harcanmış görünüyor. Şehir içi ve yoğun trafik.

İşin açığı hayran kaldım. Sürüş dinamikleri ve genel anlamda memnuniyet iyi. Fiyat da makul (39-40 bin TL)...

Gerçi aileden yana ne kadar da maymun iştahlısın diye tepkiler alacağım. Ve bir miktar maddi sıkıntı yaşayacağım ama bu şekilde yılda en az 1500 TL yalnızca yakıttan zarar etmek istemiyorum.

Cruze gerçekten hoş araba. Fiyatını kesinlikle hak eden tam bir fiyat performans arabası. Ancak yakıt normal olarak dizellere göre biraz fazla.

İki arada bir derede kaldım. Yeni Linea'lar ya da Astra J 1.3 CDTI (ikinci el) olabilir diye düşünüyorum.

Siz olsaydınız ne yapardınız? Yılda yaklaşık 20.000 km yol yapıyorum. Dizele geçmek mantıklı olur mu? Cruze'u elden çıkarmak ve temiz bir dizel bulabilmek sıkıntı yaratır mı? Bu iş için en fazla 15.000 ekleyebilirim. Kısacası ne yapayım?

fiat hoşunuza gittiyse yeni bravo lar da alımlı araba...

Aracımı değiştirmeli miyim? Önce buna karar vermeliyim. Siz olsanız ne yaparsınız?

lpg düşünmez misin hocam?
Landirenzo yaglama sistemi ile birlikte 2250 tl 10 taksit diyordu geçenlerde bir yerde cruze için... Prins ise 3000 tl 10 taksit yaglama sistemi ile birlikteymiş...
bence araç güzel, lpg düşünebilirsin, malum şimdi trafik sigortaları da arttı alım satım plaka işleri ekstra masraf...

linki bir oku istersen insignia ve cruze için anlatıyor...
http://www.ayotogaz.com/otogaz-donu...ze-ve-opel-insignia-kullanicilarinin-tercihi/

lpg taktırın dizeldende az yaksın :)

Düzgün bir usta bulursanız LPG de dizel den az yakabilirsiniz , 1.6 Ecotec 2003 Opel Meriva Atiker marka LPG kiti ile Full Yuklu biçimde sabit 70 KM hız ile 2.56 TL den fulledıgım depomla Ispartadan İzmire km de 12.5 kurus yaktım ,oyuncak araba gibi fırdönüyor daha takılalı 9 ay falan oldu 30.000 km yol yapıldı nerdeyse , benzınlıyken bınmeye korkardık...

Aracım zaten LPG'li arkadaşlar...

Benden önceki sahibi Gasitaly marka LPG taktırmış. Şu an için hiçbir sorun yok. Gayet güzel çalışıyor. Bu konuyu çok araştırdım. Servisle, LPG bayileriyle görüştüm. İnterneti hallaç pamuğu gibi attım. Sonuç; Gasitaly marka LPG'yi değiştirmemin bana hiçbir yararı olmayacak. Sonuçta kasa ağır ve aracın yakacağı bu. Babamdaki 2004 Astra G'den az bir şey fazla yakıyor.

Ancak 1.3 dizellerle karşılaştırınca gerçek şu ki araç fazla yakıyor. Yıllık en az 1500 TL civarı zararım var. İşte bu nedenden değiştirmek istiyorum. Bir yandan da temiz bir dizel bulmanın zorluğunu düşünüyorum. Tam bu noktada kararsızım. Sıfır Linea 40.000 TL, ikinci el temiz bir Astra J 1.3 45.000 TL civarı. Öte taraftan sorunsuz sıfır ayarında bir aracım var, varsın dizellere göre biraz fazla yaksın diyorum.

bence değiştirme hocam... sanırım linea olarak 1.6 multijetlere bakıyorsun, daha yeni bir hocamız aldı 1.3 multijet 35.350 ye sıfırını... ama 2012 kasalardan, yeni kasa hoşuna gitmiyormuş öyle dedi... 1.6 lar biraz daha pahalı... linelarda güzel araba ama bir astra sedani bir cruze değil... yine de karar senin...

Hocam ben sık sık araç değiştirmeye ve çok ince hesaplar yapmaya karşıyım. Yılda 1.500 TL kar kulağa hoş gelebilir ama şu anki aracını aldığın fiyata satma olasılığın var mı? Alım satım masrafları da zarar hanesine yazılmayacak mı? Her araba ilk kullanıldığında insana cazip gelebilir ama ya sonrası. Hatırladığım kadarıyla Cruze'da ilk anda hoşuna gitmişti. Cruze'u satıp Linea aldın diyelim, yarın daha ekonomik bir araca denk gelirsen ne olacak? Yani bu işin sonu yok. Kendi fikrim, Cruze'a bir süre daha binerim, bu arada biraz para biriktirmeye çalışırım, yeterli birikimi sağladıktan sonra Linea'dan daha iyi bir araç bakmaya başlarım, sonuçta Linea Cruze'dan çok çok daha kaliteli bir araç değil.

Böyle sık sık araba değiştirmek hele bütçe derya değilse adamı psikolojik olarak yıpratır bence lpg taktırın devam.Benzer bir durum benimde başıma geldi.Eşimin gazıyla yeni model bir araba alalım dedik gittim 2005 lancer aldım 5 ay bindim sevmedim arabayı şimdiki arabamı aldım ama o alım satım yenisini bul onu al yoruyor insanı.

Geri