Benim oğlum'da ASKER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Allah kavuştursun...Aslanlar gibi vatanımızı koruyodur oğlunuz...o bahsettiğiniz itlerinde köklerini TÜRK MİLLETİ olarak BERABERCE kurutucaz çok yakında...

Allah kavuştursun inş hayırlısıyla teskeresini alıp gelir

hayırlı teskereler.

Bazıları gibi onursuzca, şerefsizce askerlikten kaçmayarak.......

bu sözünüz üzerine birseyler yazma geregi duydum...

ben bir subay cocuguyum. babam en son albaydi ve son görevi van merkez komutanligiydi, 18 yil bir fiil askerlerin arasinda kaldim...

askerlikten kacmaktan ve kacanlari onursuzluk ve serefsizlikle itham etmenize biraz alindim..

Türkiye'de egitimimi bitirdikten sonra almanyada master yaptim ve su an tecilliyim (yas 28) büyük ihtimal ya parali askerlik yapacagim (21 gün burdurda) yada alman vatandasligina gecip hic yapmayacagim...

simdi ben onursuz ve serefsiz mi oluyorum?
tek yaptigim devletin bana sagladigi imkanlari kullanmak....

bu sözünüz üzerine birseyler yazma geregi duydum...

ben bir subay cocuguyum. babam en son albaydi ve son görevi van merkez komutanligiydi, 18 yil bir fiil askerlerin arasinda kaldim...

askerlikten kacmaktan ve kacanlari onursuzluk ve serefsizlikle itham etmenize biraz alindim..

Türkiye'de egitimimi bitirdikten sonra almanyada master yaptim ve su an tecilliyim (yas 28) büyük ihtimal ya parali askerlik yapacagim (21 gün burdurda) yada alman vatandasligina gecip hic yapmayacagim...

simdi ben onursuz ve serefsiz mi oluyorum?
tek yaptigim devletin bana sagladigi imkanlari kullanmak....
Yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama yazacam biraz açarmısınız konuyu devletin verdiği imkanı sırf askerlik yapmamak içinmi kullanıyorsunuz yada alman vatandaşlığına bunun içinmi geçiyorsunuz Türk vatandaşlığından tamamenmi çıkıyorsunuz zannetmiyorum inşaallah ta öyle değildir paralıya kimsenin birşey dediği yok artı siz ne zamandır almanyada ikamet ediyorsunuz. Bahsedilen şahıslar sırf askerlikten kaçmak için yurtdışına çıkış yapanlar sahte belgelerle çürük raporu alanlar vb. leri bu kategorilere girmiyorsanız bence boşuna alınganlık yapıyorsunuz ha bence paralınında ince elenip sık dokunması lazım gerçi parası olan bu askerliği 18 ayda yapsa rahat yapıyor. BENCE HERŞEY İNSANIN VİCDANIYLA KENDİ ARASINDA

Yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama yazacam biraz açarmısınız konuyu devletin verdiği imkanı sırf askerlik yapmamak içinmi kullanıyorsunuz yada alman vatandaşlığına bunun içinmi geçiyorsunuz Türk vatandaşlığından tamamenmi çıkıyorsunuz zannetmiyorum inşaallah ta öyle değildir paralıya kimsenin birşey dediği yok artı siz ne zamandır almanyada ikamet ediyorsunuz. Bahsedilen şahıslar sırf askerlikten kaçmak için yurtdışına çıkış yapanlar sahte belgelerle çürük raporu alanlar vb. leri bu kategorilere girmiyorsanız bence boşuna alınganlık yapıyorsunuz ha bence paralınında ince elenip sık dokunması lazım gerçi parası olan bu askerliği 18 ayda yapsa rahat yapıyor. BENCE HERŞEY İNSANIN VİCDANIYLA KENDİ ARASINDA

Bende bişeler yazacaktım ama senin yazdığının üstüne yazı yazılmaz...bravo :good:

Hocam sizin çocuğunuzada hayırlı teskereler Allah(cc) kavuştursun 95 96 yıllarında Iğdır da Ağrı dağının eteklerinde yaptım askerliğimi gönlümüzden doğuya gitmeyi geçirdik orası çıktı AZİZ VATANIMIN HER KARIŞ TOPRAĞI KUTSALDIR benim için doğu yada batı .Ellerinizden öper iki çocuğum var şimdi çağırsınlar arkama dönüp bakmam yine giderim. Eminim benim gibi çok insan var memlekette ALLAH(cc) izniyle hiç kimse bu memleketi bölemez.

hemen acayim...

masterimdan sonra burda airbusta is buldum, sayet askere gitseydim geri dönüp almanyada is bulma sansim olmayacakti (vizeden dolayi). is bulduktan sonrada 3 yil sonra bana devlet parali askerlik hakki veriyor. kastettigim buydu. alman vatandasliginada komple gecmeyi düsünüyorum. sebebi cok basit size sacma gelebilir ama vatanima hizmet icin. hemen bunuda acayim. bizim gibi vatanini seven kisiler genelde, alman olmam ben deyip vatandaslik hakkindan vazgecmis. biz gecmeyince, bir sürü pkk yanlisi yada sacma sapan kisi vatandasliga gecip ,politikaya atilmis. sizce avrupa neden bizi böyle sacma sapan taniyor, bu tip insanlarin bunda cok büyük payi var. buradan kuyumuzu kaziyorlar. ayrica airbusta daha üst kademelere gelmek icin komple gecmeyi düsünüyorum... maalesef cifte vatandaslik hakkimiz yok (üstteki anlattigim sacma kisilerin yaptiklarindan dolayi), iranin bile cifte vatandaslik hakki var, bizim yok...

alinganlik yaptim cünkü mesajda genele seslenilmisti...

burada onlarca Türk mühendis calisiyoruz. ilerde devletimiz imkan verirse burdaki arkadaslar hayalimiz olan yerli ucak projemizi hayata gecirmek icin calisiyoruz. fakat bunlar ha deyince olacak isler degil. cok calismak ve cok bilgi edinmek lazim..

Güzel kardeşim benim bak nekadar güzel açıklamışsın durumu amaç vatana hizmet etmek değilmi sende bu yolu seçmişsin ALLAH(cc) yolunu açık etsin inşaalah gelecekle ilgili projelerini de gerçekleştirme şansın olur bizde sizinle gurur duyarız

Allah Şahin imize ve diğer tüm askerlerimize güç kuvvet ve hayırlı teskere ler versin.

Geri