Baskı balata

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Salih-18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
siz de çok baskı yapıyorsunuz ama balataya :P

Abi benim sadece baskı-balata değişti(ustam rulmanın sağlam olduğunu söyledi)Arabaya Luk bağladık 150 lira parçaya 150 lirada işçilik verdim..Ucuz yırttığımı düşünüyorum ama debriyajdaki bu titreşim olayı gerçekten sinir etmeye basladı..Servise bikez daha gitcem belki farklı bi durum vardır,öyleyse sizleri de haberdar ederim..

Arkadaşlar Merhaba Opel Vectra 1993 Model Debriyaj çok Sert Aldiğim Arkadaş -debriyaj Sert Ama önemli Değil Görevini Yapyor Boşuna Masraf Yapma Demişti,ancak Bayramdan önce Yola çikacağimdanbakima Götürdüm Tamirci Arkadaş Bence Motor Seni Yolda Birakmaz Ama Debriyajin çok Sert Tel Kopabilir Dedi.
Bu Konuda Bilgisi Olan Varmi Debriyajin Sert Olmasinin Sebebi Ne Olabilir ,ve Telle Mi çalişiyor Bu Sistem?

abi debriyajın sertleşmesi ömrünün dolacağı anlamına geliyodur..Telle mi çalısıyor bu sistem demissin bu aracındaki motora bağlı bu arabalarda motorlar ya X motor ya da Z motor diye adlandırılıyor..Muhtemelen senin araçta da X motor vardır ki usta debriyaj teli demiş sana..Yerinde olsam gider paşa paşa indirtirim şanzımanı

94 model vectra gt baskı balata set ne kadardır bilen var mı acaba

170 lira falan heralde

96 model gt için(ecotec) 6 ay önce luk marka set aldım 250 ytl idi aşağı yukarı yine aynıdır.

96 model gt için(ecotec) 6 ay önce luk marka set aldım 250 ytl idi aşağı yukarı yine aynıdır.

ben opel parçacı sitesinden baktım da 144 + kdv yazıyordu vectra A (94/95) debriyaj seti diye. GT olunca değişir mi bilemem. tabi işçilik var bunn yanında.

arkadaşlar bu konuda daha önce forum açmıştım ve normal denmişti. Şimdi benim anlamak istediği konu bu titreme debriyaj eskiyince geçecek mi yoksa yıllar boyu bizimle mi kalacak. bu debriyaj daki titreme benim 2008 twinport classic im de 3 aydır var ve bunu sıfır debriyaj da yaşıyorum. sanki tiwnportun o gürültülü ve sarsıntılı çalışmasını debriyajımda hissediyorum. arabam 3 ayrı şehirde 3 ayrı yetkili servise girdi ve bütün ustalar bu normaldir dedi. ama bugün dizel bir opel corsa denedim ondaki titreme benimkinin 3 katı ama bir de 2005 vectra denedim arabanın debriyajı hala tüy gibi ve titremenin t si bile yok. Opeller de acı ama gerçek olan şu ki, opel aracınızda her ses, her gıcırtı, her titremei her takırtı, her hırıltı, her problem normaldir ve ustalar hep aracınızı kesinlikle dinlemeyin tavsiyesi modundadır.. Titrmenin olmasının nedeni de volan yapı ve işleyişnde kaynaklanıyormuş. Son güzide opel master tech in de söylediği bu :( Opeli seven arkadaşlarım bana kızacak ama gerçek bu opelin varsa sorunları kabullenmek zorundasın.
herkese sevgiler, saygılar iyi forumlar.

valla benim 99 model 125binde aracımın 110binde debriyaj seti değiştirilmiş, titreme yok ama biraz aşağıda kavrıyor gibi geliyor bana. ama çok şükür pek problemim yok araçla. henüz bana o opelin klasik sorunu dedirten sorunlardan çıkarmadı.

Geri