Banka krediler ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 10.000 tl ihtiyaç kredisi çekmek istiyorum. şuanda en uygun kredi imkanı sağlayan banka hangisidir. 10.000 tl lik krediyi 12 ayda ödemeyi planlıyorum.Bu koşullarda en iyi kredi imkanını sağlayan banka hangisidir. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

kredi çekerken o reklamlardaki faiz oranlarına aldırmayın.o basit faizdir.aylık sizin ödediğiniz bileşik faizdir.dosya masrafı,istihbarat ücreti,sigorta ücreti gibi ücretler önemlidir,çektiğiniz krediden kesilir ve aylık ödediğiniz taksidi etkiler.tvde gördüğünüz günde şu kadar lira ile kredi reklamlarında asıl bakla küçük harflerle ekranın altından akar :) .10000 çekmek istesenizde elinize 10000 net geçmez.her bankanın faiz ve bu ücretleri farklılık gösterir.her bankayla pazarlık yapıp özel faiz oranı ve diğer ek ücretlerde indirim isteyebilirsiniz...

Son düzenleme:
en uygun kredi genelde ziraat bankasında oluyor.

kredi katınızın limiti varsa altınalıp bozdurun 12 taksitle krediden ucuza gelir.

eğer maaş için bir bankanız varsa genelde en uygunu o oluyor,,karşılaştırırken ben hep yıllık maliyet oranına bakarım,,
benim maaş bankam akbank ,dosya masrafı ,istihbarat parası yok ,eline net para geçiyor önemli olan da bu ,yoksa faiz rakamları yalan dolan...

kredileri iyi karşılaştırmanız önemli, bir tablo yapıp aylık ödemeleri x ay yaparak toplam tutarı ve ilave masraflari (dosya masrafi vb) ayrı ayrı alın.Böylece her bankayı bir biri ile karşılaştımak kolay olacaktır.

Kış Tarifesi adı altında halkbankın kredisi mevcut..
KMH-Kredi İşsizlik/İflas Sigortası, Acil Sağlık-Ferdi Kaza Sigortası ve Hastalık Sonucu Geçici Maluliyet Sigortası paketleri hediye sunuluyor.
Masraf 183 tl kesiliyor..
0.70 faiz oranı ile
10.000tl için 12 ayda 887,58tl ödüyorsunuz.. 10.650 tlye geliyor yani toplam faiz 650tl aylık 54tl günlük 1.80 gibi bir faizle ödüyorsunuz :D

Bide masrafsız olanı var,
0.91 faiz oranı
893x12=10.716tl yapar ödemesi 10.000 tl ye 716 tl ödersiniz

2 sini karşılatırısak
1. secenek 10.000-183tl masraf =9.817 nakitniz olur ilk secenekte toplam masraf ve faiz = 833 tl eder
2.secenek 10.000 tl nakit sadece 716tl faiz ile sahip olursunuz aradaki fark 7tl gibi ödeme farkıdır ama 117tl daha avantajlıdır 2. secenek genel toplamda :D

Araştırıken her banka farklı oran vericek farklı masraflardan bassedicek hepsinden örnek ödeme planı rica edin hepsinin verceği teklifte taksit tutarı kuruşuna kadar aynı olur. asıl fark size sonradan yansıtılan hesap işletim üçreti hayat sigortası gibi ek yapıştırılıcak üçretler. birde olurda taksitlerinizi geciktirirseniz ek üçretlerde tam anlamı ile burnunuzdan getirirler.

Çoğu kişi geyik muhabbetigi gibi düşünür ama sonuçta istiyerek ve bilerek faize bulaşacaksınız dolaylı yoldan bu faiz bir şekilde burnunuzdan gelir. eğer işiniz hayet nemat meselesi değilse banka parası ile iş yapmayın.

Arkadaşlar bir köy okulunda öğretmen olduğum için çok zorlanıyorum. Köy ücra bi yerde ,ilçede toplantı oluyor gitmek mesele dönmek ayrı mesele. Memleketimde görev yapıyorum fakat başka ilçedeyim. Cuma eve gidip pazartesi köye gelmek zor oluyor.Bu eziyeti çekeceğime idarelik bi araç alacağım. Krediyi onun için çekeceğim. Niyetim şahin-doğan-brodway hangisinin temizinden bulursam alacağım artık :(
DURUM ŞÖYLE ; Köyde araç bekle gelmez , geldi diyelim yakın beldeye geç, oradan araba kalkarsa ilçe merkezine git , orada da arabanın kalkmasını bekle diğer ilçeye git, eve gitme eziyet haline geliyor.(Görev yaptığım köy ile ailemin yaşadığı yer arası mesafe yaklaşık 60 km)

Son düzenleme:
Geri