bagaj su almış

bende çok baktım, altına baktım, çamurluklara baktım
bagaj kenarındaki lastiklere baktım, tavanına baktım hani belki anten kenarından filan aldı diye bişey bulamadım o kadar su nasıl girdi aklım almadı, öyle tahliye contası varsa bende açık tutayım
Bagajın içine biri girecek, kapak kapatılarak ışık giren yer varmı kontrol edilecek. Su çok ufak yerlerden bile girer. Stoplardan, anten yuvasından bile su girebiliyor. Ben anten yerinden giren suyu bulabilmek için 2 sene uğraştım. Anten contası yeni gibi duruyordu ama suyun oradan girdiğini ancak bu sene tesadüfen bulabildik. İnatla kesin stoplardan girer dediler, stopların contalarına takviye yaptım, stop altlarına pamuklar yerleştirdim, bagaj halısı islakken o pamuklar aynen koyduğum gibi duruyordu. Bagaj fitili sağlam çıktı (zaten bagaj fitili bozuk olsa kuru havalarda da bagaja toz girerdi) Arka camın silikonı bozulmuş dediler, cam altlarında en ufak bir nem olmuyordu. LPG kullanan araçlarda benim dikkatimi bir şey çekiyor, özellikle soğuk havalarda LPG tankı terleme yapıyor, bu terleme nedeniyle bagaj halısı genellikle ıslak oluyor, ama bu terleme stepne yuvasını su ile doldurmaz.

Bagajın içine biri girecek, kapak kapatılarak ışık giren yer varmı kontrol edilecek. Su çok ufak yerlerden bile girer. Stoplardan, anten yuvasından bile su girebiliyor. Ben anten yerinden giren suyu bulabilmek için 2 sene uğraştım. Anten contası yeni gibi duruyordu ama suyun oradan girdiğini ancak bu sene tesadüfen bulabildik. İnatla kesin stoplardan girer dediler, stopların contalarına takviye yaptım, stop altlarına pamuklar yerleştirdim, bagaj halısı islakken o pamuklar aynen koyduğum gibi duruyordu. Bagaj fitili sağlam çıktı (zaten bagaj fitili bozuk olsa kuru havalarda da bagaja toz girerdi) Arka camın silikonı bozulmuş dediler, cam altlarında en ufak bir nem olmuyordu. LPG kullanan araçlarda benim dikkatimi bir şey çekiyor, özellikle soğuk havalarda LPG tankı terleme yapıyor, bu terleme nedeniyle bagaj halısı genellikle ıslak oluyor, ama bu terleme stepne yuvasını su ile doldurmaz.

abi bende lpg yok, aynı zamanda bagaj halısının üstünde bişey yok halıyı kaldırınca gördüm ama halının altı ıslaktı, eğer antenden oraya su iner diyorsanız benim anten kenarındaki conta yırtık, ama anten almış olsa tavanı ıslak olmazmıydı
antenden bagajamı iniyo su acaba

Ne sen sor ne ben söyleyeyim :D opel Graj sahibi Hakan beyin taşıdığı suların hesabı kalmadı kaçak yeri bulalım diye :D meğerse tavanın birleşme noktasında macuna benzer malzeme ömrünü doldurmuş :D çatlardan su almaya başlamış :sopa: bu kadar olur yani

az çok yazdıklanızdan sizin arabayı biliyorum abi :D

arka koltukları yatırın kaba döşemeleride kaldırın biri girsin içeri verin tayziiğii vericen tanziki :D artık her neyse :) ben micrada öyle bulmuştum :)

Yalnız dikkat edin bagaja girecek kişiye benim gibi 1.90 boyundaysa biraz sıkıntı yaratabilir :D

arka koltukları yatırın kaba döşemeleride kaldırın biri girsin içeri verin tayziiğii vericen tanziki :D artık her neyse :) ben micrada öyle bulmuştum :)

:D oda mantıklı aslında deniyecem, suyun geldiği yeri tam olarak bilmiyorum, ama bagaj kapısını açınca arkada sağ çamurluktan
sol çamurluğa kadar kauçuk parça var onun altından çıkıyo su
o parçayı sökemedim vida falan yok tırnaklı bişeymi acaba :D

abi bende lpg yok, aynı zamanda bagaj halısının üstünde bişey yok halıyı kaldırınca gördüm ama halının altı ıslaktı, eğer antenden oraya su iner diyorsanız benim anten kenarındaki conta yırtık, ama anten almış olsa tavanı ıslak olmazmıydı
antenden bagajamı iniyo su acaba
Eskiler "su yolunu bulur" derler :D. Suyun nerelerden geçtiğini anlamak çok zordur. Arabanın otomatik anteni çamurlukta (bagaj kapağı seviyesinde) olduğu halde bagaj halısı suyu alttan emiyordu ;).

Eskiler "su yolunu bulur" derler :D. Suyun nerelerden geçtiğini anlamak çok zordur. Arabanın otomatik anteni çamurlukta (bagaj kapağı seviyesinde) olduğu halde bagaj halısı suyu alttan emiyordu ;).

aynen abi bulmuş yolunu, bugün antalya' da
çok şiddetli yağmur vardı yamur altına parkettim
2 saat sonra baktım sağ çamurluğun üstünde çok az su vardı
kafam karıştı iyice nerden alıyo ya:sopa:

O zaman antenin altındaki contaya (anten gövdesinde çatlak varsa oradan da su sızabilir) veya port bagaj bağlantısının yapıldığı yerlere ağırlık vermen gerekecek.

Aynı sorunu bende yaşadım.Aşırı yağışlı havalarda bagajın sağ ön köşesi sürekli ıslanıyordu ve ben depo havalandırma muzulunun kenarlarından sızdığını düşünüyordum.servise gittim bulamadılar neymiş eendim bagajı boşaltacaklar içini suyla doldurup kontro edecekler arabayı su basacak resmen:)Birde stoplardan gelebileceğini söyledi usta dedim hiç sanmıyorum dediğim yerdeki su izlerini gösterdim yine inanmadı .onlardan depo havalandırma muzulunun kenarlarını silikonlamalarını istedim o günde beri arabam artık su almıyor.Ar

Geri