Atom Karınca ; Yeni Hyundai i10 1.0 Style

Kazasız belasız binin. i20 Elite 1.4 Otomatik için 50.000 istediler. O kadar para vermem bu arabaya deyip çıktım :) Ama güzel araç :) Donanım olarak full dolu.

Teşekkür ederim Mustafa bey cümleten Allah kaza , bela yaşatmasın. 50.000 tl B segmenti bir araç için fazla görünse de o fiyatta olmasının en büyük sebebi otomatik ve 1.4 hacminde motora sahip olması. 1.2 hacminde ki modelleri gayet tatminkar performans'a ve tüketime sahip , ayrıca panoramik cam tavan opsiyonu ile en dolu paketi 45.000 civarında olması gerek.
 
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. İç renk kombinasyonu da gayet güzel...
 
Hayirli olsun piyasadaki cogu kucuk aractan daha iyi duruyor

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
kardeşim hayırlı olsun iyice koreci oldun sende:) içi gerçekten tuaf harry potter filmlerindeki çadırlar gibi dışarıdan küçücük olan şey içeride baya alan var aslına bakarsan güzel bir şehir içi arabası ve ikinci üçüncü araba olarak bayanada gidebilecek bir araba işin ilginci araçta abs esp donanımları standart biliyorum
 
Hayırlı uğurlu olsun :)
 
Hava filtre hortumu tam faul motorun yalnız :D O hortuma soğuk hava sağlandığında, iyi bir yazılım desteğiyle atom karınca olur sana sonic. Arabanın içi corsaD gibi dışarıdan ufak görünmesine rağmen gerçekten iyi ama arka koltuklarda yarım saat oturan insan öğretmen masasında yazılı olmuş öğrenciye dönüyor, benim gibi XXL boyuttaki insanı rahatsız ediyo, corsa D, punto, linea, fiesta da aynı şeyi yapıyo, problem değil i10 için.
Keşke bagajı 2 kalem kutusundan fazlasını almaya elverişli olsa, tam şehir içi arabası olduğundan böyle de bir sorunu var.
En can alıcı kısım LPGli modelin fazla yakması, imkansız malesef. Hele LPG'nin motoru koruduğuna dair bir çok tez ve kanıt varken. Hele düzgün bir ayarla LPG'nin benzinden daha performanslı olduğu durumunu da ekleyince, olmamış kardo. Her ne kadar benzin fiyatları sebebiyle lpgyi kullanmasam da LPG candır.
Bu gördüğüm 5.2 umarım sadece şehir içi tüketimdir. Havalar ısınınca ben pancar motorumla 8 litreye indim (hararet müşürü ve akü bitirme problemime rağmen). Rodaj bittiğinde yeni tüketim rakamlarını da paylaşırsan sevinirim, yeni nesil motorlar mikron hassasiyetinde üretildiğinden pek gerek kalmıyor rodaja, sürtünme engelleyici teknolojiler bazı kavramları yerle bir etti. Ben de i10 almayı düşünüyodum ama boyasız kazasız arabaya binemeyeceğimi anladım, sana hayırlı olsun tekrardan :D
 
hayırlı olsun, güle güle kullanın.
ileride yolunuz düştükçe asıl hyundai servislerine bayılacaksınız. gerçekten hizmette sınır yok.
 
Herkese teşekkürler ederim. Allah cümlemize daha iyilerine nasip etsin. Aslına bakarsanız inanılmaz yoğun olduğum için girme fırsatım da olmuyor. En başta şunu söylemek isterim ki Çağatay kardeşim çok güzel tarif etmişsin , gerçekten de Harry Potter filminde ki çadırlar gibi. Karoser ne kadar küçük görünse de içerisi Lineda'dan geniş ve ferah Era ile'de neredeyse birebir aynı. Bunun yanında Hyundai markasına karşı yoğun bir ilgim olmasa da genelde aradığım segment'te aradığım modelleri oluyor yani birazda şans işi diyebilirim :). Hava filtresi borusu evet biraz eski tip arabaları andırsa da çok yadırgamadım açıkçası. Bunun yanında atom karıncayı yıpratmayı düşünmüyorum yani olabildiğince fabrikasyon bırakıcam. Ayrıca arka koktuklar konusunda söylediklerine katılıyorum uzun yola pek gelmeyebilir :). Bagaj hacmi konusuna ise ayrıca inceleme yazısı yaparsam bahsedicem. Lpg konusuna gelirsek ne iddia ederlerse etsinler antipatim var. Allaha büyük konuşmayayım ama ilerde alacağım araç ne olursa olsun tercih etmeyeceğim. Tüketim açısından da şu sıralar 5 litrelere inmiş olsada şehir dışı ağırlıklı karma tüketim diyebilirim. :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
hayırlı olsun, güle güle kullanın.
ileride yolunuz düştükçe asıl hyundai servislerine bayılacaksınız. gerçekten hizmette sınır yok.
Çok teşekkür ederim. Hyundai servislerini zaten az çok biliyorum fakat i10'u götürmek kısmet olmadı.. İnşallah böyle de devam eder.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst