Ateşleme Bobini Arızası

HUNTER123

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabamda 2. ateşleme bobini arızası bulunmaktadır. Ve bir türlüde geçmiyor. İki kez bobini değiştirdim. ve iki kez carbon clean yaptırdım Ama arıza devam ediyor. Son bir aydır arıza geliyordu ama haftada bir kez olduğundan kafaya takmıyordum. Fakat bu son günlerde hergün geliyor. Arıza geldiğinde araba tekliyor. Arabayı durdurup 5 dakika civarında bekleyip tekrar start verdiğimde arıza kalmıyor. Bazende hareket halindeyken gelen arıza hiç arabayı stop ettirmeden de kendi kendine düzeliyor. Ne yapayımda bu arızadan kurtulayım arkadaşlar ???

Arkadaşlar arabamda 2. ateşleme bobini arızası bulunmaktadır. Ve bir türlüde geçmiyor. İki kez bobini değiştirdim. ve iki kez carbon clean yaptırdım Ama arıza devam ediyor. Son bir aydır arıza geliyordu ama haftada bir kez olduğundan kafaya takmıyordum. Fakat bu son günlerde hergün geliyor. Arıza geldiğinde araba tekliyor. Arabayı durdurup 5 dakika civarında bekleyip tekrar start verdiğimde arıza kalmıyor. Bazende hareket halindeyken gelen arıza hiç arabayı stop ettirmeden de kendi kendine düzeliyor. Ne yapayımda bu arızadan kurtulayım arkadaşlar ???
arkadaşım bu arıza yanma odasındaki kurumdanda kaynaklanır ama ufak bi noktayıda hatırlamak ıstıyorum. bazen çok nadırde olsa egr de sorun olunca normal olarak yanma odasındakı teklmeyı arıza olarak verıyor ama egr olarak arıza cıkmıyor tabıkı olasılık bıraz dusuk ama egr yı temızletip veya yenıleyip bir dene istersen

Egr sistemi nasıl bir şeydir. Ve tekleme yaparmı. Ve de benim yazdığım gibi kendi kendine arabayı stop ettikten 5 dakika içinde düzelme ihitmali varmıdır?

Egr sistemi nasıl bir şeydir. Ve tekleme yaparmı. Ve de benim yazdığım gibi kendi kendine arabayı stop ettikten 5 dakika içinde düzelme ihitmali varmıdır?
aynen yazdıgın gibi egr olma şansı var işte olmasa kafanı karıstırmak bile istemem. dur bi link vardı bulayım

Anladım . Tamam. Şimdi ne yapayım. Hem motoru yıkattırıp hemde egr valfini mi aynı anda değiştireyim? Bir de bir arkadaşım ısrarla beyine giden kablolarda kopukluk olabileceğini söylüyor. Olabilirmi acaba?

Anladım . Tamam. Şimdi ne yapayım. Hem motoru yıkattırıp hemde egr valfini mi aynı anda değiştireyim? Bir de bir arkadaşım ısrarla beyine giden kablolarda kopukluk olabileceğini söylüyor. Olabilirmi acaba?
sanmıyorum 96 97 model vectra b olsa beyıne kablosundan suphe edılır ama senı naracın daha kaç yıllık ki birsey olmaz. motoru felan yıkattırma. senın egr fotodakı gıbı değil senınkı z motor oldugu ıcın senınkı ıcıne acılmaz dısına cıkar biraz sor temızleyebılırsın. bı ustaya götıur temizlesın. makınaya baglayıp egr yı kontrol etsin. slindir kapagını sökmekten ıyıdır.

egr sistemi makinaya bağlanıp kontrol edilebiliyormu?

Arıza tech cihazında ateşleme bobini olarak gözüküyor ama ben yinede dediğiniz gibi egr yide değiştireceğim. Ama motor kapağını açtırmayacağım. İnşallah düzelir. Fiyatı olarak bilginiz varmı?

Geri