Astra yakıt problemi

altugengin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkese merhaba .1.4 140 beygir otomatik vites astra gtc ile İstanbulda 100km yakıt ortalamamı 11 litrenin altına indiremiyorum.Araç yeni değil 15.000 km de.Bakımdan yeni çıktı.Sizce bu ortalama normal mi.Düşük devirde kullanmama rağmen azaltamıyorum ve arabadan istediğim performansı da alamıyorum ne düşünüyorsunuz?

normal diyorum benim 1,6 115 hp ben şehir içinde 12 lt falan yakıyorum

sorun yok istanbul ankara trafiğinde normal kafanıza takmayın si bir sakin trafiğe çıkın göreceksiniz yakıt farkını kısa mesafe dur kalk bekle bunlar yakıta vurur

Opelin en çok yakma nedenlerinin başında kısa mesafeli yollarda kullanılması örnek diyelim 2-3 km yol gidilecek o zaman canavar gibi yakar ama uzun mesafede durum değişir birde dur kalk işini pek seven bir yapısı yok. Zaten fabrika verilerinde yüksek birde bu şartlar gerçekleştiğinde daha da çok yakar.

Fazla düşük devir kullanıp arabayı yoruyor olabilir misiniz acaba ekonomi yapmaya çalışırken? :)

anladım teşekkürler diğer marka araba kullanan arkadaşlara da sordum şehir içinde onlarda da fazla bir fark yok bugün şehir dışına cıkarken ortalamayı sıfırladım 6litre ortalama ile gidip geldim memnunum kısacası :)

Opelin en çok yakma nedenlerinin başında kısa mesafeli yollarda kullanılması örnek diyelim 2-3 km yol gidilecek o zaman canavar gibi yakar ama uzun mesafede durum değişir birde dur kalk işini pek seven bir yapısı yok. Zaten fabrika verilerinde yüksek birde bu şartlar gerçekleştiğinde daha da çok yakar.

Nadir ilk 4 km ye kadar bütün araçlar fazla yakıt tüketirler hele bir de mevsim kışsa motor yeteri kadar ısınamadığı için yakıt tüketimi iyice artar.

şu an benim tüketimim 16,3 lt görünüyor ki bence normal çünkü kullandığım mesafe 3 km durkalklı ve çok dik yokuşlu bir istikamet, sizinkide gayet normal bir değer.

Geri