Astra sedan eastronıc & cruze lt plus at

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HANGİSİ (Ama fanatiklik yok :) )

• Kullanılan toplam oy
    29
  • Anket kapatılmış .

Ozgurruh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba,
Bir araba arayışı içerisindeyiz. Normalde 2.el otomatik bir araba almayı düşünürken; Astra Sedan Easytronic ve Cruze LT Plus AT fiyatlarının 40.000 TL civarı(pazarlıkla 3 aşağı 5 yukarı oynarlar) olduğunu gördük.
Şimdi 2'si arasında tereddütte kaldık.
1.'si tek çocuk var. Araba'da hız yapılmayacak ve maksimum 120 Km hızı geçmeyecek.Senelik 10000 KM yol yapacak ve en az 6 sene binilecek. Ankara'da haftasonları işe çevre yolundan gidip gelmek için(toplam git-gel 70-80 KM'nin 10-15 KM'si tamamen şehir içi) ve akşamları gerektiğinde bir yerlere gitmek için, gerektiğinde de gündüz ev hanımı tarafından bazı yerlere daha rahat ulaşım olması açısından ve ne bileyim çocuğu yüzmeye götürmek için veya ihtiyaç halinde kullanılması için, 2-3 ayda bir Ankara-Kayseri arasında gidip gelecek, 2 sene bitince hemen BRC ya da durum el verirse Teleleflex belki Prins kit takılacak(kit simit tip olacak, bagajda yer olması açısından), beyaz, sedan, otomatik özellikleri olacak, ev hanımı kullanırken zorlamayacak,yokuşta kalkış yaparken tabiki yarış arabası edasıyla ivmelenmesini beklenmiyor ama en azından 3-4 kişi varken hareket edecek :D.
Kafa karışıklığının sebebi olarak, bir kere Cruze çok atletik duruyor ama Astra'nında aşağı kalır yanı yok. Cruze kokpit görüntüsü olarak kesinlikle daha güzel. Astra'da sonuçta Astra yani :D .
Sanırsam otomatik Cruze ortalama 10 LT benzin yakar. Otomatik Astra ise ortalama 8 civarı yakar herhalde. İnsanı tereddüte düşüren bir nokta bu yakıt farkı. Abimle hatim ettik bütün yorum sitelerini, hangisi sizce daha mantıklı geliyor ? ( fanatiklik yapmadan dobra dobra ama :D ). Bazıları almışken tam otomatik (sanırsam Cruze öyle)al daha az problemin olur diyor. Sonuçta kul yapısı tabi içini göremiyorsun problem çıkabilir ama hangisi daha az problemsiz olur.

Resimleri öylesine görsellik olsun diye koydum. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ama amacım sadece fikir, sonuçta bizim düşünemeyip başkasının aklına gelen başka bir konu olabilir.

TEŞEKKÜRLER.

Ekli dosyalar

• Astra.webp
    Astra.webp
    7.3 KB · Görüntüleme: 37
  • Cruze.webp
    Cruze.webp
    6.2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
astra'nın 8lt yakacağını hiç sanmıyorum. 9-9,5lt'den aşağısı olmaz gibi şehir içi kullanımlarda. dediğin gibi cruze tam otomatik olunca ve motor olarakta zaten aynı motoru kullanıyor olunca ben cruze derim. ayrıca ne kadar gerçektir bilmem ama cruze ncap testlerine göre astranın baya üzerinde hatta cruze listenin en üstünde ;) ayrıca ben şuna inanıyorum ki astra sedan sonradan uydurma bir araba. yani bazıları hb sevmiyor diye sırf sedan piyasasında bulunabilmek için ortaya koyulmuş her türlü tasarımı hb için olan ama sedan görünümlü bir araba. ayrıca cruze görsel olarak tam bir kaslı amerikan astra'ya göre ;)

Bir yakınıma 2011 model Cruze aldık, yaklaşık bir yıl oldu. 6 ileri otomatik.
Araç şuan 10 bin km civarında, 5 bin km deyken prins yağlamalı lpg takıldı. Aracın orjinalinde stepne yok, onun yerinde tamir kiti var. Simit lpg yapınca lastiği nereye koysam derdide olmuyor.
Araç süspansiyon, yol tutuş ve konfor açısından daha üst segmenttekilerle yarışır seviyede. Göğüs, kokpit çok şık ve kullanışlı. Aracın heryerinde saklama gözleri var.
Her donanımında ESP standart, EuroNcuptan 5 yıldızı var, 124 hp lik bir motoru var ve lpg yi 11lt/100 km tüketiyor.
Bence segmentinin en çok yakan bir kaç aracından bir tanesi ama bu farkın en fazla 1,5 litre olduğunuda hemen anlarız. Aslan besleyen yemini düşünmez :)
Bence kesinlikle şık bir kasası var, ayrıca modifiyeyede çok müsait.

Astraya gelince herşeyden önce bu yıl sedan kasası değişecek, içi bildiğin astra. saklama gözü yok, bir artısı easytronic şanzuman yakıt konusunda avantaj sağlayacak bir özellik.
Sanırım easytronik donanımlılarda ESP olması gerekiyor bu konudada birbirlerinden uzak değiller. Bildiğim kadarıyla sınıfının en geniş iç hacmine sahip sedanlardan birtanesi. Bagajıda çok geniş.
Ancak artık gözler bu kasaya çok aşina ve bana sorarsan sedan astra aslında çirkin bir araç. Modifiyeyede uygun değil.

Ben olsam senin yerinde Cruze tercih ederdim.
Yılda 10 bin km kullanacak birisi için ortalama 100 km de bir litre fazla yakan bir araç almak bence sorun olmaz.

1) Benzinli düşünüyorsanız ben daha ekonomik olacağından Astra'yı tercih ederdim. Otomatik Cruze'nin verimsiz olduğuyla ilgili neredeyse kesinleşmiş ortak kanı var. (şahsen kullanmadım, ama net'teki bütün forumlarda çok rastladım)

2) Yalnız LPG düşünüyorum derseniz, bence ikisi de değil. Zaten 6 yıl binmeyi planlıyor muşsunuz, baştan dizel alın. Ya da LPG ile daha uyumlu başka bir araç bakın bence. Yılda 10 bin km için, LPG takmaya değer mi, onu da ayrıca hesap kitap yapıp değerlendirmek lazım.

Naçizane görüşlerim, hayırlısı olsun.

Cruze'mu astramı orasını kesinlikle bilemem. Şuan 2 aracada sahibiz. Benim tercihim Cruze göze daha çok hitap ediyor.2side Benzinli araçların hiç lpgli kullanmadım. 2si de düz vites o yüzden vites olayına girmeyim. Ama yılda 10Bin km için Lpg takılması biraz mantıksız oluyor şuan ki fiyatlarla 3 yıldan sonra amorti etmiş olursunuz nerdeyse. Bunun yerine baştan dizel alsanız daha mantıklı olur. Ki bütçeniz 40 Bin Seviyesindeyse rahatlıkla dizel araçlar bulunur.

Genel tavsiyem Cruze'dur. İkinci elde değer kaybeder orası bilenen birşey ama görüntü ve sürüş olarak tavsiyem Cruze.

astra sedan maalesef hb kasadan devşirme olduğu için kesinlikle kuruz :)

Peki, cruze alınsa sunroof için +1277 küsür vermek mantıklı olur mu beyler ? Yoksa siz olsanız, sunroof yerine design edition mı tercih ederdiniz ?

Son düzenleme:
Çoks sağol hocam ama Civic'lere bir türlü ısınamadım ya nedense. Böyle hafif kaslı araba nedense daha çok hoşuma gidiyor.

Ben Cruze derim daha oturaklı artı astra H model değişti birde easytronic meselesi yani şikayetci değilim şu an ama otomatik seçeneği olsa idi otomatik derdim
sanaa tavsiyem cruze tabii sunroof u yap sonra pişman olmazsın çünkü bağzen klima değil cam açma gerekiyor çoçuklara cereyan yapma meselesi oluyor en iyisi sunroof

Geri