Astra performansından Şİkayetçiyim Yardım !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Şimdi arkadaşlar Aracım 2000 model ruhsatında yazdığına göre
Astra 1,6 gl,nl,ac,abc aracım 100 hp şimdi benim sıkıntım

1.Araçtan beklediğim ilk atik kalkış yok çok hantal kalkıyor bende deviri yüksek tutupda denedim pati çektirerek gene olmadı gaza basınca sanki yarım gaza basmışımda tam basmışım arasında çok bir değişiklik yok ama 3000 deviri geçince araç bidanda bekleneni vermeye başlıyor.şimdi bu normalmi opel astralarda bu varmı yoksa benim arabamdamı bi sorun var....

2.Aracımı yeni aldım istanbuldayken atikliği tepkimesi çok güzel ve makul kabul edilebilirdi fakat şuandaki ikametkahım erzurum burada araba kesildi bu normalmi yoksa sorunum olabilirmi.....

3.Tüm bakımlarını full yaptırdım benzin,hava ,polen ,buji, yağ,vs balatalar arka amortisörler, aks vs hepsini tam yaptırdım şimdi arabadan fıresi sıkınca gıcık bir ses veriyor bu tip bi arabadan gelmemesi gereken bi ses balatamda yeni niye böyle bu balatamı değişsem düzelirmi yoksa disktenmi kaynaklanıyor...

4.Atikliğini artırmak için versiyon güncelleştirmesi yapın diyor bazı arkadşlar bu yaptırmamda bi sorun çıkarmı ee nede olsa orjinal programı değitirecekler pistona giden benzin hava karışımlarında değişiklik olacak bunu yaptırınca atikliği artarmı gözle görülür bişekilde...

Not: Aracım 2000 model 2005de tarfige çıkmış 133.000 km de ve tüm bakımaları yapılmış durumda

Arkadaşlar arama yaptırdım astra atikliği , versiyon güncellemesi diye ama sonuç bulunamadı denildi bayabi araştırdım ama bulamadım bu tip konuları önceden açılan bu tip konular varsa özürdilerim şimdiden bana linklerini yazsanızda olur şimdiden teşekkürler...

Slm fb1907. Bende 2001 Astra elegance 1,6 100 HP var. Aracı 1 ay önce Konyadan aldım. Aracın kalkışta zayıf kaldığını bende düşünüyorum. Ben de Erzurumda ikamet ediyorum. Dediğin gibi buraya gelince arabanın kalkış performansında batıya göre bi hantallık sezdim. Rakımdan dolayı oksijen oranının değişmesinden olabilir. Tam olark bilmiyorum ama Bizim araçlarda otomatik avans ayarı yok sanırım.Henüz detaylı bi şekilde bakım yaptırmadım erzurumda.
Bir de şu freni sıkınca gelen ses kasislerde de geliyor mu? Araba Erzuruma geldi ses yapmaya başladı. Benimki de kasislerde gıcırtı yapıyor. Sordum tabla burçları dediler Erzurumda kışın normalmiş bu sesler. Şimdi yaprıma yaz işi dediler. Erzurumun şartları arabalar için gerçekten işkence..
saygılar...

hakanbey' Alıntı:
Slm fb1907. Bende 2001 Astra elegance 1,6 100 HP var. Aracı 1 ay önce Konyadan aldım. Aracın kalkışta zayıf kaldığını bende düşünüyorum. Ben de Erzurumda ikamet ediyorum. Dediğin gibi buraya gelince arabanın kalkış performansında batıya göre bi hantallık sezdim. Rakımdan dolayı oksijen oranının değişmesinden olabilir. Tam olark bilmiyorum ama Bizim araçlarda otomatik avans ayarı yok sanırım.Henüz detaylı bi şekilde bakım yaptırmadım erzurumda.
Bir de şu freni sıkınca gelen ses kasislerde de geliyor mu? Araba Erzuruma geldi ses yapmaya başladı. Benimki de kasislerde gıcırtı yapıyor. Sordum tabla burçları dediler Erzurumda kışın normalmiş bu sesler. Şimdi yaprıma yaz işi dediler. Erzurumun şartları arabalar için gerçekten işkence..
saygılar...

Evet tam olarak bendede aynı sorun var kasislerde ve arkadan amortisörden sanki ses geliyor amam ben yeni değiştim amortisörü senin dediğinden olabilir ama frendeki ses kızınca balatalar ses atarya onun aynısı servise gitim benim tanıdıklarım vardı fazla yakıyormu diye gittim avansı farklı ondan olurmu diye falan bunlara gerekmiyor demişler kendileri ayarlıyormuş bana öyle dediler yakında gidecem tam baktıracam herşeyine ben öğrenirsem bu konuya msj atarım zaten bu gün bazı arkadaşlar arabmı test edecekler atik olması lazım falan diyorlar baksınlar onlarında opelleri var bakalım onlar atikliğine nediyecek

toprağım ilk önce hoşgeldin bende erzurumluyum ama izmirde oturuyorum motor ile sorunlar benden sorulur bu sitede şimdi geleyim sorularına kardeş sen istanbulda yaptırmışsın en son motor rolanti ayarını hiç düşünmeden o arabaya bilgisayara sokup rolanti ayarını yaptırman lazım istanbultaki rakımla erzurumdaki rakım yani yükseklik aynı değil motoru yakabilirsin onun için senin acil o arabayı bilgisayarra sokman gerekiyo bütün sorunun bundan kaynaklanıyo arabanın veriminin düşmesi bundan dolayı pistonları daha fazla zorlamadan acil bilgisayarra sok arabanı

selcukreis035' Alıntı:
toprağım ilk önce hoşgeldin bende erzurumluyum ama izmirde oturuyorum motor ile sorunlar benden sorulur bu sitede şimdi geleyim sorularına kardeş sen istanbulda yaptırmışsın en son motor rolanti ayarını hiç düşünmeden o arabaya bilgisayara sokup rolanti ayarını yaptırman lazım istanbultaki rakımla erzurumdaki rakım yani yükseklik aynı değil motoru yakabilirsin onun için senin acil o arabayı bilgisayarra sokman gerekiyo bütün sorunun bundan kaynaklanıyo arabanın veriminin düşmesi bundan dolayı pistonları daha fazla zorlamadan acil bilgisayarra sok arabanı

Toprağım insana ne hayır gelirse toprağından gelir sağolasın ya bende bunu düşünüyorum ama tam olarak birinden böylebir cvp almamıştım sağol kardeşim

okudun mu kardeş işine yaradımı bare

ne demek toprağım görevimiz herzaman ama o arabayı bu rolantisiz hali ile kullanma yakarsın motoru onu hallet bir an önce kardeşim şakası olmaz o işin

yararlı olduysam ne mutlu bana

Yaraın olmazmı kardeşim nasıl rahatladım anlatamam yaw araba gitmiyor bende diyorum niye artık motorunda sorun var diyordum yani sağolasın kardeşim

selcukreis035' Alıntı:
ilk defa duyuyorum olmaz bn ce böle bişey ama neyse:D

Geri