astra motor yağı yardım?

muslum_yagci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2008 model opel astra 1.3 cdti sahibiyim aracım 10 bine yaklaştık 15 binde servise gelin denildi şimdi motor yağı azalmış uyarı lambası yandı ama ne marka yağ almam lazım bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum...

castrol derim ben ama yağ lambası yandıysa dikkat et bence aracı bundan sonraki çalıştırmanda ki ilk ve en kısa hedefin servis olmalı aracınız garanti kapsamından çıkmasın kendiniz eklemek yerine bir servis görsün

ya benim 2 servisim ücretsiz şimdi yağ değişimi için servise sokmak istemiyorum boşuna gidecek 1 servis hakkım o yüzden sordum tam olarak hangi yağ kullanmalı acaba?

ya benim 2 servisim ücretsiz şimdi yağ değişimi için servise sokmak istemiyorum boşuna gidecek 1 servis hakkım o yüzden sordum tam olarak hangi yağ kullanmalı acaba?
05w40 koyman geerkiyor ayrıca neden servisin bedava

05w40 koyman geerkiyor ayrıca neden servisin bedava

ya benim araç hasarlı geldi 2 servise kandık işte sağ arka nkapıda fabrikadan bi darbe var üzerinde çalışma yapılmış sonra ondan 2 servis ücretsiz...

Yağ eklemeyle servis hakkı mı doğar ben anlamadım , servise yağsız gidip arabayı bozacagına atla otobüse en yakın benzinciden tam sentetik 0-30 yağ al , evinin önünde de ekle , eger bir yağ eklemeyle servis hakkı doluyosa vay opelin haline . Bir de aracı sıfır almışşın sonuçta niye yağ yakıyor ben anlamadım yeni opeller bu kadar kaliteyi düşüdümü? benim aracım 310.000 de c20xe mobil1 koydum hep şu ana kadar 15.000 kilometrede 1 litre yağ eksiltti.

yeni arabalar ilk bakımlarından önce normalin üzerinde yağ yakmazlarmı zaten?..bir de dizel araçlar daha çok yağ eksiltir diye biliyorum?...

Yağ eklemeyle servis hakkı mı doğar ben anlamadım , servise yağsız gidip arabayı bozacagına atla otobüse en yakın benzinciden tam sentetik 0-30 yağ al , evinin önünde de ekle , eger bir yağ eklemeyle servis hakkı doluyosa vay opelin haline . Bir de aracı sıfır almışşın sonuçta niye yağ yakıyor ben anlamadım yeni opeller bu kadar kaliteyi düşüdümü? benim aracım 310.000 de c20xe mobil1 koydum hep şu ana kadar 15.000 kilometrede 1 litre yağ eksiltti.

Arkadasın aracı 15.000 km ye geldiğinde artık yag eklenmemesi gerekir. yag komple bosaltılır ve komple yag koyulur ve yag yakmasıylada ilgisi yoktur.Zaman içinde motor yagının içindeki sentetik özelliğini yitirdiği için yeniden koyulur.İstersen bi yagla 30.000 kmde gidersin ama silindirler rahat hareket edemeyeceği için arabanda subap iticileri vurmaya baslar ve artık zamanla yag özelliğini gösteremeyeceği için motordan yemeye baslarsın anlıycagın allaha emanet gidersin bi gün seni dagın basında dahi bırakabilir.. Bu yüzden arabanın yag bakımı motor acısından önemli bi unsur.. Sürekli her yag azaldıkca yag koyarsan arabanın motorunu eline almanda yakın olur..

Araç Dizel olduğu için ilk 15.000 km kadar biraz yağ eksiltmesi normal benim araçta eksiltmişti sonradan düzeliyor merak edilecek bişey yok.

Yok benim dediğim şu yanlış anladınız beni

yagı mobil 1 koyarım 15 bin km de değiştiririm

değiştirmeden önce yag çubuguna bakarım 1 litre eksiltiyo hep onu demek istedim .

yarısentetiği 7500 de tam sentetiği 15.000 de değiştirmek lazım yağ değişmek motor değişmekten daha ucuz

Geri