Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Astra J lerin ön cam su fiskiyesi bilindik fiskiyelerden çok farklı. Bir türlü ayar yapamadım. İnternette araştırdım ayar için özel bir aparatı varmış. Bazı arkadaşlar aşağıda resimde gördüğünüz gibi kendilerince bir aparat yapmışlar. Bu konuda bir fikri olan varmıdır.
Bu konu hepimizin başının derdi malesef, ancak benim şöyle bir tespitim var eğer bu çıkış yerinde altta veya üst kısımda tıkanmalar (toz, toprak vs) varsa su ileriye veya sadeceye aşağıya atılabiliyor. Kısacası ayar yapmak yerine önce tıkanıklık varmı ona bakmak lazım eğer fıskıyeden çıkan su tek parça halinde (su tabancasıyla atılıyor gibi) çıkıyorsa sorun var demektir olması gereken sprey gibi cama püskürmesidir.
Aparatla ilgili olarak işe yaradığını birçok yerde okumuştum
Bu yazdıklarımın üzerini iki kere yetkili servise giderek ayar yaptırdım ama düzen tutturamadılar. Bizim fiskiye yine kafasına göre tavan hizasına doğru sulama yapıyor. Başka bir form sitesinde Astra H kasaların fiskiyesi ile uyumlu olduğunu H kasa fiskiyesi ile değiştirilebileceğini yazmışlardı. Canımı çok sıkarsa öyle oluyormu deneyebilirim. Yoksa da yenisi ile değiştirebilirim.
Ben sürekli antifiriz li sade su kullanıyorum. Fiskiye ağzında herhangi bir kireç izine rastlamadım. Sanki fiskiyenin ağzı bozuk gibi. Ayar tutmuyor. Daha doğrusu ayarlanmıyor. Şuan tek zararı cam ile birlikte tavanı da ıslatıyor. Şimdilik müdahale etmiyorum.
Bu Şu fıskiye uçları enteresan.Her araçtada bu sıkıntı var...Bir ara kırmızı ışıkta öndeki(Vw marka) arac güya kendi camına su sıkıyor..Nerdeyse hepsi benim cama geldi..Sudan tasarruf yaptık..Sanırım zamanla sıcaktan soğuktan veya kireçlenmeden dolayı bir şekilde sapıtıyorlar..