Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri
Aynen. greatt
Ben de bu şekilde biliyorum. Motorun sağır olması silindirlerde kurum birikmesi ile oluyor bildiğim kadarıyla. Aracı bir süre yüksek devirle kullanınca bu kurum yanarak egzozdan atılıyor diye okumuştum. Ayrıca "kurum temizliği" diye de bir hadise var ve bu konuda yardımcı olduğunu iddia ediyorlar. Benimki tamamen kulak dolgunluğu, bilgisi olan bir arkadaşımız daha net bilgi verebilirse çok iyi olur tabii.
astraowner link' Alıntı:düz yolda ve sabit hızda giderken cc vs tabiki olabilir ama siz arada devirli kullanıyormuşsunuz ama 0 bir aracında sürekli 1500-2000 devir aralığında kullanılmaması lazım sizin araç 15000 e gelmiş neredeyse bu saatten sonra çok önemli değil zaten arada bir yüksek devre çıkmak iyidir
Aynen. greatt
Beylerbeyli Soner link' Alıntı:Peki arkadaşlar motor sağır olursa tekrar açılması mümkün olmazmı devirli kullanımda ? Yani bir kez sağır olursa iş bitiyormu o motorda ? Bilmediğim için soruyorum ? Benim bildiğim yani daha önce ustamın söylediği sağır olursa 200-300 km, yüksek devirle ( her vites aralığında ) kullanırsın tekrar açılır şeklindeydi ?
Ben de bu şekilde biliyorum. Motorun sağır olması silindirlerde kurum birikmesi ile oluyor bildiğim kadarıyla. Aracı bir süre yüksek devirle kullanınca bu kurum yanarak egzozdan atılıyor diye okumuştum. Ayrıca "kurum temizliği" diye de bir hadise var ve bu konuda yardımcı olduğunu iddia ediyorlar. Benimki tamamen kulak dolgunluğu, bilgisi olan bir arkadaşımız daha net bilgi verebilirse çok iyi olur tabii.