Turbonun orda yağ kaçağı var 1 ay önce yetkili servise bakıma götürdüğümde turbonun içi yağ dolmuştu temizlemişlerdi dışında yağ yoktu şimdi resimde görünen yerden yağ kaçıyor o ikinci resimde elime gelen contamı o demir borudan mı akıyor acaba ?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
İntercooler borusunun kafa kısmında yağ sızıntısı var.Turbo yağ borusuna baktırın banjo tipse bakır pullar olur tek seferlik ikinci seferde kaçırma yapar. Hem basma hemde geri dönüşü kontrol ettirin yağlamada. Turbo içindeki yağda karterden buharlaşan yağın birikmesi aynısı intercooler ve egr yüzünden emme manifoldu içinde yağ oluyor
Teşekkür ederim yorum için.Hava filtresinin dönüşüne bakın yağ buharı gelmiş mi?
Geldi ise her 10 binde hava filtresini değiştirin. bazıları değiştirmeden devam edebiliyor,
Kesinlikle orjinal hava filtresi kullanın, aracın çekişini ve turbodaki yağ kaçaklarını etkiliyor.
O yağ karter havalandırmasından çekilen yağ buharı yüzünden terleme oluyor. Birde emme manifoldunu görseniz egr ile resmen katranlaşıyor. Benim bahsettiğim yer turbonun yağlanması için olan kısım fotolara çok aşırı yağ var çözmünü acil bulmanız gerekir egzoz kısmındaki yağlanma yangın riski oluşturur.İntercooler borusunun kafa kısmında yağ sızıntısı var.
Onu kesmem lazım turboya zarar verir düzgün yağlama olmazsayağ kaçağı devam ediyor,
arasıra balata spreyi ile temizliyorum,
hortumların baş düşmanı yağdır,
her 10/12 binde yağ değişimlerinde iyi bir hava filtresi ile değiştiriyorum,
Ses yok yalnızca yağ var.