Astra h ses problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ern34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracın sağ airbag üstü, torpido üzerinde bozuk yollarda giderken iğrenç bir çıtırtı sesi var...

Torpido kapağını sökerek, içini komple boşalttım...

Ancak ses airbag kısmından geliyor

konu ile ilgili neler yapılabilir.

Araç boyasız airbag vs full orj dokunulmamış bir araç basit bir trim sesi aslında ama torpido içinde olması çok garip müdahele edilecek bir şey de göremedim

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Resmen araçtan soğuyorum ya...

o ses torpido kapağından geliyor olabilirmi? bende torpido kapağından geldiğini anladım. ses geldiği zaman kapağa bastır yada aç falan bak bakalım kesilecekmi ses.

Aracinizda TPMS (latik basinci denetleme sistemi) varsa onun braketinden geliyor olma olasiligi epey yuksek yada tam orada kablo kanali var gri renklidir, zamanla tirnaklarinda gevsemeden dolayi tikirti yapar, yine ayni sekilde konsol kaplamasinida kontrol etmelisiniz, harteketli parclardan gelir.

diger olasiliklar.

1. Klima fani usutnde ki ayaklari kirilmis kapak. (http://sukru52.blogspot.com/p/ic-sirkulasyon-klapesi-tamiri.html)
2. Torpido sogutucuya gelen hortumun yerinden cikmasi.
3. Polen filtersinin kapagi
4. Torpido kapagi

Aklima bunlar geldi ezberden.

cevaplar için hepinize teker teker teşekkür ediyorum...

Ancak torpido kapağı kesinlikle değil ( Söktüm )

Bozuk yolda zırıltı şeklinde ses var

Ayrıca torpido kaplamasının içinde olduğundan nasıl bir müdahalede bulunabiliriz onu da bilmiyorum açıkçası...

malesef benım arabamda da aynı sıkıntı var astralarda servıste usta da en cok ses sıkayetı alıyoruz opellerde baska genelde sık rastladıgımız bı sıkıntı olmuyor cevabını verdı benım arabada da göstergenın ustundekı cıkıntı olan yerden ses gelıyor duymamak ıcın radyonun sesını acıyorum bazen :(

evet göstergelerin üstendeki zırıltı benim araçta da var malesef bunlar bizim araçlarda kronik...

hıç bı cozum yokmu buna ya sınırımı bozuyo cok fazla

Geri