Astra H Rampa Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan keremg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

keremg

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. 2013 model astra h aracıma ramazan başında BRC marka lpg taktırdım 1900 TL'ye. (LPG araca 18.000 KM'de takıldı) Tüple yaklaşık 1000-1500 KM oldu kullanalı hiç bir sorun yaşamadım ancak bugün aracımı otoparktan çıkarırken rampada durmam gerekti karşıdan araç geldiği için. Aracı kaldırmak istediğimde ise kavramada araç gaz yiyor,stop etmiyor ama harekete geçmiyordu. Kısa bir uğraşın sonunda El freninden yardım alıp rampayı çıkmaya çalıştıysamda araç banamısın demedi. Ardında aracı benzine alıp rampayı çıkabildim. Bunun sebebi nedir acaba?

Lpg kaynaklı olduğunu sanmam.

Sorunun sebebi ne olabilir hocam? LPG'de çıkmayıp benzinde çıkması kafamı çok kurcaladı. :confused:

İlk okuduğum da aklıma gelen balata oldu bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek?

Yakıt kaynaklı olsa, motor boğulur, zorlanır, motor devri düşer, stop etti edecek gibi olur.

O zaman lpg'de çıkamadı, benzinde düzeldi denir.

Ama gaz yiyordu diyorsunuz, motor devri de yükseliyor ve gitmediyse, kavramayı tam yapamamış olabilirsiniz. Balata kokusu da geldiyse lastik yanığı gibi, bu olabilir.

Ha şunu da diyeyim aynı motorla bikaç sefer böyle sorun yaşamışlığım vardır. A16XER motor.
Yokuşta yanlış viteste kalır veya olur da motor hafif boğulursa, gaz yemeye başlaması kendine gelmesi epey sürüyor. LPG, benzin farketmiyor.

Henüz 20000 km deki aracın baskı balatası kavrama sorunu yapmaması gerek
Böyle bişey ilk kez duyuyorum. Motor lpg de iken boğulsa kalibrasyon diyeceğim ama gaz yiyordu demişsiniz
Benzine alınca çıkması tesadüf olmuş o zaman kavrama sistemi ile ilgili bir sorun akla geliyor söylediklerinize göre:confused:

İster 100 bin ister 10 bin olsun balata kullanici hatası olarak veya teknik arızadan biter.Bunun bi süresi km olmaz arkadaşın sorunu maalesf balata gibi

Sürekli debriyaj üzerinde kullanırsanız aracı normaldir, 1000 kmde balata sıyıranlar mevcuttu forumda. Astra j 1.6T manueller ilk çıktığında aramızdaydı hanımefendi :D

Arkadaşlar yıllardır düzenli olarak uzun yolda araç kullanıyorum. Acemilik falan yok yani :) bugün aracımı LPG taktırdığım yere götürdüm. Sorun gaz ayarından kaynaklanıyormuş. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Geri