Astra G Tekirdağ

BURAK53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Kas 2006
Mesajlar
15,652
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
39
www.facebook.com
Eğer benim yaptığım gibi stepneye yaparsan ısınma derdin olmaz. Orijinal Türk işi çözüm ama işe yarıyor. İstediği kadar açık kalsın lamba jantın içinde. Jantın içinde de herhangi bir döşeme yok, direkt aracın şasisi. Lastiğin üstünde bagaj döşemesi var ama duylar o tarafta, lamba içe dönük. Jant da metal olduğuna herhangi bir problem yok. Ampuller janta değmiyorda. Işığı da dışarı çıkmıyor. 10 liralık 15 dakikalık bir çözüm. :)
doğru dıyosun kardesım sende stepne yerını kullanabılıyorsun bende oda yok gaz deposu var engel vs sagol ılgılendıgın ıcın teşekkürler gule gule kullan :)
 

enisokan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
1,912
Tepki puanı
38
Puanları
48
Siteyi ziyaret et
Aracıma Cyclone BH-100 kameralı park sensörü aldım. Tüm montajı evde kendim yaptım.
Kutusundan sensörler ve kamera için ayrı ayrı matkap uçları çıktı. Kitapçıkta verilen ölçülerle orantılı olarak tampona delikleri deldim ve parçaları taktım.

ps-DSC_0001_zpsab4a214f.jpg


ps-DSC_0005_zpsa7537129.jpg


Sistemin beyni olan üniteyi sol stopların arkasındaki boşluğa koydum. Kabloları stopların soketinin yanındaki boşluktan aşağı doğru geçirdim. Tampon içinde sensör kablolarıyla beyinden gelen kabloların bağlantılarını yapıp yanmaz, suya dayanıklı TESA bant ile bantlayıp uygun yerlere plastik kelepçelerle sabitledim.

DSC_0008_zpscbcada50.jpg


DSC_0003_zps7ba67109.jpg


DSC_0010_zpsa7ac3cc9.jpg


Stopların içinde kalan kısmı da aynı bantla sardım.

DSC_0007_zps971a79b8.jpg


Buzzer'ı bagaj lambasının yanındaki deliklerden birinin içine sabitledim.

DSC_0009_zps672ca78b.jpg


Daha önceden stoplardan öne bir kablo çekmiştim. Onu geri vites lambasına bağlayıp monitörün elektrik kablosu olarak kullandım. Kamera görüntü kablosunu aynı kablonun yanından çektim. Bunun için emniyet kemerinin bulunduğu plastikleri açtım ve ön ile arka kapı fitillerinin alt kısımlarını çıkardım.

Monitörün, kameranın ve beyinin +12V ucunu geri vites lamba ucundan, kamera ve beyinin şasesini de sol stopların şasesinden aldım.

DSC_0006_zps2924fd95.jpg


Monitörün şasesini sigorta panelinin arkasında daha önce başka projeler için çektiğim şaseden aldım.

DSC_0002_zps78efb0e6.jpg


Sensörleri aracın rengi olan 474 beyaz sprey boya ile boyadım.

DSC_0004_zps00ce0427.jpg


DSC_0011_zpsb4f644fd.jpg


DSC_0012_zps18b71bdf.jpg


Monitörü ön sol köşeye koydum. Navigasyon ayağını da yanına sabitledim. Sistem gayet güzel çalışıyor.

DSC_0001_zpsd6b875ab.jpg


DSC_0014_zps0a8fb93d.jpg


DSC_0013_zpse9a80373.jpg
 

enisokan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
1,912
Tepki puanı
38
Puanları
48
Siteyi ziyaret et
Aracıma Hepsiburada'dan alarm aldım. Kutu içinden Carub alarm, darbe sensörü, ikili cam kaldırma modülü ve merkezi kilit sistemi çıktı. Aracımda merkezi kilit sistemi zaten bulunduğu için onu başkasına verdim. Ayrıca Ultrasonik araç içi sensör aldım.
Bağlantıları yaparken cihazların kullanma kılavuzları ve TIS2000'den faydalandım. Ayrıca evin garajında kendi başıma yaptım :cool:

Alarmın montaj şeması şu şekilde:
Alarm_zps28e46eac.png



İlk olarak alarmın anten bağlantısını yaptım. Vites - el freni - arka küllüğü kapsayan orta konsolu yerinden komple çıkardım. Tam vites kolunun yanında aracın anten kablosunun ek yeri var. Kalın kablo radyo anteni kablosu. Hemen yanında çekili olan ise merkezi kilidin anten bağlantısı. Bu kablodan ek alıp alarmın anten bağlantısını sağladım.
03_zps49a2de1e.jpg


Alarmın kontak bağlantısı için aşağıdaki şemada görülebileceği üzere, kontak anahtarı bağlantılarından V ile gösterilen, kontağı açınca ve araç çalışırken çıkışın olduğu kabloya bağladım. Ek yaptığım yer sigorta panelinin arkasında 13 ve 14 nolu sigortaların enerji girişi olan kısmı, siyah renkli kablo.
Aku_zps680eab4b.png



Kapılar açılınca alarmın tetiklenmesini sağlayan bağlantı için sol ayak dayamanın yanındaki kapak altında bulunan yeşil renkli X1 soketinden ek aldım. Ek aldığım kablo, aşağıdaki şemada gösterilen 29 nolu pime bağlı gri kablo. Bu kablo 4 kapıya da bağlı olduğu için hangi kapı açılırsa açılsın alarm tetiklenir.
Kapi-Sivic_zps63209a28.png

05_zps49d9959c.jpg



Fren müşürü bağlantısı için müşürün 3 nolu çıkışına bağlı siyah-sarı kablodan ek aldım. Alarmın bir özelliği, araç çalıştırılıp hareket ettikten sonra frene basılınca kapılar kilitleniyor. Araç durup stop edildikten sonra da otomatik olarak açılıyor. Zırt pırt kapılar kilitlenip açıldığı için bu bağlantıyı daha sonra söktüm.

Motor bloklama ucunu bağlamadım. İşin doğrusu tam olarak nereye bağlanacağını çözemedim. Amacı, araç bir şekilde çalıştırılıp alarm ötünce bir süre sonra motoru durdurmak. Ama ne olur ne olmaz deyip bağlamadım. Zaten immobilizer bulunduğu için gerekte yok bence.

Tetikleme jumper'ı (+) konumda. Araç (+) tetikleme ile çalışıyor.

Sinyal bağlantıları için şemadaki sinyal rölesi çıkışlarından ek aldım. 3 nolu çıkışa bağlı siyah-beyaz kablo sol, 8 noludaki sağ sinyallerin kablosu.
Sinyal_zps7803b79b.png



Bagaj kiliti bağlantı kablosunu bağlamadım. Daha doğrusu aracımda bagaj kilidini açan düğme falan yok.

Alarmın akü beslemesini marş bağlantısını anlattığım şemada 60A'lik ana sigortadan çıkıp F3.2 isimli sigorta panelindeki 30A'lik büyük yeşil sigortaya giren siyah kablodan ek alarak yaptım. Alarm 60A sigorta üzerinden direkt aküye bağlandı.


Alarmın şasesini yine sol ayak dayama yanında yeşil X1 soketinin yanındaki şase bağlantı noktasına bağladım.
04_zps432422c4.jpg



Merkezi kilit bağlantısını aşağıdaki şemada negatif tetiklemeli araç bağlantısına göre yaptım.

Alarm-MerkeziKilit_zps562ae6a9.png


Alarmın sarı ve sarı siyah kablolarını birbirine bağlayıp şaseye bağladım. Açma kapama işlemini yaptırmak için şoför kapısının bir özelliğini kullandım. Şoför kapısının kilit butonunu kapatınca tüm kapılar kilitlenir ve açınca hepsi açılır. Bu işlevin bağlantısına alarmın açma kapama kablolarını ekledim. Şemada merkezi kilit beyninin X62 soketinin 6 nolu ucundan çıkan kahverengi-beyaz kabloya alarmın açma, 2 nolu ucundan çıkan kahverengi-kırmızı kabloya da alarmın kapama kablolarını bağladım.
Merkezi-kilit_zpsf5397712.png



Darbe modülünü şoför kapı eşiğindeki plastiğin iç kısmına, aracın direkt gövdesine bağladım. Çünkü sigorta panelinin oralarda şase açıkta değildi, yalıtımlar var.
02_zps6ec79ed5.jpg


İptal düğmesi de sigorta panelinde uygun bir yerde.

Alarmın sireni için en uygun yer olarak sol farın arkasını buldum. Sireni ters çevrip ayak kısmını ön cam su haznesine plastik kelepçelerle sabitledim. Diğer tarafında da Xenonların balastıyla sıkıştırdım. Şasesini direkt aküye bağladım. Enerji ucunu da sis farlarının da kablosunu çektiğim hortum içinden kaputun şoför tarafındaki köşesinden içeri soktum. Açıkta kalan tüm kabloları yanmaz özel Tesa tüysüz yalıtım bantıyla izole ettim. Motor baya kirli, kusura bakmayın, ona da sıra gelecek. :D
10_zpsd23aae99.jpg



Alarm ledini de şimdilik geri görüş kamerasının kablosuna tutturdum. Monitörün arkasında.
09_zpscc98aae6.jpg



Otomatik cam kapama modülünün bağlantısını aşağıdaki şemaya göre yaptım. İşlevi, alarm kurulduktan birkaç saniye sonra sol ve sağ camları kapatıyor. İçinde röleler var. Yani cama el kol sıkışsa camı kaldırmaya devam etmiyor.
Cam-modulu-aciklama_zpse6430112.png


Kontak ucu, 12volt DC ucu ve şase uçları alarmdakilerle aynı yerlere bağlı. Daha önce elektrikli ayna projemde içerden kapıya içinde 0,5mm. 8 kablo olan çoklu bir kablo çekmiştim. Bunun içinde boşta olan kabloları cam modülünde kullandım. Cam motorları + olduğu için yeşil-siyah, mavi-siyah ve turuncu kabloları birbirine bağladım. Switch uçlarını bağlamadım çünkü cam motoru kablolarını kesmedim, sadece ek aldım. Üstteki şemada motor ucu yazan kabloları kapı kolundaki cam düğmesi kablolarına bağladım. Sol cam için olanı alttaki şemada cam düğmesinin 12 nolu çıkışına bağlı gri-sarı kablodan, sağ cam için 6 nolu çıkışına bağlı gri-yeşil kablodan ek aldım.
Cam-kaldirma_zpsb8e3cb3f.png

07_zpsf5235140.jpg


08_zps3d776ad2.jpg


Cam modülünü kapı pandizotu içine monte ettim.

Bir de ultrasonik sensör var. Ona bir yer bulamadım doğrusu. Aracın içindeki hareketi algılayan bir sensör. Mesela camı kırıp içeri uzanma gibi. ama algılama alanı geniş, araba dışını bile görebiliyor. O yüzden sadece aracın içini görebileceği bir yer bulunca takıcam.

Alarmımız:
01_zps01194010.jpg


Müsait bir zamanda kabloları düzenlicem. Spagetti gibi oldular :D.

Alarmın Özellikleri:

Çelik dış koruma çerçeveli Uzaktan Kumandalar MAGNUM modeli için özel üretilmiştir. Kenar hatlar çelik ile korunan bu kumandada 4 adet tuş bulunmakta ve imaj olarak bir otomobilin prototipidir.
Anti scan koruması
Uzaktan kumanda ile alarmı kurma ( kapıları kilitleme - açma)
Uzaktan kumanda ile alarmı sessiz kurma ( Kapıları kilitleme - açma)
Sesli - sessiz araç bulma
Uzaktan kumanda ile panik
2 kademeli darbe fonksiyonu
Merkezi kilit zaman ayarı
Sürüş emniyetli motor kilitleme
Kod öğrenme fonksiyonu(Learning kod)
Alarm hafızalı ikaz LED"i
6 Ton siren
Sürüş halinde merkezi kilit açma-kapama
Sürüş halinde açık kapı uyarısı Ekstra 12V çıkışı (DÖRTLÜ FLAŞÖR İKAZI)
İstenildiğinde sireni uzaktan kumanda ile susturma
Uzaktan kumanda ile merkezi kilit açma kapama
Devreye sokup çıkarırken ışıklı ve sesli ikaz
İstenildiğinde darbe sensörünü devre dışı bırakma (Güçlü ve hafif darbe ve ses kuvvetine göre sireni çaldırma sıklığını ve kuvvetini ayarlama)
Yanlışlıkla devreden çıkarmaya karşı otomatik alarm koruma
Tamir modu Röle hafızası
Tavan lambası gecikme süresi - Motor çalıştırınca kapıların otomatik kapanma süresini ayarlama
Her türlü merkezi kilitli araca montaj kolaylığı

Araç çalışır vaziyette iken durup kapı açılınca 4lüler yanıyor. Diğer araçlara uyarı anlamında.

Cam kaldırma modülü özellikleri:

Aracınızın otomatik cam sayısına bağlı olarak seçim yapabileceğiniz cam kaldırma modülü.
Tüm marka ve model Alarm ve araçların cam kaldırma sistemiyle uyumludur.
Alarm ile aracınızın otomatik cam mekanizmasının arasına bağlıyorsunuz.
Aracı terk ettiğinizde alarmı devreye girince açık unutulan cam otomatik olarak alarmdan sinyal alıp kapanıyor.
Camınız Üst cam fitiline geldiği zaman yada çocuk camda iken hafif bir baskıda otomatik olarak devre kesiliyor.

Ultrasonik radar özellikleri:

Mikro dalga (radar) modülü üstü açık araçlarda dahi yanlış alarma sebebiyet vermeksizin tam bir koruma sağlar. Çok yüksek frekanslı radyo dalgalarını (radar sistemi) kullanan bu sistem sayesinde koruma alanına giren herhangi bir tehlike anında ana beyne rapor edilir ve alarm vermesine sebep olur.
Araç içerisine insan kulağının duyamayacağı ultrasonik frekanslı ses dalgaları yayarak herhangi bir hareketi algılama özelliğine sahiptirler.
Tüm Alarmlara takılabilir
LED uyarısı
Hassasiyet ayarlama
 

enisokan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
1,912
Tepki puanı
38
Puanları
48
Siteyi ziyaret et
Yeni Modifiye dönemi açıldı :)

Yeni modifiye dönemim açıldı :). Gelen bazı parçalar şunlar:

Köpekbalığı sırtı anten.
attachment.php



Ön iki koltuk için 5 kademeli koltuk ısıtma.
attachment.php



Döşemeler ve konsol kaplama uyumlu vites ve el freni körükleri, klima krom çerçeveleri.
attachment.php



Alarm sensörlü tavan aydınlatma ünitesi. Sensörlerin alarmıma bağlantısını da yapıcam. Biraz kirli, gelince çekmiştim :dil:
attachment.php



Modül şeklinde Amerikan park. Elektronik devre olduğu için ısınma olmuyor ve dönüş için sinyali yakınca lamba komple sönüp yanıyor. Dirençli olanlardaki gibi sönmeme durumu yok.
attachment.php



Bunlar resmini çektiklerim. Diğerleri şunlar:


  • Follow me özellikli far sensörü
  • Üzerinde alarm ledi olan 4lü flaşör düğmesi
  • Arka manuel camları otomatiğe çevirmek için aparatlar, motorlar ve orijinal GM 4 cam için cam düğmeleri. Cam kaldırma modülleri
  • Kararan iç dikiz aynası
  • Kapı altı ışıklı lazer Opel logoları
  • Irmscher bagaj alt kromu
  • Logolu ön kapı çıtaları ve orijinal GM Club logoları
  • Irmscher yan maşpiyeller.
  • MAM W1 15" jant + GoogYear kış lastiği
  • LED lambalar için hata gidericiler
  • Konsol, kapı içleri, çıtalar vs. boyama için gümüş, gri, mat siyah boyalar, plastik astarı, dolgu macunu, vernik, sprey pütür ve sprey suni deri.
  • Aracın bazı yerlerine led döşeme.
Herbirini yaptıkça sırasıyla konularını açacağım.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    55.5 KB · Görüntüleme: 724
  • DSC_0003.jpg
    DSC_0003.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 848
  • DSC_0005.jpg
    DSC_0005.jpg
    41.6 KB · Görüntüleme: 1,227
  • DSC_0006.jpg
    DSC_0006.jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 209
  • DSC_0007.jpg
    DSC_0007.jpg
    37.6 KB · Görüntüleme: 212

aventador

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
1,500
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Merakla bekliyoruz... =)
 

apappt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Jantlar değişmeli, ardından gayet düzel bir görünüm alacağını düşünüyorum.
 

enisokan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
1,912
Tepki puanı
38
Puanları
48
Siteyi ziyaret et

apappt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Aracına çok emek harcıyorsun son halini merak ediyorum açıkcası :)
 

enisokan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
1,912
Tepki puanı
38
Puanları
48
Siteyi ziyaret et
Bagaj şu an ebay, opel servisi, gittigidiyor vs. pek çok yerden aldığım malzemelerle dolu. İlk fırsatta yapmaya başlıcam. Mesea bu sabahta ani fren ikaz rölesi aldım. Sert frende dörtlüleri yakıyor.

Ama en çok uğraştıracak olan manuel camları otomatiğe çevirme işi. Orijinal tesisatını da çekicem.
 

dark_crow

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
19 Haz 2010
Mesajlar
2,354
Tepki puanı
6
Puanları
38
Yaş
36
Siteyi ziyaret et
Tebrik ederim, vakit ayırıp güzel emek veriyorsunuz.
 
Üst