Merhaba arkadaşlar.Benim aracım Astra G Classic modeli.Yol bilgisayarı yok ama eklemek istiyordum orjinal 2 satır olanlar ise ya serviste çok pahalı yada piyasada 2 el bulunmuyor.Bende aracımın orta konsolunu OPC konsola modifiye ederek Vectra b"nin yol bilgisayarını eklemek üzere başladım bu işe.orjinal OPC konsollar servis aracılık yaparsa yurt dışından 300 TL üzerinde bi fiyata 15 günde getirmekte. bende kendi emeğimi katarak ve ustalardan yardım olarak ilk adımı attım.ne olur olmaz diye 2. el astra konsol aldım ve ilk iş üst şapka kısmını(tamamen koparmayın) ve iki yan kısmını keserek ekrana uygun boşluğu ayarlayarak sanayide ancak ehli usta bulamadığım için tampon tamircisi arkadaş ile boşluk kalan yerlere plastik kaynatma yöntemi ile kaba işlemi tamamladım. daha sonra ilk kat plastik astarı attık ve zıppara işlemine tabi tuttuk. daha sonra tekrar ikinci kat plastik astar atıldı ve kuruyunca bu defa sulu şekilde zımpara attık..pazartesi kısmet olursa astar boya ile başlayacağız. renk olarakta konsol ve vites kısmındaki parçalarla birlikte gri yapmayı düşünüyorum.umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur....Devamını ekleyeceğim.(diger resimleri büyük olarak ekleyemedim siteye arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim)
Astra g orjinal orta konsolumuzun ilk hali...
1.işlemimiz konsolu keserek vectra b ekranı sığacak şekilde boşluk kısmını ayarlamak.
Astra g orjinal orta konsolumuzun ilk hali...

1.işlemimiz konsolu keserek vectra b ekranı sığacak şekilde boşluk kısmını ayarlamak.

Ekli dosyalar
Son düzenleme: