astra g izolasyon döşeme yardım lütfen

BeşikTaş

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar astra g aracıma motor ile gövde arasına izolasyn malzemesi koydurmayı düşünüyorum yetkili serviste yaptırabilir miyim uzun yolda kabin içine gelen ses rahatsız ediyo beni çok uğraştırıcı bi işmidir acaba

arac motor bolumunde olmasa bu tekzen koctas vs yapı malzemelerı satan yerlerde izolasyonlar var ama motor kısmı sıcak alan oraya elyaf cam yünü tarzı yada üstübü tarzı bez koyuyorlar genelde ama bilinçli yapılmalı bence cunku suya gırdıgınde arac eger ıslanacak bır malzeme olur ve suyu da tutarsa şasi yi krozyona ugratabilir.

isolasyoon zaten olması lazım keçeden olmayan motor kaputunda buda dizelllerde var

Yok işte ya sonradan yaptırmak istiyorumda yetkili servis yaparmı acaba.s 2006 model araçta yalıtım namına bişi yok çok saçma motor sesi kafamı kazıyo

Selamlar astra g aracıma motor ile gövde arasına izolasyn malzemesi koydurmayı düşünüyorum yetkili serviste yaptırabilir miyim uzun yolda kabin içine gelen ses rahatsız ediyo beni çok uğraştırıcı bi işmidir acaba

Motor ile kabin arasında izolasyon malzemesi (iç kısımda) zaten var. Dışarıdan da iyileştirme amaçlı bir şeyler yaptırayım diyorsan yetkili servis bu iş için fazla para alır, dışarıda bir yerde yaptırmak daha mantıklı olur. Daha orijinal olan yöntem; G kasaların motor kaputunda ses izolasyonu için kaplama yok, kaput altına hazır olan izolasyon malzemesi takılarak işe başlamak daha uygun olur.

Savaş abi kabin ile motor arasında gerçekten yok çok şaşırtıcı ya 2006 model donanımlı araç ama izolasyon yok yarın fotoğraf çekip koycam

Savaş abi kabin ile motor arasında gerçekten yok çok şaşırtıcı ya 2006 model donanımlı araç ama izolasyon yok yarın fotoğraf çekip koycam

İyi de izolasyon dosta değil konsolun altında olur ve astra g lerde yaklaşık 20mm lik sünger izolasyon vardır konsol altında, yeterli mıdır hayır varmidir evet vardır .

Bence motor tarafından yapmak imkansız hem sok tak yapılacak parca sayısı hemden toz pislik ve nem sorunu yüzünden iyi olmaz. Ancak konsolu sokturup içeriden yalıtım yapılırsa ve yalıtım devam ederek dablumbazlarin icinede bir şeyler yapılırsa olur aksi takdirde motor tarafındaki yalıtım uzun ömürlü olmaz.

051020114.jpg

Bu malzeme würth'ün kendinden yapışkanlı olan izolasyon malzemesi, yapışkanlığı gibi fiyatı da süper :D. Alev almıyor, sudan etkilenmiyor, o nedenle motor ile kabin arasına dışarıdan uygulanması kolay, uygun ölçülerde kesilip yapıştırılabilir ama bazı yerler sökülmeden yapılırsa görüntü kirliliği oluyor.

051020111c.jpg

Aracın içinden uygulanan alev almayan süngerimsi yapıdaki malzeme. 25 mm kalınlığa sahip (daha kalınları daha iyi yalıtım sağlıyor) Su tutmuyor, derby veya baly gibi yapışkanlarla yapıştırılıyor, araç sökülmeden uygulamak zor. Fiyatı uygun.

Motor ile konsol arasına dışardan da uygulanabilmesi çok güzel oldu ya

Araştırmak lazım

Geri