Astra G Göstergeler Gidiyor Araba duruyor?

atakkhan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1 kaç gündür 1 - seferdir Hareket halinde bir kavşakta falan yavaşladımmı arabanın göstergeler gidiyor ve motor duruyor, farlarda sönüyor. Sonra tekrar çalıştırıp devam ediyorum yola. Yolda giderkende sanki gaz yemiyor hissi veriyor. Cihazda beyin arızası yok baktırdım ama sorunu bulmamda yardımcı olursanız sevinirim.(Bujiler filtreler yeni değişti)

Bukadar geniş çaplı sorun yaşıyorsan.
Aracın şase bağlantısı gevşemiş olabilir.
Öncelikle aracın şase bağlantısını kontrol ettir bence

konuya dolaşırken müdahil oldum ve aynı sorun bendede az da olsa vuku buldu,lakin şase bağlantısı derken ne demek istediğiniz anlamadım...
yani şase bağlantılarında gevşeme bile olsa böyle bir soruna sebep olabilirmi?

Aracta - uc aracın şasesinden alınır, ünitelere - uç için ayrı kablo gitmez.
- uç şaseye bir somun ile tutturulmuştır ordan tüm aracın gövdesine dağılır.
Zamanla şase bağlantısı su ,titreşim vs nedenlerden oksitlenme veya gevşeme yapabiliyor.

Eger şase bağlantınız zatıflamış ise araçta güç tüketimi arttığında ünitelee yetersiz voltaj gider. Buna en güzel örnek vectra B lerde klima açınca fan hızının azalararak hararetin yükselmesidir.

Eger şase bağlantısında gevşeme varsa titreşimle baglantı ayrıldığında aracınızdaki tüm üniteler göstergeler aniden susar. motorda ateşleme kesilecegi için motor da susar.

Bugün yeni bir sorun oluştu merkezi kilit çalışmadı.mecburen elle açtım kapıyı arabayı normal bir şekilde çalıştırdım ama yine kavşakta yavaşlayınca motor durdu. Yola devam ettim eve geldiğimde merkezi kilit çalıştı :) Merkezi kilitin çalışmamasından sorunun elektrik arızası olduğu düşünülebilrmi ?

bende arabayı yıkadığımda merkezi kilit çalışıyor kuruyunca çalışıyor

Güncel....

Merkezi kilit çalışmıyorsa aküde problem olabilir.

Geri