Astra G devir saatinde mm lik oynamalar ?

alkanermis

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese Selam Arkadaşlar,
Son bir kaç aydır beni huzursuz eden bir sıkıntı ile karşı karşıyayım
2000 edition serisi bir astram var ..
Aracımın motor sesi kulağıma pek sağlıklı gelmiyordu ve devir saat göstergesi
özellikle düşük devirdeyken 1000 devir gibi ayağım gazda değilken bile sanki kendi kendine gaz veriyor gibi mm lik oynamalar yapıyor. hareket halinde iken hiçbir ikaz lambası yanmıyor performansda gözle görülür bir düşüklük yok yakıt tüketimi keza öyle ama . kırmızı ışıkta durduğumda devir saati 1000 devir gibi aşağı indiğinde ibre çok kçük kımıldamalar yapıyor birden fazla servise götürdüm
boğaz kelebeğinden dediler değiştik fark yok , bujiler değişti fark yok,
kurum yapmıştır dediler en az iki defa carbon clean gördü fark yok en son bir servis motorun sökülüp pistonların temizlenmesi gerek falan dedi bayağıda bir para istedi bu durum hakkında bilgi sahibi olan var mıdır ? bir süre sonra motora zarar vermekten korkuyorum bu arada aracımın kayışları falan değiştirilmişti bu olay başlamadan bir ay kadar önce acaba triger kayışıyla falan mı ilgili bir durum ?

bendekinde epey bi oynama vardı rölanti ayarlayıcısını temizletmiş abim şimdilik bomba gibi sorun yok

Son düzenleme:
Kimse bundan bahsetmemişti şimdiye kadar :(
Arkadaşlar İstanbul Anadolu Yakası tavsiye edebileceğiniz kaliteli
bir özel servis var mıdır ? gerçekten bu araçlardan anlayan ?
Kartal-Maltepe-Pendik-Sultanbeyli-Küçükyalı-Bostancı civarında ??

Ne yani rölantide kalıp gibi hiçbir kıpırdama olmadan sanki donmuş gibi bir yerde mi durması gerekiyor?

Milimden de küçük frekansı düşük salınımlar(ama çok çok küçücük ve ağır) normal değil mi?

Kimse bundan bahsetmemişti şimdiye kadar :(
Arkadaşlar İstanbul Anadolu Yakası tavsiye edebileceğiniz kaliteli
bir özel servis var mıdır ? gerçekten bu araçlardan anlayan ?
Kartal-Maltepe-Pendik-Sultanbeyli-Küçükyalı-Bostancı civarında ??

0216 574 58 22-574 58 24

Herkese Selam Arkadaşlar,
Son bir kaç aydır beni huzursuz eden bir sıkıntı ile karşı karşıyayım
2000 edition serisi bir astram var ..
Aracımın motor sesi kulağıma pek sağlıklı gelmiyordu ve devir saat göstergesi
özellikle düşük devirdeyken 1000 devir gibi ayağım gazda değilken bile sanki kendi kendine gaz veriyor gibi mm lik oynamalar yapıyor. hareket halinde iken hiçbir ikaz lambası yanmıyor performansda gözle görülür bir düşüklük yok yakıt tüketimi keza öyle ama . kırmızı ışıkta durduğumda devir saati 1000 devir gibi aşağı indiğinde ibre çok kçük kımıldamalar yapıyor birden fazla servise götürdüm
boğaz kelebeğinden dediler değiştik fark yok , bujiler değişti fark yok,
kurum yapmıştır dediler en az iki defa carbon clean gördü fark yok en son bir servis motorun sökülüp pistonların temizlenmesi gerek falan dedi bayağıda bir para istedi bu durum hakkında bilgi sahibi olan var mıdır ? bir süre sonra motora zarar vermekten korkuyorum bu arada aracımın kayışları falan değiştirilmişti bu olay başlamadan bir ay kadar önce acaba triger kayışıyla falan mı ilgili bir durum ?

Rölanti sensörünü ve gaz kelebeğini temizlet canavar gibi olur. :)

abicim normal ya mm oynamalar bendede var ama absürt bir seılde zıplama varsa bogaz kelebegı temızlendımı bır seyı kalmaz.

abicim normal ya mm oynamalar bendede var ama absürt bir seılde zıplama varsa bogaz kelebegı temızlendımı bır seyı kalmaz.

Ama araç rölantide iken motorun sesi ve titreşimi bir rahatsızlık olduğunu hissettiriyor . sanki dizel bir raç gibi titreşim yapıyor özellikle motor soğuk iken daha fazla fark edebiliyorsun boğaz kelebeği bir çok defa temizlendi hatta başka boğaz kelebeği ile test edildi boğaz kelebeğinde değil sıkıntı ondan eminim..

ben kutu içi performans filitre kullnırken dediğin şekilde oynamalar oluyordu hemen çıkarıp orjinal filitre taktım 6 aydır hiçbir sorun yok fakat motor ısınana kadar küçük oynamalar olur bu normaldir

Aracımda hiçbir modifikasyon bulunmamaktadır formlardan anlayabildiğim kadarı ile aslında bu Astra larda hatta bütün opellerde kronik bir sorun gibi duruyor kimisi boğaz kelebeği diyor kimisi rölanti sensörü yada rölanti motorun arızalı olabilir diyor ama gösterge panelimdeki dalgalanma bana pekde normalmiş gibi gelmiyor çünkü motor daki ufak teklemelerde dalgalanma ile senkron oluyor birde sabahları ilk çalıştırdığımda yine devir saati önce yüksek değerlerde seyrediyor sonra aşağı iniyor belki farklı bir yaklaşım mesela R ile geri geri çıkıyorum ama sanki araç ufak ufak gaz veriyor gibi kendi kendine kesik kesik gaz alıyor araba motor ısındıktan sonra biraz daha iyi çalışıyor ama yinede tersliği hissedebiliyorsunuz çok rahatsız edici bir halde değil şuanda ama illa ki ileride sıkıntısı artacaktır gibime geliyor aramızda motordan anlayan yada budurumu bilen ustalar vardır illa ki belki onlar yönlendirebilir beni ..bilgisini esirgemeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim...

Geri