astra G bakım

mustafa57

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabaya ufak yollu bakım yapacağım . yağını, bujileri, hava ve yağ filtrelerini değiştireceğim. yağı castrol 10-40 düşünüyorum filtreleri ve bujiyi orjinal mi alıyım yoksa yan sanayi alsam olurmu. tafsiyeniz nedir ve yaklaşık fiyatları ne kadar dır.

ben geçen hafta yaptırdım bakım yağ bıji ve filtreler değişti katkı koydular motora
şöyle izah edeyim öncelikle orjinal parçadan şaşma.
benzin filtresi 20tl
hava filtresi 20 tl
castrol magnetık yağ 10*40=65 tl
yağ filtresi 15
4 ad.gm marka orj. buji 40 tl
bunlar parçalar.
ayrıca burada katkı malzemeleri var ki ben guvenerek kullanıyorum araçın yagı değişmeden önce bi katkı koyuyorlar araba onunla 20 dk çalışıyor ondan sonra yağı boşaltıyorlar motordaki butun pisliklerde onunla birlikte akıyor.ondan sonra yağı koyduktan sonra moa diye bi katkı var onuda ilave ediyorlar yağın uzerine canavar gibi oluyor.orjinal parçadan şaşma arada pek fiyat farkı yok olan farkda kullandığın uzun ömurle çoktan amorti oluyor ben toplam 240 lira verdim bilgin olsun malzeme ve işçilik dahil

hepsini orjinal alırsan daha sağlıklı olur

Aracın önemli parçalarının değişiminde, orjinal parça kullanmaktan şaşmamalıdır..

ben geçen hafta yaptırdım bakım yağ bıji ve filtreler değişti katkı koydular motora
şöyle izah edeyim öncelikle orjinal parçadan şaşma.
benzin filtresi 20tl
hava filtresi 20 tl
castrol magnetık yağ 10*40=65 tl
yağ filtresi 15
4 ad.gm marka orj. buji 40 tl
bunlar parçalar.
ayrıca burada katkı malzemeleri var ki ben guvenerek kullanıyorum araçın yagı değişmeden önce bi katkı koyuyorlar araba onunla 20 dk çalışıyor ondan sonra yağı boşaltıyorlar motordaki butun pisliklerde onunla birlikte akıyor.ondan sonra yağı koyduktan sonra moa diye bi katkı var onuda ilave ediyorlar yağın uzerine canavar gibi oluyor.orjinal parçadan şaşma arada pek fiyat farkı yok olan farkda kullandığın uzun ömurle çoktan amorti oluyor ben toplam 240 lira verdim bilgin olsun malzeme ve işçilik dahil
yağ filtresi yetkili serviste 5 ytl sana nasıl 15 ytl satar servis anlamadım :(

ben araştırır öğrenirim 10 lira ile ben bişey kaybetmem ama o çok şey kaybeder

Geri