Astra G 1.4 Twinport nasıl bir araçtır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan matias
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Murat abi ben öyle ahım şahım şeyler aramıyorum önemli olan genç ve masrafsız araba arıyorum yok yol bilgisayarmış 2000 motormuş 4 cam otomatikmiş falan bunlar 2.planda benim için benim anlayamadığım elagance ile twinport arasında konfor farkı varmı konfor derken süspansiyon sistemi sürüş rahatlığı içinin ferahlığı bunlardan bahsediyorum bu konudaki fikirleriniz nelerdir sayın abilerim kardeşlerim?

Muhammet abi eksileri nelerdir.benim bütçe max17-18 bin tl vectra yaşından dolayı biraz uzak kalıyor bana astra daha iyi olur..

2004 ten sonraki Astra G ler bildiğiniz üzere classic olarak tanıtıldılar.Yani opelin piyasayı clio symbol,206 sedan ve bu tarz araçlara bırakmamak için G kasa astrayı katletmesi diyebiliriz.2004 ten sonraki Astra G lerin malzeme kaliteleri bir hayli düşük,04 ve öncesinde bulunan Birçok yalıtım malzemesi ya kullanılmamış yada kullanılan malzemelerde opel ucuzuna ve kalitesizine gitmiş.Bu her ne kadar inkar edilsede açık bir şekilde böyle.Astra G lerin en doluları 2004 model Elegance olanları.Onlarıda zannedersem 20000TL den aşağı satmıyorlar.Eğer bütçem 18.000TL diyorsan senin için 2001 elegance yada 2001 edition uygun olabilir.1.4-1.6 motorda tereddüt etmeden 1.6 yı al.1600cc motor bile kasaya anca yetiyor.

bu arada seat ibizalarında fiyatları dikkatimi çekti 16-18 bin tl arası ve gördüğüme göre donanımları dijital klima yol bilgisayarı hız sabitleyici bazılarında sunroof 3 hava yastığı elektrikli aynalar ve 4 cam otomatik donanımı gayet iyi ama o donanıma neden bu kadar ucuz gidiyor anlamadım açıkcası?

Son düzenleme:
2004 ten sonraki Astra G ler bildiğiniz üzere classic olarak tanıtıldılar.Yani opelin piyasayı clio symbol,206 sedan ve bu tarz araçlara bırakmamak için G kasa astrayı katletmesi diyebiliriz.2004 ten sonraki Astra G lerin malzeme kaliteleri bir hayli düşük,04 ve öncesinde bulunan Birçok yalıtım malzemesi ya kullanılmamış yada kullanılan malzemelerde opel ucuzuna ve kalitesizine gitmiş.Bu her ne kadar inkar edilsede açık bir şekilde böyle.Astra G lerin en doluları 2004 model Elegance olanları.Onlarıda zannedersem 20000TL den aşağı satmıyorlar.Eğer bütçem 18.000TL diyorsan senin için 2001 elegance yada 2001 edition uygun olabilir.1.4-1.6 motorda tereddüt etmeden 1.6 yı al.1600cc motor bile kasaya anca yetiyor.

Muhammet bey malzemede eksikler olduğu aşina fakat yan sanayide değil. bu kadar öldürmeyin aracı(mı), süspansiyon aynı fark yok. bir fark daha aklıma geldi elegans ve 2001 editionlara göre koltuklar sadece ileri geri ve yükseklik ayarı var. Ama dediğim gibi 3 ay kadar 2001 edition kullandım sürüşü aynı aracın. Arkadaşım daha dün hundai getz aldı sıfır, arabada konfor diye tek 4 cam otomatik var, tek hava yastığı abs bile yok, koltuklar o kadar rahatsız ki anlatamam, Kısaca 1,4 Classiclere o kadarda kötü göz ile bakmayın malzeme aynı malzeme sizin dizikleriniz araç rengine boyalı diye farklı bir malzeme kullanılmış değil kısaca.Aynı kalitede direksiyonu tutuyoruz, aynı kalitede gaz pedalına basıyoruz aynı kalitede vites topuzu ile vites değiştiriyoruz. tek farkımız konfor...
Şehire göre farklılık göstere bilir fakat bizim memlekette sunroolu arabayı sevmezler orijinal jantı haricinde jant taktınmı araca iyi gözle bakılmaz heleki araba beyaz dışında bir renk ise kafayı bile cevirmezler, satıcı istediği kadar 4 cam otomatik desin...

Ben aracı 1 hafta galeriye bıraktım 2003 model 2001 edition vardı sunrooflu felan yanında, adam 17.000 istiyordu. ben 24.000TL (geyik amaçlı) 2001 edition nun sahibi ile görüştük adamı 1 veya 2 defa aramışlar. benim telefonum susmak bilmedi . en düşük 22.500'e peşin ver diye. Hatta bir tanesi denizliden geldi ekpertize soktuk 23.750 satıyordum son anda adam durdu durdu bu araba sedan değil yahuuu dedi :D

Tabiikide km'si az uygun temiz bir elegans veya 2001 edition bulursan kaçırma derim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
abicim ibiza hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim.

2002 astramı 2006 ibizamı?

Muhammet bey malzemede eksikler olduğu aşina fakat yan sanayide değil. bu kadar öldürmeyin aracı(mı), süspansiyon aynı fark yok. bir fark daha aklıma geldi elegans ve 2001 editionlara göre koltuklar sadece ileri geri ve yükseklik ayarı var. Ama dediğim gibi 3 ay kadar 2001 edition kullandım sürüşü aynı aracın. Arkadaşım daha dün hundai getz aldı sıfır, arabada konfor diye tek 4 cam otomatik var, tek hava yastığı abs bile yok, koltuklar o kadar rahatsız ki anlatamam, Kısaca 1,4 Classiclere o kadarda kötü göz ile bakmayın malzeme aynı malzeme sizin dizikleriniz araç rengine boyalı diye farklı bir malzeme kullanılmış değil kısaca.Aynı kalitede direksiyonu tutuyoruz, aynı kalitede gaz pedalına basıyoruz aynı kalitede vites topuzu ile vites değiştiriyoruz. tek farkımız konfor...
Şehire göre farklılık göstere bilir fakat bizim memlekette sunroolu arabayı sevmezler orijinal jantı haricinde jant taktınmı araca iyi gözle bakılmaz heleki araba beyaz dışında bir renk ise kafayı bile cevirmezler, satıcı istediği kadar 4 cam otomatik desin...

Ben aracı 1 hafta galeriye bıraktım 2003 model 2001 edition vardı sunrooflu felan yanında, adam 17.000 istiyordu. ben 24.000TL (geyik amaçlı) 2001 edition nun sahibi ile görüştük adamı 1 veya 2 defa aramışlar. benim telefonum susmak bilmedi . en düşük 22.500'e peşin ver diye. Hatta bir tanesi denizliden geldi ekpertize soktuk 23.750 satıyordum son anda adam durdu durdu bu araba sedan değil yahuuu dedi :D

Tabiikide km'si az uygun temiz bir elegans veya 2001 edition bulursan kaçırma derim.
Saygılarımla.

Murat bey sıkı bir astra g fanatiğiyim diyebilirim.O yüzden şunları çok rahat bir şekilde söylüyorum.2004 ten sonraki astra G classiclerde aynı tasarım ön konsol bulunmasına rağmen malzeme kalitesi elle hissedilebilir derecede düşük.Klima düğmeleri,far açma kapama düğmeleri falan acayip derecede dayanıksız.Yer döşemesinin Classic olmayanlarla alakası yok son derece düşük kaliteye sahip.Koltuk döşemeleri zannedersem Corsa c nin koltuk döşemeleri.Onlarda Elegance,CD yada Editionla karşılaştırılınca bir hayli kötü.Motorla kabinin arasında kalan sacın üzerindeki kaplama malzemesini bile kaldırmışlar.Çoğu gözle görülmeyecek yerdeki yalıtım malzemeleri yok.Daha liste uzayıp gidebilecek durumda.Tabi bu saydıklarım konfora direk etki edebilecek durumlar.1400cc,1600cc olayına zaten hiç girmiyorum.Bence bu kasanın hak ettiği motor 1800cc yada 2000cc ama malum Türkiye şartları.1600cc ile 2000cc arasında zaten 100km de 1 litre yakıt farkı var.2000cc 1 litre daha fazla yakıyor ortalamada.Uzun yolda da 1600cc den daha az yakıyor ayrıca.Tüm bunları bir kenara bırakıp biraz daha geriye gidiyorum.1998 model astra g ile 2004 model astra g nin arasında bile kalite olarak farklar mevcut.Kapı kapanışları bile farklı lakin classiclerdeki gibi uçurum mevcut değil.Bu arada yorumları kişisel olarak değerlendirmeyin.Genel olarak bütün astra g classiclerde durum böyle.

selamlar bu araçların piyasası dikkatimi çekti askerden gelene kadar kapalı garajda muhafaza edebilirim diyorum bu araçlar nasıldır performans olsada olur olmasada önemli olan konfor bu araçlar neden ucuz gidiyor ve alınırmı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-temiz-1-4-classic-hb-twinport-29120582/detay
bende club kullanıcısı biri olarak sana şunu diyebilirim evet özellik önemlidir ama klima airbag abs oldumu yeterlidir diye düşünüyorum özellik ful olan araclarda kafan asla rahat etmez hergün farklı bir gösterge yanar sende hep buna ne oldu dün yanıyor bugün yanmıyor bak şimdide bu yandı deyip durursun
aracında klima çift airbag ve abs oldumu yeterli konfor aynıdır sadece extradan düğme ve gösterge diğer bir unsur performans bendeki aracta 1,4 club ve 180 rahat vurmuşluğu vardır aracın ama kim o hızlarda sürekli arac kullanırki eğer performansı sorun etmiyorsan kliması ,airbagleri ve abs si olsun yeter kafanda cebinde rahat etsin

ilanındaki arac bence tam senlik ama fiyat biraz cok gibi birde yaz mevsimi şimdiler arac almak pek mantıklı gelmiyor sana şöyle bir tavsiyede bulunayım eğer arac senin için zaruri bir mecburiyet değilse yani olmazsa olmaz bir durumun varsa ayrıda durumun öyle değilse aracını şimdiden sat paran elinde bulunsun ramazandan sonra hatta kurban bayramından sonra fiyatlar biraz düser satıcılar coğaldıkca 18 bin tl için alternatifler coğalır şimdilerde satıcılar naz yapıyrken o zaman alıcılar yapar mesela kışa doğru olsaydı o ilan 21,000 olarak değil 20,000 olarak verilir pazarlık hariç olurdu ama baştada söylediğim gibi arac senin için zaruri ise artık 1,2 bakmayaçaksın sırf özellik için 10 yaşında araç almak bana pek mantıklı gelmiyor ama ne hikmetse bazı arkadaşlarda özelliğe bakıyor arac yaşına bakmıyor

Son düzenleme:
Ahmet abi zaten şu piyasa şartlarında araç alınmaz hemde önce kendi aracımı satmam lazım ama en geç bu kış model yükseltcem askere gitmeden

abiler baya kafam karışmış vaziyette bakıyorum 2002 full 120 binde 2006 abs klima hava yastığı 60 binde

Muhammet bey dediğim gibi ben 2001 edition kullandım ona kıyasla konuşuyorum. yalıtım diyorsunuz kabin içine ses hiç gelmiyor. Evet adamlar kaputtaki keçeyi bile kaldırmışlar fakat ben LPG taktırmadan önce cok hafif bir vıııızz sesi gelirdi ki bu benim hoşuma giderdi. İnanınki arabanın içinde ne rüzgar sesi var ne bir şey hatta şuan BRC kullanıcısıyım BRC çıt çıt ses cıkartıyor diyorlar evet arabadan inince sesi duyuyorsunuz fakat kabinde yine ses yok önemli olan kabine ses gelememesi değilmi ? dün Eniştenin toyota corollası ile 2010 yeni makyajlanmış aracına bindim otobada resmen yeri hissettim. Şahsen belimden problemlerim olduğu için koltukların Corsa D'lerin ki gibi olmasını isterdim. onun haricinde beni araba içinde görenler bilir devamlı sırıtan güle oynaya şarkı söyleyen biriyimdir. :)
120bini devirmiş araca bineceğime 60 bindeki araca binmek daha mantıklı bence. Genç arabaya bineceksin hiç olmassa 100.000 devirmiş araba sorunları ile uraşmayacaksın en azından 100.000 ne kadar arabanın ne istediğini öğrenmiş olursun.

Muhammet bey dediğim gibi ben 2001 edition kullandım ona kıyasla konuşuyorum. yalıtım diyorsunuz kabin içine ses hiç gelmiyor. Evet adamlar kaputtaki keçeyi bile kaldırmışlar fakat ben LPG taktırmadan önce cok hafif bir vıııızz sesi gelirdi ki bu benim hoşuma giderdi. İnanınki arabanın içinde ne rüzgar sesi var ne bir şey hatta şuan BRC kullanıcısıyım BRC çıt çıt ses cıkartıyor diyorlar evet arabadan inince sesi duyuyorsunuz fakat kabinde yine ses yok önemli olan kabine ses gelememesi değilmi ? dün Eniştenin toyota corollası ile 2010 yeni makyajlanmış aracına bindim otobada resmen yeri hissettim. Şahsen belimden problemlerim olduğu için koltukların Corsa D'lerin ki gibi olmasını isterdim. onun haricinde beni araba içinde görenler bilir devamlı sırıtan güle oynaya şarkı söyleyen biriyimdir. :)
120bini devirmiş araca bineceğime 60 bindeki araca binmek daha mantıklı bence. Genç arabaya bineceksin hiç olmassa 100.000 devirmiş araba sorunları ile uraşmayacaksın en azından 100.000 ne kadar arabanın ne istediğini öğrenmiş olursun.

abi ibiza hakkındada yorum alalım :)

Geri