Astra F Kullanıcıları Buraya

arkadaşlar; motordan şakır şakır sesler geliyor; subablar mı eğildi noldu anlayamadım, yolda giderken birden ses gelmeye başladı; sağa çektim hemen ; trigere falan baktım bişey anlamadım; subablar şakırdıyor; teknik servise konu da açtım , yarım motormu yaptıreacam acaba , bir haftadır kalkışta çekiş düşüklüğü hissediyordum; lpg ayarındandır diyordum ama subablardanmış demek...
Halil abi geçmiş olsun sorunun sıkıntısız ve sorunsuz bi şekilde çözülür inş.;)

Benim araçta 125.000 de ama adamlar hemen bakalım falan dediler. ilk açma işini 500 ytl den açtılar..duruma göre değişir dediler..1000 ytl ye kadar bile cıkarmış..Taşlama işi olursa tabii...Yalnız tuhaf tarafı ne yahğ eksiltiyorum nede su..Ayrıca suya yağ falanda karışmıyor...Arabanın gidişi iyi ama çekişi düşük..Nerden biliyorsun dersenn,arkadaşta 65 model sedan var ondan..Benimki onunki gibi değil...Sanki sağır gibi..Agresif kullandığımda,dışarda etrafa benzin kokusu yayılıyor..Bunun neden kaynaklandığını henüz çözemedim...
Peki Mutlu abi bakımları yenimi yapıldı :sorry: yani bakım zamanı geldiyse cidden öle oluyo isteksizlik gitmek istemiyo gibi oluyo araç :( eğerki sorun o ise büyütcek bişey yok gibi ama dediğim gibi sorun sadece isteksizlikse

aynı sorun bende de oldu. yazın suyuna bakmadığımdan hararet yaptı ve conta yaktı. araba su azaltmaya başladı. 300 ytl ye oldu. conta değişimi, taşlama, subap alıştırması, işçilik hepsi 300emaloldu. birde üstüne aşırı şarjdan dolayı şarj dinamosunun köürleri değişti. ona da 100 ytl verdim.

Benim araçta 125.000 de ama adamlar hemen bakalım falan dediler. ilk açma işini 500 ytl den açtılar..duruma göre değişir dediler..1000 ytl ye kadar bile cıkarmış..Taşlama işi olursa tabii...Yalnız tuhaf tarafı ne yahğ eksiltiyorum nede su..Ayrıca suya yağ falanda karışmıyor...Arabanın gidişi iyi ama çekişi düşük..Nerden biliyorsun dersenn,arkadaşta 65 model sedan var ondan..Benimki onunki gibi değil...Sanki sağır gibi..Agresif kullandığımda,dışarda etrafa benzin kokusu yayılıyor..Bunun neden kaynaklandığını henüz çözemedim...

mutlu abi ben kapağı eğilmediği için taşlatmadım; daha önce de hiç taşlanmamıştı; aracın yağını değiştireli 5000 km oldu ve daha yağ eksiltmedi; dolayısıyla subab lastiklerini de değiştirmedim; kapak temizlenip conta takıldı ; sorun epey ucuza halloldu; eğer benzin kokusu duyuyorsan araç çiğ yakıyor olabilir; enjektörler tıkalı olabilir bu da performansı etkiler; eğer enjektörlerde sorun yoksa kompresyon testi yapılarak motorda sorun olup olmadığı ortaya çıkar galiba....

yürütmedim zaten tamircim geldi ve baktı ; yavaş yavaş gider dedi aldı kendisi götürdü; açtı yavaş yavaş; ekzantrik te subablarda trigerde bişey çıkmadı; silindir kapağını söktü ve conta yaktığını gördük; silindir kapak contası+ ekzoz manifoldu contası+yağ hotumu+gaz kelebeğinin üzerinde bulunan demir bir parça ; hepsine 45 ytl verdim; işçilik te 40 ytl aldı ; 85 ytl ye olay çözüldü şimdi çekiş mükemmelk; çok güzel gaz yiyor; yanlız contayı yakma sebebi buji kablolarını hatalı takmammış; bobini üzerinde 1. kabloyu 4e ,4ü 1e ;2 yi 3e;3ü de 2ye takmışım bu yüzden yakmış contayı; böyle bir hatayı nasıl yaptığımı ve bu kadar zamandır aracın nasıl düzgün çalıştığını hala anlayamadım....
halil kapakta bişey yokmuydu, taşlamamış?
conta yakınca genelde kapak taşlamak da gerekir ama olmamış demekki bişey
bir de buji kablolarını nasıl ters olmuş ben de anlamadım ama 1-4 & 2-3 yer değiştirmiş yani ateşleme sıran değişmemiş düzgün çalışmış olması normal gibi ama niye buji kablosu conta yaktırır onu da anlamadım
neyse bunla geçmiş olsun ucuza halletmişsin

F kulübü acaba alt devirlerde silkelemenin sebebleri ne olabilir tahminimce buji veya buji kabloları diye düşünüyorum ama tabi emin değilim ayrıca alt devirlerde silkelemenin benzinde sebeb olabilirmi acaba :sorry: geçenlerde kurşunsuz 95 süper (shellden aldıydım) aldım sanki çekişi arttı gibi oldu ama silkelemeye yine bi faydası olmadı :(
acaba buji ve buji kablolarının fiyatı nedir :oinş. İkisindedir sıkıntı çünkü bu silkeleme yine araçta hafif olarak vardı ve zamanla silkeleme kalmadıydı ama hernedense bu sefer yoğun olarak araçta yine başladı artık çözümünü bulmak gerekicek :( çünkü aşırı derecede alt devirlerde silkeleme arttı :sorry:

bujiler 20-30 lira bişidir.kabloları bilemiorum.

Halil geçmiş olsun kardeş hallettiğine sevindim. Arkadaşlar Allah bizleri iş bilmez deneyimsiz bide üstüne üstlük aç gözlü tamirçilerin şerrinden korusun ..

F kulübü acaba alt devirlerde silkelemenin sebebleri ne olabilir tahminimce buji veya buji kabloları diye düşünüyorum ama tabi emin değilim ayrıca alt devirlerde silkelemenin benzinde sebeb olabilirmi acaba :sorry: geçenlerde kurşunsuz 95 süper (shellden aldıydım) aldım sanki çekişi arttı gibi oldu ama silkelemeye yine bi faydası olmadı :(
acaba buji ve buji kablolarının fiyatı nedir :oinş. İkisindedir sıkıntı çünkü bu silkeleme yine araçta hafif olarak vardı ve zamanla silkeleme kalmadıydı ama hernedense bu sefer yoğun olarak araçta yine başladı artık çözümünü bulmak gerekicek :( çünkü aşırı derecede alt devirlerde silkeleme arttı :sorry:
Burakcım; rölanti devrin düşük olabilir, şu egr denen zımbırtıyla ilgisi olabilir, bujiler ve kablolar desek yüksek devirlerde de aynı şeyi yapabilir, birsürü şey olabilir, teknik servise konu aç dicem ama egr diceklerdir büyük ihtimalle...
ben de çok bilmiyorum o alet tam nası bişeydir ama bu tarz arızalarda ilk onu söylüyolar

Geri