Astra F Kullanıcıları Buraya

efe; camların hafızası silinmiş; düzeltmek için; camlar kapalı konumdayken ve kontak açıkken kapama tuşuna 5 sn kadar basılı tutman yeterli,bunun dışında teyp hafızaları silinmiştir ,saat tarih ayarı silinmiştir, bunları yeniden ayarlarsan problem kalmaz; sıralı sistem lpg varsa ayarı bozulmuş olabilir bide onu yarlattırırsın, ama benzin göstergesine bir anlam veremedim...

Efe abi öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm :( inş. bir an önce halledersin umarım büyük bi sorun değildir :(

herkese merhabalar arkadaşlarım ve abilerim.dün başıma gelen bişeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.mezun oldugum üniversiteme gittim dün ve her zaman bıraktıgım otopark a arabamı bıraktım,ordaki görevliler beni ve arabayı tanıyo her zamanda anahtarımı bırakırım.okulun otoparkı yani.neyse ben arabadan inerken farlarımı ve teybi kapatmadan indim otopark görevlisi arabayı parkedicekti zaten direk indim arabadan.6 saat sonra arabayı almaya gittiğimde adamlar farları açık bırakmışlar ve arabayı kitlemeye çalışmışlar doğal olarakda araba kendini kitlememiş dıt dıt ikaz vermiş hani bi şey açık gibisinden.ve aküyü boşaltmış.arabayı susturmak içinde akünün kutup başını sökmüşler:mad::mad: neyse takviye ile çalıştı ve ben 60 km yol yaptım.ama şöyle bi sıkıntı oldu,camlar bizde biliyosunuz 1-2 saniye uzun basınca kendi kendine yukarı aşağı hareket ediyo,o özellik kaybolmuş :( sanırım cam motorunda bi sıkıntı var ve bu nası geçicek? ayrıca yarı depo benzinim vardı yola çıkarken,60 km yol yaptım ve trafikte kalmadım,sakin sakin gittim 2500 deviride geçmedim ve hareket halindeyken benzin göstergesi sürekli aşağı yukarı hareket ediyodu [gittiğim yol sahil yolu yani yokuş veya iniş yok dümdüz bi yol,ibrenin normalde hiç oynamadığı bi yol].sonunda eve gelip arabayı parkettiğimde çeyrek depoya inmişti benzin..yani ben performanslı kullandıgımda 4500-5000 devir kullandıgımda bu kadar benzin harcamıyorum dünkü duruma şaştım kaldım.acaba bişeylermi bozuldu kutupbaşını sökünce?:confused::confused:hiç anlamadım bu olayı ve hiç bi fikrimde yok.sizlerin bi yorumu yada düşüncesi varmı?

Efe çok geçmiş olsun...Halil'in de dediği gibi hafızalar sıfırlanmış tamamen....Umarımm en yakın zamanda en az zararla çözersin işi..

Allah razı olsun sercan bide bunu türkçeye çevirdikmi baya işimize yarar :):):)

Burak bunu türkçe yapabilirmisinn,sanki yapabilirmişin gibi konuştunda..Bende Çok ümitlendiimm.. :)

Geçen akşam enişte aracı kullanırken motor arıza lambası yanmışş....Bende ertesi gün yağ değişimine gidecektim...Yolda giderken birden gösterge bozuldu...Hiç yerinden hareket etmiyordu...Neyse yağı değiştirdik (GM 40W 10)dedimki antifirize bakalım 10 derece cıktı,ilave ettirmediim...Polen filtresini değiştirdim...bu arada kilometre telim kopmuş onuda değiştirdimm...Arıza lambasınıda km teli yüzünden yakmış....Sercan'ın kulakları çınlasın ;) Birde hatırlarsanız sinyal kolum yalama olmuştu...sarsıntıda uzunlar yanıyor,sellektör yapamıyordum...Bunları hallettirdimm..Yalnız yağı değiştirdikten sonra motorun sesi bile değişti.....

Maliyet:
Gm 40w 10--4 Lt = 56 ytl
Yağ filtresi = 6ytl
Km teli =50 ytl
Sinyal kolu = 40 ytl
Polen filtresi =10 ytl
İşçilik = 25 ytl
İki plastik sekman falan toplam =190 ytl tutttu....sizce nasıl fiyat...?

:D
Efe çok geçmiş olsun...Halil'in de dediği gibi hafızalar sıfırlanmış tamamen....Umarımm en yakın zamanda en az zararla çözersin işi..

Burak bunu türkçe yapabilirmisinn,sanki yapabilirmişin gibi konuştunda..Bende Çok ümitlendiimm.. :)

Geçen akşam enişte aracı kullanırken motor arıza lambası yanmışş....Bende ertesi gün yağ değişimine gidecektim...Yolda giderken birden gösterge bozuldu...Hiç yerinden hareket etmiyordu...Neyse yağı değiştirdik (GM 40W 10)dedimki antifirize bakalım 10 derece cıktı,ilave ettirmediim...Polen filtresini değiştirdim...bu arada kilometre telim kopmuş onuda değiştirdimm...Arıza lambasınıda km teli yüzünden yakmış....Sercan'ın kulakları çınlasın ;) Birde hatırlarsanız sinyal kolum yalama olmuştu...sarsıntıda uzunlar yanıyor,sellektör yapamıyordum...Bunları hallettirdimm..Yalnız yağı değiştirdikten sonra motorun sesi bile değişti.....

Maliyet:
Gm 40w 10--4 Lt = 56 ytl
Yağ filtresi = 6ytl
Km teli =50 ytl
Sinyal kolu = 40 ytl
Polen filtresi =10 ytl
İşçilik = 25 ytl
abi kulaklarım çınladı zaten demek sen çınlatmışsın...:D
fiyatlar iyi ama km teli orj değildir tahminim...eğer orj almadıysan başın ağrıyabilir...benim özel servis yansanayisine 35 orj 65 dedi...yansanayi çok ses yapar dedi o bakımdan taktırma bence ddi...ihşllah sninki orj dir...

benim km teli delirdi..
arabayın çalıştırdığımda ilk 5 km hiç çalışmıyo....
sonraki 5 km yalnış gösteriyo 90 nı 40-50 gibi......
sonraki km lerde normaal gösteriyo...çözümünü hiç sorasım gelmio...:D

Allah razı olsun sercan bide bunu türkçeye çevirdikmi baya işimize yarar :):):)
burak ben bayağı uğraştım ama çeviremedim...:D:D

ben sadece arabamın fabrika verilerine göre şehir içi 10.1 yaktığını öğrendim birde 90 km hızla 6.5 lt yakıyomuş..tabi bunlar otomatik için...

Maliyet:
Gm 40w 10--4 Lt = 56 ytl
Yağ filtresi = 6ytl
Km teli =50 ytl
Sinyal kolu = 40 ytl
Polen filtresi =10 ytl
İşçilik = 25 ytl
Keşke Mutlu abi çevirebilsem ama ne yazıkki o kadar yeteneğim yok :(
bende rutin değişmesi gereken filtreler,bujiler,yağı 80 ytlye değiştiriyorum;) ama burda benzin filtresi değişmemiş usta kontrol ettimi Mutlu abi ben onun yüzünden öle tatile çıktım tatilden dönesiye kadar ustam hakkından pek iyi şeyler düşünmedim :(:) çünkü filtre iyice tıkanmış aracı sıkıştırdığım anda acaip bi silkeleme yapıyordu :(

bende rutin değişmesi gereken filtreler,bujiler,yağı 80 ytlye değiştiriyorum;) ama burda benzin filtresi değişmemiş usta kontrol ettimi Mutlu abi ben onun yüzünden öle tatile çıktım tatilden dönesiye kadar ustam hakkından pek iyi şeyler düşünmedim :(:) çünkü filtre iyice tıkanmış aracı sıkıştırdığım anda acaip bi silkeleme yapıyordu :(

Burakcım benzin filtesini 2000 km önce değiştirmiştim,hava filtresinide öyle..sadece polen ve yağ ve bujiler vardı..Bujilerin durumu iyi o yüzden sadece yağ ve poleni değiştirdimm...

Sercan km teline özellikle baktım üzerinde made in germany yazıyordu...Hatta inceledim bu nasıl bişey diye kaliteli bişeye benziyodu...İbrede bir problem yok şimdilik...

Ya benim kafam şu katlanan elektrikli aynalarda...Varmı acaba? Yada başka model olurmu bizimkilere..Serviste corsa enjoy un aynasına baktım aslında olur gibi duruyor.acaba yaparlarmı?

burak bende değiştirmedim benzin filitresini..çünkü geçen sene değiştirdim daha 14.000 falan oldu..ben lpg kullanıyorum o bakımdan değiştirmedim.ama usta değiştir dedi..şişme falan yaparmış.....gerçekten çok farkettimi ya.....benim araçta ilk çalıştırmada yapıyo zaten başka zaman benzinde kullanmıyorum benim aracın boğazları pismiş onu temizletcem benzin filitresini değiştireyim mi acaba??

Değiştir Sercan zaten pahalı bişey değil Benzin filtresi taş patlasın 30 ytl..Asıl para benzin pompasımıymış neymiş..Arka koltugun altında...

Geri